Προκριματικά Euro 2020: Σε κατάσταση συναγερμού η Πράγα, εν όψει της άφιξης των Άγγλων οπαδών

Προκριματικά Euro 2020: Σε κατάσταση συναγερμού η Πράγα, εν όψει της άφιξης των Άγγλων οπαδών

Η άφιξη 6.000 Άγγλων οπαδών στην Πράγα για τον αγώνα της Παρασκευής έχει προκαλέσει πονοκέφαλο, αλλά η UEFA δεν αποδέχθηκε το αίτημα της αγγλικής αστυνομίας για να διεξαχθεί ο αγώνας νωρίτερα από τις 21:45 που έχει οριστεί

England-fans
Η Πράγα αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και η παρουσία της Εθνικής Αγγλίας την ερχόμενη Παρασκευή για τον αγώνα με την αντίστοιχη της Τσεχίας, τη μετατράπει σε... εμπόλεμη ζώνη καθώς περίπου 6.000 Άγγλοι θα βρεθούν εκεί.

Οι περισσότεροι όχι για να επισκεφτούν τα αξιοθέατα, αλλά για να απολαύσουν τη φτηνή μπύρα και τη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας της Τσεχίας πριν και μετά το ματς της Παρασκευής.

Μόνο που ως συνήθως πολύ γρήγορα η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου (όπως στο φιλικό με την Ολλανδία τον περασμένο Μάρτιο όταν στο Άμστερνταμ είχαμε σοβαρά επεισόδια και 100 συλλήψεις) και θέλοντας να προλάβει το κακό ο επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος της Αστυνομίας Μαρκ Ρόμπερτς ζήτησε από την UEFA να προχωρήσει στην αλλαγή της διεξαγωγής της ώρας του αγώνα (έχει οριστεί για τις 21:45).

Στην επιστολή του ο Ρόμπερτς εξήγησε τον υψηλό κίνδυνο που υπάρχει για να προκαλέσουν προβλήματα στην πόλη αλλά και στο γήπεδο οι μεθυσμένοι οπαδοί και ζήτησε να μεταφερθεί για νωρίς το απόγευμα η έναρξη του, ωστόσο η UEFA αγνόησε το συγκεκριμένο αίτημα...

Έτσι πλέον το ενδιαφέρον από την πρόληψη στην... καταστολή με τους Τσέχους να έχουν διαθέσει εκατοντάδες αστυνομικούς οι οποίοι θα είναι σε επιφυλακή όλο το τριήμερο (10-12/9), ενώ ανά πάσα στιγμή θα είναι έτοιμες να επέμβουν και οι ειδικές δυνάμεις καταστολής ταραχών...

Στο πλευρό τους θα έχουν 11 Βρετανούς αξιωματούχους οι οποίοι είναι ειδικοί σε θέματα αθλητικής βίας κι έχουν 'φακελωμένους' τους περισσότερους συμπατριώτες τους χούλιγκαν, αν και όπως τόνισαν χαρακτηριστικά «δεν φοβόμαστε τους σεσημασμένους χούλιγκαν, αλλά τους ανόητους νεαρούς οι οποίοι μεθούν και δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα, αλλά η συμπεριφορά τους είναι εντελώς απρόβλεπτη».

Παράλληλα συμβούλευσαν τους Τσέχους συναδέλφους τους να μην είναι βίαοι και επιθετικοί κόντρα σε μεμονωμένους ταραχοποιούς, πριν σιγά, σιγά μετατραπούν σε... όχλο, ενώ η αγγλική Ομοσπονδία ξεκίνησε μια καμπάνια με τον εύγλωτο τίτλο «Αναφέρετε αυτόν τον ηλίθιο» με την οποία παρακινεί τους υγιώς σκεπτόμενους Άγγλους φιλάθλους να καταγγέλλουν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές από εκδρομείς!!!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης