Επανεκλογή Ινφαντίνο στην προεδρία της FIFA χωρίς... αντίπαλο

Επανεκλογή Ινφαντίνο στην προεδρία της FIFA χωρίς... αντίπαλο

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θα παραμείνει στην προεδρία της FIFA έως το 2023, καθώς στο κογκρέσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας δεν εκδηλώθηκε καμία άλλη υποψγφιότητα

In
Ο Ελβετός (με ιταλικές ρίζες) Τζιάνι Ινφαντίνο θα συνεχίσει να ηγείται της FIFA μέχρι το τέλος του 2023 όπως αποφασίστηκε δια... χειροκροτήματος στο κογκρέσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Ο Ινφαντίνο είχε διαδεχθεί στην προεδρία της FIFA τον συμπατριώτη του Ζεπ Μπλάτερ, όταν ο τελευταίος βρέθηκε το 2015 εκτός ποδοσφαίρου μετά την εμπλοκή του σε σκάνδαλο διαφθοράς και παρόλο που και το δικό του όνομα έχει αναφερθεί σε διάφορες περίεργες υποθέσεις, στην ομιλία του έκανε λόγο για μια εντυπωσιακή μετατροπή του σκηνικού.

«Τα τελευταία τρία χρόνια και τέσσερις μήνες δεν ήταν τέλεια, έκανα λάθη στην προσπάθεια να βελτιώσω τα πράγματα για ένα καλύτερο μέλλον στη FIFA και πλέον, ουδείς μιλάει για... κρίση σε αυτές τις εκλογές. Ουδείς μιλάει για σκάνδαλα. Ουδείς μιλάει για διαφθορά. Ουδείς μιλάει για ανάγκη να υπάρχει restart στη δομή της Ομοσπονδίας.
Η FIFA πλέον διέπεται από ακεραιότητα, εμπνέει εμπιστοσύνη, είναι υπέρ της ισότητας και λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια» ήταν τα λόγια του προς τους συνέδρους οι οποίοι ενέκριναν την επανεκλογή του με ένα θερμό χειροκρότημα.

Κι αυτό γιατί προηγουμένως είχε αλλάξει η σχετική παράγραφος του καταστατικού και πλέον όταν είναι μόνο ένας υποψήφιος δεν απαιτείται ψηφοφορία, αλλά ουσιαστικά η εκλογή του γίνεται δια βοής...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης