Premier League, Άρσεναλ-Νιούκαστλ 4-0: Τεσσάρα για τους κανονιέρηδες πριν τον Ολυμπιακό

Premier League, Άρσεναλ-Νιούκαστλ 4-0: Τεσσάρα για τους κανονιέρηδες πριν τον Ολυμπιακό

Η Άρσεναλ επικράτησε 4-0 της Νιούκαστλ στο Emirates και ανέβηκε στην 10η θέση της Premier League, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση πριν τον αγώνα του «Γ. Καραϊσκάκης» - Σκόρερ οι Ομπαμεγιάνγκ, Πεπέ, Οζίλ και Λακαζέτ - Δείτε σε βίντεο τα γκολ

000_1P19JO
Λίγες ημέρες πριν το πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού με τον Ολυμπιακό, η Άρσεναλ ήταν εντυπωσιακή, έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνιση, διέλυσε με 4-0 τη Νιουκάστλ εντός κι ελπίζει στο σεντόνι. Αλλωστε, είναι στο -7 από την τετράδα, ενώ εκκρεμεί και η τιμωρία της Σίτι. Οι Λονδρέζοι πέτυχαν τη μεγαλύτερη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και την πρώτη έπειτα την… Πρωτοχρονιά! Εξαιρετικοί Οζίλ, Πεπέ, με τον Γερμανό να βρίσκει και δίχτυα!



Η Νιουκάστλ μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς, πίεσε κι έβαλε δύσκολα στην Άρσεναλ. Μάλιστα, στο 14' πλησίασε στο γκολ, όταν ο Λόνγκσταφ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Θεμπάγιος, άλλαξε πορεία, αλλά ο Λένο εντυπωσιακά έδιωξε. Στην επόμενη φάση, ο Ζοέλιντον έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η Άρσεναλ πήρε τον έλεγχο μετά το 25λεπτο, ο Οζίλ ήταν πολύ καλός δημιουργικά, έδωσε ώθηση στους Λονδρέζους που έκαναν την πρώτη φάση στο 34', αλλά το σουτ του Ομπαμεγιάνγκ έδιωξε ο Ντουμπράβκα. Το ματς απέκτησε ρυθμό μετά το 30΄, η Αρσεναλ βρήκε χώρους, αλλά τόσο στο 38΄ όσο και στο 39' Ν΄Κετιά και Ομπαμεγιάνγκ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στον αντίποδα, ο Μαξιμέν ήταν ό,τι καλύτερο για τη Νιουκάστλ, η οποία είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Γάλλο στο 41', αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ.

Το σκηνικό στην επανάληψη εντελώς διαφορετικό, η Αρσεναλ εκτός από κατοχή είχε και ουσία! Στο 50' ο Ν'Κετία από πλεονεκτική θέση... κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι, ωστόσο, στο 54' ήρθε το γκολ. Ο Πεπέ έκανε υπέροχη σέντρα και ο Ομπαμεγιάνγκ με δυνατή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Ηταν το 4ο γκολ στα έξι τελευταία του στο πρωτάθλημα, ενώ τα 30 από τα 47 του γκολ τα χει σημειώσει... Κυριακή (64%). Σε ένα απίθανο τρίλεπτο, η Αρσεναλ πέτυχε και δεύτερο γκολ, όταν από εξαιρετική ασίστ του Σάκα, ο Πέπε πέτυχε το 2-0. Η Νιουκάστλ απάντησε στο 63' με την ευκαιρία του Κλαρκ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. H Άρσεναλ είχε τον τρόπο να απειλεί και στο 67΄από τη σέντρα σουτ ου Ομπαμεγιάνγκ η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Η Νιουκάστλ προσπάθησε να μπει στο «κόλπο», αλλά ήταν άτυχη, μιας και στο 75' το υπέροχο σουτ του Μαξιμέν σταμάτησε στο δοκάρι! Ο Αρτέτα πέρασε στο ματς τον Λακαζέτ και ο Γάλλος μέσα σε λίγα λεπτά έκανε τη διαφορά. Στο 90' η μπάλα... χάθηκε, ο Λακαζέτ έκανε την ασίστ και ο Οζίλ με τη... βοήθεια τοου Ντουμπράβκα πέτυχε το πρώτο του φετινό τέρμα. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λακαζέτ διαμόρφωσε το 4-0!

Άρσεναλ: Λένο, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Λουίζ, Σάκα, Θεμπάγιος (82’ Τορέιρα), Τσάκα, Πεπέ, Οζίλ (90’ Γουίλοκ), Ομπαμεγιάνγκ, Ν΄Κετία (85’ Λακαζέτ)

Κλείσιμο
Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Λαζάρο (74’ Χέιντεν), Φερνάντες (75’ Ρίτσι), Λασέλ, Κλαρκ (83’ Σέαρ), Ρόουζ, Αλμιρόν, Μπενταλέμπ, Λόνγκσταφ, Σεντ-Μαξιμέν, Ζοέλιντον

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης