Μέριλιν Μονρόε: Γλιτώνει την κατεδάφιση η έπαυλη που έζησε

Μέριλιν Μονρόε: Γλιτώνει την κατεδάφιση η έπαυλη που έζησε

Η είδηση ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της έπαυλης κατέθεσαν αίτηση για άδεια κατεδάφισης αμέσως μετά την αγορά προκάλεσε τεράστια κατακραυγή

gettyimages-3209439-2048x2048
Τεράστια κατακραυγή προκάλεσε η είδηση ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της έπαυλης, στην οποία βρέθηκε νεκρή η Μέριλιν Μονρόε σε ηλικία 36 ετών, κατέθεσαν αίτηση για άδεια κατεδάφισης.

Μετά από δημοσιεύματα των Los Angeles Times που ανέφεραν ότι το πρώην σπίτι της Μέριλιν Μονρόε στο Μπρέντγουντ βρισκόταν στο δρόμο της… εξαφάνισης, το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες ψήφισε ομόφωνα την Παρασκευή να αναστείλει προσωρινά την άδεια του ιδιοκτήτη για την κατεδάφιση του κτιρίου.

Ο ιδιοκτήτης του Glory of the Snow Trust είχε λάβει άδεια για την κατεδάφιση αλλά δεν έχει αποκαλύψει τι χτιστεί στον χώρο που στεγάζεται το ακίνητο.

Η δημοτική σύμβουλος του Λος Άντζελες Τρέισι Παρκ (Traci Park), δήλωσε ότι δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα που την προέτρεπαν να σώσει το σπίτι που βρίσκεται στη διεύθυνση 12305 Fifth Helena Drive στην αριστοκρατική γειτονιά Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες, αναφέρει το Reuters.

«Δυστυχώς, το υπουργείο Δόμησης και Ασφάλειας εξέδωσε άδεια κατεδάφισης προτού η ομάδα μου και εγώ μπορέσουμε να παρέμβουμε πλήρως και να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα», δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου. Η Παρκ υπέβαλε πρόταση να ξεκινήσει η διαδικασία για τον χαρακτηρισμό του ακινήτου ως ιστορικό πολιτιστικό μνημείο έχοντας oμόφωνα την έγκριση του συμβουλίου, με αποτέλεσμα το Τμήμα Δόμησης της πόλης να ανακαλέσει την άδεια κατεδάφισης. Επίσης με την κίνηση αυτή απαγορεύεται οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στο ακίνητο.

«Το συντριπτικό συναίσθημα εδώ είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να διατηρηθεί ως ένα κρίσιμο κομμάτι της ιστορίας, του πολιτισμού και της κληρονομιάς του Χόλιγουντ και της πόλης του Λος Αντζελες», πρόσθεσε.

Οπως αναφέρει ο Guardian, η διάσημη έπαυλη με την αισθητική πινελιά της ισπανικής Χασιέντας, χτίστηκε το 1929 με την θρυλική Μονρόε να το αγοράζει στις αρχές της δεκαετίας του 1960 για 75.000 δολάρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Κλειστή για τουλάχιστον άλλες 48 ώρες η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης


Μακρή για Θεσσαλία: Κανένα σχολείο δεν πρόκειται να ανοίξει αν δεν υπάρχει πλήρης ασφάλεια


ΗΠΑ: Δάσκαλος καταδικάστηκε για κατοχή 700 φωτογραφιών σεξουαλικής κακοποίησης ακόμη και βρεφών

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης