Super League 1: Εκτός έδρας δοκιμασίες για Παναθηναϊκό, ΟΦΗ, Λάρισα

Super League 1: Εκτός έδρας δοκιμασίες για Παναθηναϊκό, ΟΦΗ, Λάρισα

Δείτε το τηλεοπτικό προγραμμα των τεσσάρων αγώνων με την οποία πέφτει η αυλαία του πρώτου γύρου για την Super League 1

abala-fo
Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της Super League 1.

Στις 15:00 ο ΟΦΗ δοκιμάζεται εκτός έδρας από τη Λαμία (ΕΡΤ) θέλοντας τη νίκη για να επιστρέψει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Στις 17:15 (Novasports 2) η Λάρισα αντιμετωπίζει τον Αστέρα στην Τρίπολη θέλοντας επίσης το τρίποντο για να συνεχίσει την ξέφρενη πορεία της.

Στις 19:30 (ΕΡΤ) ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Άρη με τις δύο ομάδες να χωρίζουν μόλις 3 βαθμοί στη βαθμολογία.

Στον τελευταίο αγώνα ο Βόλος (19:30, Novasports 1) υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

sl-kriaki1
Κλείσιμο


Λαμία-ΟΦΗ

Από την αρχή του πρωταθλήματος πολλή κουβέντα γίνεται για την εξαιρετική πορεία του ΟΦΗ, και δικαιολογημένα. Η νίκη επί της ΑΕΚ έφερε πάλι την ομάδα της Κρήτης στην επικαιρότητα και την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο ΟΦΗ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στην έδρα μιας ομάδας, που είχε γίνει το επίκεντρο της κουβέντας πέρσι. Της Λαμίας, που ήταν πρώτη ομάδα της περιφέρειας, αλλά έχει βαλθεί να ανακάμψει και φέτος!

Ο ΟΦΗ πήρε 13 βαθμούς στα πρώτα του έξι παιχνίδια και με άλλους έξι στα τελευταία έξι, βρίσκεται τρίτος. Η Λαμία αντίθετα στους τέσσερις τελευταίους αγώνες έχει πάρει δέκα βαθμούς, ενώ στους πρώτους οκτώ είχε μόλις τέσσερις βαθμούς!

Τι θα γίνει στη Λαμία λοιπόν; Οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν την αντεπίθεση ή ο ΟΦΗ θα δείξει ότι δικαιούται να φλερτάρει με μια θέση στην εξάδα;

Η Λαμία έχει κερδίσει τα δύο τελευταία στην έδρα της με Βόλο και Ξάνθη, με το ίδιο σκορ 1-0. Δεν έχει δεχτεί μάλιστα γκολ στα τρία τελευταία γηπεδούχος, ρεκόρ της όσο παίζει στη μεγάλη κατηγορία.

Παράλληλα η Λαμία είναι αήττητη στην έδρα της ακόμα, κάτι που έχουν καταφέρει μόνο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε με τέσσερις ισοπαλίες και έχει τώρα τις δύο νίκες.

Η Λαμία δημιουργεί μια εντυπωσιακή παράδοση παίζοντας με τις άλλες ομάδες της περιφέρειας. Φέτος έχει χάσει μόνο από τον Αστέρα Τρίπολης σε πέντε αγώνες.

Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα

Με τον Μίλαν Ράσταβατς για πρώτη φορά στον πάγκο του, ο Αστέρας Τρίπολης καλείται να ανατρέψει την κατάσταση και να βγει από τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί.

Η πρόκριση επί του Πλατανιά στο Κύπελλο την Τετάρτη δεν στάθηκε ικανή να κρατήσει τον Μπόρχα Χιμένεθ στον πάγκο του Αστέρα. Ίσως γιατί κι αυτή ήλθε με μεγάλη δυσκολία στην παράταση.

Έτσι ο Σέρβος Μίλαν Ράσταβατς, που δούλεψε τις δύο προηγούμενες σεζόν στην Ξάνθη και ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα, αναλαμβάνει τον Αστέρα, που απέχει πέντε βαθμούς από την 13η θέση. Μια θέση που οδηγεί σε περιπέτειες.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη, με τους τρεις από αυτούς εκτός έδρας.

Στην έδρα του έμεινε στο 0-0 με το Βόλο. Για την ομάδα της Πελοποννήσου υπάρχει ένα δεδομένο ως τώρα. Σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος προηγήθηκε στο ημίχρονο και τους κέρδισε όλους.

Στους υπόλοιπους εννέα, τέσσερις που ήταν ισόπαλοι και πέντε που έχανε στο ημίχρονο, δεν μπόρεσε να κερδίσει. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να νικήσει, που λένε και στα μαθηματικά, είναι για τον Αστέρα Τρίπολης να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο.

Το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» επισκέπτεται η ΑΕΛ, ομάδα που πηγαίνει καλά ως τώρα, πήρε το θεσσαλικό ντέρμπι με το Βόλο, αλλά δεν πρόλαβε να το χαρεί, αφού ήλθε μεσοβδόμαδα ο αποκλεισμός από την Καλαμάτα στο Κύπελλο, ομάδα που παίζει δύο κατηγορίες πιο κάτω.

Η ΑΕΛ έχασε στην Τούμπα το τελευταίο της εκτός έδρας παιχνίδι, αφού έκανε τρία σημαντικά αποτελέσματα στα αμέσως προηγούμενα ταξίδια της. Τις νίκες με Άρη και Παναθηναϊκό και την ισοπαλία στο Αγρίνιο.

Στις δύο σεζόν που η ΑΕΛ βρήκε μπροστά της τον Μίλαν Ράσταβατς αντίπαλο προπονητή, έδωσε τέσσερις αγώνες και τον νίκησε μια φορά.

Ατρόμητος-Άρης

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το σενάριο στο ποδόσφαιρο. Ο Σάββας Παντελίδης, που την 1η Σεπτέμβρη παραιτήθηκε από τον Άρη μετά από δύο μόλις παιχνίδια, επιστρέφει στους πάγκους με τον Ατρόμητο και αντιμετωπίζει την ομάδα που προετοίμασε και έβγαλε στην Ευρώπη το καλοκαίρι!

Για τον Σάββα Παντελίδη ο Ατρόμητος είναι η έβδομη ομάδα που αναλαμβάνει στη Super League τα τελευταία επτά χρόνια.

Από τις έξι προηγούμενες ομάδες του μόνο η πρώτη, ο Πανθρακικός έχασε στο πρώτο παιχνίδι που τον είχε στον πάγκο της. Με τις επόμενες πέντε είναι αήττητος. Μάλιστα και με τις έξι δεν έχει χάσει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, ο Παντελίδης έχει αντιμετωπίσει μόνο δύο φορές τον Άρη ως προπονητής, καμία στη Super League. Το 2005-06 για την Β’ Εθνική Θρασύβουλος – Άρης 0-1 και το 2011-12 για το Κύπελλο Πανθρακικός – Άρης 1-2. Ηττήθηκε δηλαδή και τις δύο φορές.

Ο Ατρόμητος έχασε στην Ξάνθη στο τελευταίο του παιχνίδι, κάνοντας τρεις σερί ήττες εκτός έδρας, αλλά έχει κερδίσει τα τελευταία δύο στην έδρα του, με Πανιώνιο και ΟΦΗ.

Είναι η πιο θεαματική ομάδα, καθώς στα παιχνίδια του έχουν επιτευχθεί 37 γκολ, περισσότερα από κάθε άλλης ομάδας. Μόνο οι τρεις πρώτοι έχουν καλύτερη επίθεση, ενώ ο Ατρόμητος έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα!

Ο Άρης θα μπει στον αγώνα του Περιστερίου με τον αέρα της ομάδας που είναι αήττητη εδώ και έξι αγωνιστικές, από τότε που ανέλαβε ο Μίκαελ Ένινγκ.

Μάζεψε 12 βαθμούς με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ είχε πέντε βαθμούς στα πρώτα έξι παιχνίδια. Βρίσκεται σε απόσταση ενός βαθμού από την εξάδα της βαθμολογίας.

Εκτός έδρας είναι αήττητος στα τέσσερα τελευταία, μετά την ήττα στο Βόλο, το τελευταίο παιχνίδι του Παντελίδη στον πάγκο του.

Έχει τρεις ισοπαλίες, με ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και ΑΕΚ, ενώ νίκησε στην Ξάνθη. Μάλιστα μετά την ήττα στο Βόλο με 1-0, έχει σκοράρει και στα 10 επόμενα παιχνίδια του.

Βόλος-Παναθηναϊκός

Καλύτερα αργά παρά ποτέ… Κάπως έτσι σκέφτονται στον Παναθηναϊκό, που φτάνοντας στο φινάλε του πρώτου γύρου της Super League θέλουν να πετύχουν απόψε για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα. Καμία από τις τρεις προηγούμενες νίκες της ομάδας δεν ακολούθησε ανάλογο αποτέλεσμα και στόχος είναι μετά την τέταρτη, το 1-0 επί του Αστέρα, να γίνει σήμερα το πρώτο σερί, στον Βόλο  Ενδεχόμενο τρίποντο θα φέρει τον Παναθηναϊκό ακόμη πιο «μέσα» στον στόχο της εξάδας των playoffs.

Ο Γιώργος Δώνης έχει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Πούγγουρας και Κουρμπέλης, καθώς και ο ακόμη ανέτοιμος Ζαχίντ, δηλαδή τρία βασικά στελέχη της ενδεκάδας. Παράλληλα, είναι αμφίβολο αν ο Ινσούα θα ξεκινήσει στο ματς, καθώς προέρχεται από αρκετά μεγάλη αποχή.

Σε ό,τι αφορά στο βασικό σχήμα, ο Διούδης θα είναι στο τέρμα, ο Γιόχανσον στο δεξί άκρο της άμυνας, με τους Ινσούα και Χατζηθεοδωρίδη υποψήφιους για το άλλο άκρο, ενώ Κολοβέτσιος και Σένκεφελντ θα είναι τα δύο στόπερ. Ο Νούνες και ο Δώνης θα είναι στο κέντρο, με τους Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη στα άκρα και τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης. Την θέση πίσω από τον Ιταλό διεκδικούν οι Κολοβός και Περέα.

Πέρα από τους προαναφερθέντες στην αποστολή βρίσκονται και οι Ξενόπουλος, Αποστολάκης, Μπεκ, Μαυρομμάτης, Καμπετσής, Ζαγαρίτης και Βαγιαννίδης. Εκτός έμειναν και οι Μολό, Βέργος και Φάουστο, με τον Ισπανό να μένει εκτός παρότι υπάρχει λειψανδρία στο κέντρο λόγω των απουσιών του Κουρμπέλη και του Αλεξανδρόπουλου (υπέστη κάταγμα στο χέρι και θα μείνει 4-6 εβδομάδες εκτός δράσης).

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει αρκετό κόσμο στο πλευρό του, καθώς δεν έχει απαγορευτεί η μεμονωμένη μετακίνηση στο Πανθεσσαλικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης