Europa League, Σλόβαν Μπρατισλάβας-ΠΑΟΚ 1-0: Έπαιξε με τη φωτιά και... κάηκε

Europa League, Σλόβαν Μπρατισλάβας-ΠΑΟΚ 1-0: Έπαιξε με τη φωτιά και... κάηκε

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δέχθηκε το γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε τον επαναληπτικό ντέρμπι ζωής και θανάτου

4879362
Η Σλόβαν Μπρατισλάβας κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟΚ με… buzzer beater, χάρη στο τέρμα του Αμπένα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο πλαίσιο των play-offs του φετινού Europa League, παίρνοντας μια «καθαρή» όσο και ανέλπιστη νίκη.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν μπόρεσαν να κεφαλαιοποιήσουν την ανωτερότητά τους, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο όπου είχαν μάλιστα και δοκάρι σε ωραία προσπάθεια του Ζαμπά μόλις στο 7’, «πληρώνοντας» τις λάθος επιλογές σε τελικές πάσες και προσπάθειες…

Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το λάθος του Πασχάλακη στο 94’, το οποίο εκμεταλλεύθηκε ο Αμπένα και σκόραρε σε κενή εστία, κρατώντας «ζωντανή» την σλοβάκικη ομάδα στην υπόθεση πρόκριση και δίνοντας της το προβάδισμα!

Στα αξιοσημείωτα και το γεγονός ότι ο Μάτος «κιτρινίστηκε» σήμερα, έφτασε τις τρεις κάρτες και θα αναγκαστεί να λείψει από τη ρεβάνς της Τούμπας που θα γίνει σε μια εβδομάδα.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 

Slovan vs PAOK (ΠΑΟΚ) 1-0 ( Highlights) Europa League -Qualification


Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήλεγξε το ματς, είχε την μπάλα στα πόδια του στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά δεν είχε τις σωστές επιλογές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, είτε στην πάσα είτε στην εκτέλεση…

Στάθηκε κι άτυχος, βέβαια, αφού θα μπορούσε να πάρει κεφάλι στο σκορ μόλις στο 7’, όμως το δεξιοτεχνικό σουτ του Ζαμπά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκρέιφ!

Κλείσιμο
Ενώ ένα δυνατό σουτ του Εσίτι στο 21’ πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της αντίπαλη εστίας, με τις προσπάθειες του Πέλκα στο 15ο και στο 30ο λεπτό να μένουν ημιτελείς, παρά τις καλές τους προϋποθέσεις...

Στον αντίποδα, η Σλόβαν τον περίμενε κυρίως στο μισό γήπεδο, προσπαθώντας να γίνει απειλητική μέσω των γρήγορων αντεπιθέσεων που έβγαζε συχνά πυκνά, ενώ παράλληλα φρόντιζε να κλείνει σωστά τους χώρους για να μην επιτρέψει στον «δικέφαλο του Βορρά» να πατήσει περιοχή.

Η καλύτερη στιγμή από πλευράς γηπεδούχων καταγράφηκε στο 9’, με τον Χόλμαν να εκτελεί το κόρνερ από αριστερά και τον Ντε Μάρκο να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά, στέλνοντας όμως τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Από το ημίωρο και μετά ο ρυθμός έπεσε και, κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την κατοχή της μπάλας να είναι 42%-58%, τις τελικές προσπάθειες 3-4 και τα κόρνερ 1-1…

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ μπήκε και πάλι με όρεξη, ψάχνοντας για το «χρυσό» εκτός έδρας γκολ και με το… καλημέρα έφτασε πολύ κοντά στο να το πετύχει. Με τον Μπίσεσβαρ να κάνει την παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, αλλά τον Πέλκα -που διαμαρτυρήθηκε για ανατροπή από τον Ντε Μάρκο- να μην μπορεί να βάλει το πόδι του και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, στο 47’!

Επτά λεπτά αργότερα, οι Θεσσαλονικείς απείλησαν και πάλι με τους ίδιους πρωταγωνιστές, με τον Πέλκα να μην μπορεί να νικήσει σε τετ α τετ από πλάγια θέση τον Γκρέιφ, ενώ όσο περνούσε η ώρα η αίσθηση που δινόταν ήταν πως θα ερχόταν το 0-1 παρά το 1-0…

Οι Σλοβάκοι επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τα καρέ του Πασχαλάκη στο 64ο λεπτό, με τον Κρέσπο να κόβει ωστόσο τον Σπόραρ και άσκησαν πίεση για ένα πεντάλεπτο, χωρίς όμως περαιτέρω αποτέλεσμα.

Ο Άμπελ Φερέιρα αποφάσισε να παρέμβει στο ματς στο 66’, βάζοντας έναν «καθαρό» φορ όπως ο Σβιντέρσκι αντί του Πέλκα, αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε τον τρόπο για να σκοράρει, με τον Πολωνό να έχει μια καλή στιγμή, πάντως, στο 70ο λεπτό...

Βλέποντας το ματς να μένει στο 0-0, αλλά και τον αντίπαλο να… στερεύει από ιδέες και δυνάμεις, η Σλόβαν… αναθάρρησε κάπως στα τελευταία λεπτά, αν και πάλι χρειάστηκαν δύο λάθη της άμυνας των φιλοξενούμενων ουσιαστικά για να τη βάλουν στο… κόλπο.

Αρχικά στο 87’, με την ασυνεννοησία των Μάτος και Πασχαλάκη, όταν ο πρώτος γύρισε νωχελικά με το κεφάλι και ο δεύτερος αναγκάστηκε να διώξει… κακήν κακώς προ του επερχόμενου Μόχα.

Αλλά και στο 94ο λεπτό, ο Πασχαλάκης δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα στα χέρια του και ο Αμπένα την έσπρωξε στα δίχτυα σε κενή εστία, πετυχαίνοντας κόντρα στη ροή του αγώνα το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Σλόβαν Μπρατισλάβας (4-2-3-1): Γκρέιφ, Μεντβέντεφ, Αμπένα, Μποζίκοφ, Ντε Μάρκο, Λιούμπιτσιτς, Ντε Καμπς (77’ Νονό), Τσάβριτς (54’ Ρατάο), Χόλμαν, Μόχα (87’ Ντάνιελ), Σπόραρ.

ΠΑΟΚ (4-4-2): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ζαμπά, Εσίτι (76’ Ντόουγκλας Αουγκούστο), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (80’ Στοχ), Πέλκας (66’ Σβιντέρσκι), Άκπομ.

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία).

Πηγή: www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης