ΔΟΕ: Έλλειψη ηγεσίας και εμπορικά συμφέροντα απειλούν την παγκόσμια ιστιοπλοΐα

ΔΟΕ: Έλλειψη ηγεσίας και εμπορικά συμφέροντα απειλούν την παγκόσμια ιστιοπλοΐα

Τον αντιπρόεδρο και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ σερ Μιανγκ συνάντησαν σήμερα το μεσημέρι η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Νίκη Αναστασίου και ο πρωταθλητής ιστιοπλοΐας Αιμίλιος Παπαθανασίου

Ιστιοπλοια-_ΔΟΑ
Το βασικό θέμα συζήτησης, την οποία οργάνωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ήταν οι αλλαγές που προωθούνται στις ολυμπιακές κλάσεις της ιστιοπλοΐας. Η ελληνική ομοσπονδία έχει τοποθετηθεί δημόσια και υποστηρίζει ότι στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024 θα πρέπει να παραμείνουν οι ίδιες κλάσεις που θα συμμετάσχουν στο Τόκιο το 2020. Ενημερώθηκε ο σερ Μιάνγκ για τις ενέργειες που έχουν γίνει, καθώς και για το ότι πιθανές αλλαγές θα σταματήσουν την ανάπτυξη του αθλήματος, λόγω του τεράστιου κόστους.

Ο σερ Μιάνγκ που έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της ISAF και είναι γνώστης της ιστιοπλοΐας και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις μεθοδεύσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τις αλλαγές στις Ολυμπιακές κλάσεις. Μάλιστα, έχει πάρει θέση δημόσια μιλώντας για λάθος κίνηση που οφείλεται είτε στην «έλλειψη ηγεσίας», είτε σε «εμπορικά συμφέροντα».

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ όχι μόνο είναι με το μέρος της ΕΙΟ, αλλά ζήτησε από την Νίκη Αναστασίου και τον Αιμίλιο Παπαθανασίου η Ελλάδα να κινητοποιήσει όλες τις ομοσπονδίες της Ευρώπης για να αρχίσει ένας συντονισμένος αγώνας, ούτως ώστε να αποφευχθεί κάθε αλλαγή στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Ο σερ Μιάνγκ τόνισε στους εκπροσώπους της ΕΙΟ ότι όλες μαζί οι ομοσπονδίες θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν εγγράφως στην παγκόσμια ομοσπονδία με κοινοποίηση στην ΔΟΕ.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ ήταν ενημερωμένος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ, το οποίο ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 13 Μαίου και ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για την έναρξη της λειτουργίας του «Athens International Sailing Center».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης