Τελικός Κυπέλλου στην Ιταλία: Η Λάτσιο «χτύπησε» στο φινάλε, 2-0 την Αταλάντα

Τελικός Κυπέλλου στην Ιταλία: Η Λάτσιο «χτύπησε» στο φινάλε, 2-0 την Αταλάντα

Η ομάδα της Ρώμης κατέκτησε το 7ο κύπελλο στην ιστορία της - Χρυσή αλλαγή ο Μιλίνκοβιτς, που έκρινε την έκβαση του αγώνα - Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

21117880
Με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς χρυσή αλλαγή και τον Κορέα να σκοράρει κι αυτός στο φινάλε, η Λάτσιο επικράτησε με 2-0 στο Olimpico και πανηγυρίζει το 7ο Coppa Italia της ιστορίας της!

Η εντυπωσιακή πορεία της Αταλάντα στο κύπελλο Ιταλίας, η γενικότερη παρουσία της στη Serie A και η νίκη επί της Λάτσιο πριν λίγες εβδομάδες με 3-1 στη Ρώμη, είχαν δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι Μπεργκαμάσκι ήταν έτοιμοι να γράψουν ιστορία κατακτώντας και μια κούπα. Η Λάτσιο, όμως, είναι πιο έμπειρη και βρήκε στο τελευταίο 10λεπτο δύο γκολ για να κάνει δικό της το κύπελλο, το 7ο της ιστορίας της και πρώτο μετά το... ξεχωριστό (λόγω Ρόμα) του 2013, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς που μπήκε ως αλλαγή στο 78' και στιγμές μετά πανηγύριζε το γκολ που έκανε τη διαφορά, δίνοντας στους Λατσιάλι δόξα (κούπα) και ουσία (έξοδος στην Ευρώπη)...

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα: 

Atalanta vs Lazio (0-2) - Extended Highlights & Goals 2019 HD


Στη Ρώμη το κλίμα ήταν όπως έπρεπε μέσα στο γήπεδο, όπου ο πρόεδρος της Αταλάντα δάκρυσε βλέποντας 21.000 οπαδούς της ομάδας του να έχουν κάνει το ταξίδι, αλλά όχι και έξω από αυτό, αφού είχαμε επεισόδια και καμένο περιπολικό. Γεγονότα, πάντως, που δεν ενδιέφεραν και ιδιαίτερα τους Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι και Σιμόνε Ιντσάγκι, οι οποίοι ήθελαν από τις ομάδες τους να μπουν καλά στο ματς, να ελέγξουν τον ρυθμό, να κάνουν το παιχνίδι τους. Κάτι που δεν κατάφερε καμία εκ των δύο τελικά, αν και οι Μπεργκαμάσκι πατούσαν καλύτερα. Τόσο καλύτερα, αν και δεν ήταν εντυπωσιακοί, ώστε να έχουν δοκάρι με τον Ντε Ρουν στο 25', ενώ στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 36' "ανάγκασαν" τον Σιμόνε Ιντσάγκι να κάνει την πρώτη αλλαγή, βγάζοντας τον Μπάστος για να βάλει τον Ράντου. Λίγα λεπτά μετά, στο 41', ο Ζαπάτα είχε την ευκαιρία για κάτι καλό, αλλά η κεφαλιά του -αν και ανενόχλητος βασικά- έφυγε άουτ...

Κλείσιμο
21117878
Οπως και να έχει, η Αταλάντα μπήκε με την ίδια λογική και στο β' μέρος, απειλώντας στο 49' με το σουτ του Καστάν που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Στρακόσια. Η ομάδα του Γκασπερίνι είχε την κατοχή της μπάλας και έδειχνε να ψάχνει περισσότερο τη φάση, απέναντι σε μια Λάτσιο που πρόσεχε περισσότερο την άμυνα της. Παρ' όλα αυτά, την είχε την ευκαιρία της στο 70' με την κάθετη του Λουίς Αλμπέρτο για τον Κορέα, τον οποίο πρόλαβε να κλείσει ο Παλομίνο. Στο 76', σε μια φάση που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να μπει γκολ από τόσο πλάγια, ο Γκόμες είχε δοκάρι (το 2ο των Μπεργκαμάσκι) και δύο λεπτά μετά ο Ιντσάγκι έκανε την αλλαγή που έκρινε τον τελικό: Εξω ο Λουίς Αλμπέρτο, μέσα ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς.

21117881
Η δικαίωση ήρθε άμεσα, στο 82', αφού ήταν ο Σέρβος αυτός που έκανε το 0-1 με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Λέιβα, φεύγοντας... σφαίρα για την Curva Nord! Εκεί, δηλαδή, που πήγε και ο Κορέα στο 90', όταν απέφυγε τους Φρόιλερ-Γκολίνι για το 0-2, εκεί που πήγε όλη η Λάτσιο μετά το τέλος του ματς, έχοντας μαζί της και την κούπα!

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Μαντσίνι, Τζιμσίτι, Μασιέλο, Χάτεμπερ, Ντε Ρουν (85' Πάσαλιτς), Φρόιλερ, Καστάν (85' Γκόσενς), Γκόμες, Ιλιτσιτς, Ζάπατα (85' Μπάροου).

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Στρακόσια, Λουίς Φελίπε, Ατσέρμπι, Μπάστος (36' Ράντου), Μάρουσιτς, Παρόλο, Λέιβα, Λουίς Αλμπέρτο (78' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Λούλιτς, Κορέα, Ιμόμπιλε (66' Καϊσέδο).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης