Premier League, Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 4-0: Τίποτα δεν τη σταματάει από τον 19ο τίτλο

Premier League, Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 4-0: Τίποτα δεν τη σταματάει από τον 19ο τίτλο

Η Λίβερπουλ διέλυσε με 4-0 τη Σαουθάμπτον, βρέθηκε στο +22 από τη Σίτι στην Premier League και περιμένει τον... Απρίλιο να σηκώσει το 19ο πρωτάθλημα - Δείτε σε βίντεο όλα τα γκολ

000_1OM2XI
Η Λίβερπουλ έκανε ένα φανταστικό β' μέρος, πέτυχε τέσσερα γκολ, διέλυσε τη Σαουθάμπτον στο Ανφιλντ (4-0) και βρέθηκε με ματς περισσότερο στο +22 από τη Σίτι. Αήττητη με 24 νίκες σε 25 ματς και πλέον άρχισε η αντίστροφη για το 190 πρωτάθλημα στην ιστορία της. Σούπερ ο Σαλάχ που έφτασε τα 12 φετινά γκολ εντός έδρας, τρεις ασίστ ο Φιρμίνο, έφτασε τις 51 σε όλες τις διοργανώσεις με τους Reds.



Η Λίβερπουλ που παρουσιάστηκε στο ματς χωρίς τον τραυματία Μανέ, μπήκε πιο δυνατά , πίεσε, πήρε τον έλεγχο και στο 17' είχε την πρώτη καλή φάση, αλλά η εντυπωσιακή σέντρα - σουτ του Άρνολντ πέρασε πάνω από τα δοκάρια! Η πίεση των Reds γινόταν εντονότερη και στο 20' ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση, ο Σαλάχ έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Η κατοχή έφτασε το 70%, οι γηπεδούχοι είχαν την κυριαρχία, αλλά ούτε και ο Βαϊνάλντουμ στο 23' μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 27' για την πρώτη τελική των «Αγιων», αλλά το σουτ του Τζενέπο εξουδετέρωσε ο Αλισον. Η Λίβερπουλ ήταν εξαιρετική στο επόμενο δεκάλεπτο, είχε σωστή κυκλοφορία, έβγαινε πιο εύκολα στην επίθεση και στο 29' και το 30' δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες. Στην πρώτη ο Τσάμπερλεϊν δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο επόμενο λεπτό, Φαν Ντάικ και Φιρμίνο νικήθηκαν από τον ΜακΚάρθι. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης ο Βραζιλιάνος ζήτησε σωστά πέναλτι, αλλά διαιτητής και VAR διαφώνησαν! Κι όμως η Σαουθάμπτον αντέδρασε και είχε ένα εξαιρετικό τελευταίο δεκάλεπτο, με διαδοχικές ευκαιρίες. Στο 35' το σουτ του Ρέντμοντ πέρασε άουτ, στο 40' ο Αλισον είχε υπέροχη τοποθέτηση στο πλασέ του Ινγκς, ενώ ο Βραζιλιάνος νίκησε και τον Λονγκ στο 41'.

Κλείσιμο
Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Κλοπ στο β' μέρος, αφού στο 47΄η η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ! Υπέροχος συνδυασμός Ρόμπερτσον, Φιρμίνο, Τσάμπερλεϊν, ο τελευταίος είδε την γωνία του ΜακΚάρθι ορθάνοιχτη και πέτυχε το 1-0. Οι Reds πίεσαν για να «καθαρίσουν» το ματς, στο 54' ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Σαλάχ, ωστόσο στο 60' ήρθε το 2-0! Αψογη ασίστ του Φιρμίνο και ο Χέντερσον πέτυχε το 2-0. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς και στο 72' πέτυχαν ακόμα ένα τέρμα. Ο αρχηγός έκανε την υπέροχη ασίστ και ο Σαλάχ με άψογο πλασέ πέτυχε το 3-0! Κι όμως, ο ρυθμός δεν έπεσε, η Λίβερπουλ αναζητούσε κι άλλο τέρμα, με τους Κεϊτά, Φιρμίνο να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες, αλλά ο Μο Σαλάχ στις καθυστερήσεις επιβεβαίωσε το εξαιρετικό μομέντουμ που βρίσκεται, διαμορφώνοντας το 4-0.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης