Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν μετάλλια οι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό Laser Radial

Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν μετάλλια οι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό Laser Radial

Αμείωτο μέχρι και τις τελευταίες κούρσες θα παραμείνει το ενδιαφέρον στο όπεν Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων Radial της Ολυμπιακής Κατηγορίας Laser, που διεξάγεται στα νερά του Σαρωνικού

kalamaki
Δύο Έλληνες ιστιοπλόοι διεκδικούν θέσεις στο βάθρο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς, αύριο είναι η τελευταία ημέρα της διοργάνωσης. Στον αγώνα που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου με συν-διοργανωτές τον δήμο Αλίμου και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία παίρνουν μέρος 375 αθλητές και αθλήτριες από 34 χώρες.

Στην διεκδίκηση των μεταλλίων βρίσκονται δύο ιστιοπλόοι μας. Ο Αιμίλιος Μόνος είναι στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, αλλά η διαφορά με τους προπορευόμενους είναι ελάχιστη. και, εφόσον διεξαχθούν και οι τρεις προγραμματισμένες αυριανές κούρσες, μπορεί να κατακτήσει (μαθηματικά) ακόμα και την πρώτη θέση. Ένα μετάλλιο στην κατηγορία -17 ετών διεκδικεί ο Ιάσων Κεφαλλονίτης, ο οποίος είναι 4ος στην κατηγορία του και 16ος στη γενική. Πρώτος στη γενική είναι ο Γάλλος Σοφιάν Καρίμ με 15 β.π.

Στα κορίτσια πρώτη είναι η Κύπρια Μαριλένα Μακρή με 19 β.π.. Από τις Ελληνίδες στην καλύτερη θέση βρίσκεται η Μελίνα Γκάρη (35η με 120 β.π.). Όλα τα αποτελέσματα: http://europeanlaser2019.com/results/

Οι καιρικές συνθήκες έχουν δημιουργήσει προβλήματα ως προς τη διεξαγωγή των ιστιοδρομιών. Οι μέτριας προς χαμηλής έντασης άνεμοι και οι συνεχόμενες αλλαγές στη διεύθυνση των ανέμων ανάγκασαν τις επιτροπές αγώνων να επιστρατέψουν την υπομονή τους προκειμένου να βγουν οι ιστιοδρομίες.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες για αυτή την εποχή στον Σαρωνικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα οι πρώτες ιστιοδρομίες πραγματοποιήθηκαν με ανατολικό άνεμο και οι επόμενες με νοτιοδυτικό.

Διεξήχθησαν από τρεις κούρσες σε κάθε στόλο αγοριών και από μία στον χρυσό και τον αργυρό των κοριτσιών.

Κλείσιμο
«Από τους προπονητές, τους συνοδούς κλπ δεν έχουμε ακούσει το παραμικρό παράπονο σε ό,τι αφορά την οργάνωση στεριάς και τη διεξαγωγή των αγώνων. Απόδειξη αποτελεί ο πολύ μικρός αριθμός των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί μεταξύ των αθλητών», δήλωσε ο Υπεύθυνος των Αγώνων Θανάσης Παπαντωνίου.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι: Mediterraneo Hospital, kaktos.com, Spartpark, Eurobank, ΙΟΛΗ, Superfast Ferries, ANEK Lines, intramoto, Jure Law Firm. Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.nok.com.gr/ https://www.facebook.com/LaserRadialYouthEuropeanChampionship2019/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης