La Liga: Η Ατλέτικο υποδέχεται την Ρεάλ στο μαδριλένικο ντέρμπι κορυφής

La Liga: Η Ατλέτικο υποδέχεται την Ρεάλ στο μαδριλένικο ντέρμπι κορυφής

Η πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος Ρεάλ Μαδρίτης έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή καθώς δοκιμάζεται στην έδρα της δεύτερης στη βαθμολογία Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» για την 7η αγωνιστική της La Liga (22:00 CosmoteSport2)

000_13T7MY
«Μερένγκες» και «Ροχιμπλάνκος» διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε το το βράδυ στο κατάμεστο «Γουάντα Μετροπολιτάνο», σε ένα ξεχωριστό τοπικό ντέρμπι, όπου πέρα από το γόητρο υπάρχει και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά από τις 16 Μαΐου του 1992, οι δύο μεγάλες ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας κοντράρονται  ως πρώτη (η Ρεάλ) και δεύτερη (η Ατλέτικο) της βαθμολογίας αντίστοιχα, αν και εκείνη τη χρονιά ο τίτλος κατέληξε τελικά στην Βαρκελώνη (η Μπαρτσελόνα είχε 55 βαθμούς, με τη Ρεάλ να έχει 54 και την Ατλέτικο 53).

Τώρα η κατάσταση είναι παρόμοια, με τη διαφορά ότι είμαστε στην αρχή της σεζόν, με την Ρεάλ να οδηγεί την κούρσα με 14 βαθμούς και την Ατλέτικο να έχει 13 (όσους και η Ρεάλ Σοσιεδάδ), ενώ η Μπαρτσελόνα έχει μείνει στους 10...

Μεγάλο ενδιαφέρον φυσικά παρουσιάζει και μάχη των πάγκων. Ντιέγκο Σιμεόνε και Ζινεντίν Ζιντάν συναντώνται ξανά έπειτα από έναν χρόνο, έχοντας αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς.

Ο «Ζιζού» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο κακός δαίμονας του «Τσόλο» στην Ευρώπη, καθώς ιστορικά του έχει στερήσει ένα Champions League (2015-2016) και μια παρουσία σε τελικό (2016-2017), αλλά σε κάθε περίπτωση η νίκη της Ατλέτικο θα ενιχύσει το γόητρο και τη θέση υπεροχής που ήδη βιώνει ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

Στην αντίπερα όχθη ο Ζινεντίν Ζιντάν λίγους μήνες μετά την επιστροφή του στον πάγκο της «Βασίλισσας», βρίσκεται υπό διαρκή κρίση (παρόλο που η ομάδα του είναι στην κορυφή της βαθμολογίας) με το όνομα του Ποτσετίνο να ακούγεται ολοένα και πιο έντονα ως πιθανός αντικαταστάτης του και πρέπει να παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική ομάδα απ' αυτήν που είδαμε στο ντροπιαστικό 3-0 στην έδρα της Παρί στην πρεμιέρα του Champions League.

Κλείσιμο
Στο Μετροπολιτάνο ωστόσο αναμένεται να συγκρουστούν και τα νεαρά αστέρια των δύο ομάδων. Ζοάο Φέλιξ και Βινίσιους καλούνται να δώσουν το δικό τους χρώμα στο ντέρμπι της αιώνιας αντιπαλότητας, ενώ ταυτόχρονα  οι νεοφερμένοι Εντέν Αζάρ,  Γιόβιτς, Ερέρα, Τρίπιερ, θα δώσουν τις δικές τους εξετάσεις σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. 

Aμφότερες διανύουν μια περίοδο φορμαρίσματος, με τους γηπεδούχους να επιστρέφουν στις νίκες (στην έδρα της Μαγιόρκα)  ύστερα από δυο αγωνιστικές, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας,  επικρατώντας στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με 2-0 της Οσασούνα.

Τέλος, όσον αφορά τα αγωνιστικά πλάνα, ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μόντριτς, Ασένσιο, Ίσκο και Μαρσέλο, ενώ στο «στρατόπεδο» του Τσόλο Σιμεόνε, δεν υπολογίζεται για ακόμη μια φορά ο Λεμάρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης