Σήμερα το ντέρμπι του Μάντσεστερ που κρίνει τον... μισό τίτλο στην Premier League

Σήμερα το ντέρμπι του Μάντσεστερ που κρίνει τον... μισό τίτλο στην Premier League

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Σίτι (22:00, COSMOTE SPORT 1 HD) και η Λίβερπουλ περιμένει το αποτέλεσμα με αγωνία

siti-guou-1
Απόψε, ενδεχομένως κάποια από τις Σίτι ή Λίβερπουλ, να αυξήσει τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου της Premier League.

Κι αυτό θα προκύψει από το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ στο «Ολντ Τράφορντ» (22:00, COSMOTE SPORT 1 HD)!

Το πρωί της Τετάρτης, η Λίβερπουλ ξέρει ότι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League, στο +2 από τη Μάντσεστερ Σίτι, με παιχνίδι περισσότερο.

Το βράδυ, λίγο πριν αλλάξει η μέρα, οι «κόκκινοι» θα γνωρίζουν αν μπορούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται τον πρώτο τίτλο του Πρωταθλητή Αγγλίας για πρώτη φορά έπειτα από 29 χρόνια, ή, αν η εξωπραγματική ομάδα των «πολιτών» συνεχίσει να οδεύει προς το back-to-back.
Η Σίτι, φιλοξενείται από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», σε ματς που διεξάγεται εξ αναβολής για την 31η αγωνιστική και η κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι πιο κρίσιμη για την έκβαση του φετινού «Μαραθωνίου» του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» υποδέχονται τους αιώνιους αντίζηλούς τους, τους κάποτε... φασαριόζους γείτονες και νυν ισχυρούς της Premier, έχοντας στην πλάτη τους μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους για φέτος, που άνοιξε πληγές...

Κλείσιμο
Η ομάδα του Σόλσκιερ ηττήθηκε 4-0 από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη και άσχημη κριτική προς τους ποδοσφαιριστές του «Όλε». Και ο Νορβηγός, πάντως, ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν παίκτες που χρειάζεται ν' αποχωρήσουν από το ρόστερ το φετινό καλοκαίρι, ενώ, έδειξε ν' αμφιβάλλει για τον τρόπο που σκέφτονται ορισμένοι, δίχως να βάζουν το συμφέρον της ομάδας πάνω απ' όλα.

Βέβαια, αυτό που τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, ήταν πως το μεγάλο ντέρμπι της πόλης έρχεται στην καλύτερη στιγμή, αφού, μετά από ένα κάκιστο και απογοητευτικό αποτέλεσμα, είναι το ιδανικό να έρχεται άμεσα ένα πολύ δυνατό παιχνίδι για να δείξει η ομάδα αντίδραση. Και αυτό περιμένει να δει ο Σόλσκιερ και ο κόσμος της Γιουνάιτεντ...

Από την πλευρά της, η Σίτι, ξέρει πολύ καλά όσα διακυβεύονται στο αποψινό παιχνίδι του «Ολντ Τράφορντ». Ναι μεν έχουν πάρει τον αέρα της συμπολίτισσάς τους, ωστόσο, ο Πεπ δήλωσε πως «στόχος είναι να παίρνουμε τίτλους, όχι απλά να κερδίζουμε τη Γιουνάιτεντ». Η Πρωταθλήτρια Αγγλίας ξεπερνά ξανά τον εαυτό της και τη στιγμή που η Λίβερπουλ έχει κάνει ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην ιστορία της παρουσίας της στην Premier League, αδυνατεί να εξασφαλίσει τον τίτλο. Πολύ απλά γιατί απέναντί της, οι «πολίτες» είναι ασταμάτητοι!

Απόψε, η νίκη θα αποτελέσει ένα σημαντικότατο βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου, του δεύτερου διαδοχικού για την καλοδουλεμένη μηχανή του Γκουαρδιόλα. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι πολύ πιθανό στο Λίβερπουλ να... πανηγυρίσουν. Με μόλις μια νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις η Γιουνάιτεντ, ένα κακό αποτέλεσμα στα 18 τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις για τους γαλάζιους του Μάντσεστερ. Μονάχα στο πρώτο ματς με την Τότεναμ για τα προημιτελικά του Champions League έχει ηττηθεί η Σίτι από τα τέλη Ιανουαρίου, ωστόσο, δεν συνεχίζει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, λόγω... VAR στον επαναληπτικό με τα «σπιρούνια».

Στα αγωνιστικά για το αποψινό ντέρμπι, ο Φιλ Τζόουνς είναι τραυματίας έπειτα από το παιχνίδι με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», αναμένεται να επιστρέψει ο Ερέρα έπειτα από τέσσερις εβδομάδες και επανέρχεται και από τιμωρία ο Σο.

Απών για τη Σίτι ο Ντε Μπρόινε με τον Πεπ να παραμένει αβέβαιος για το ενδεχόμενο ο Βέλγος να προλάβει κάποιο από τα τελευταία ματς της σεζόν.

Τα τελευταία ματς της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα:

Λίβερπουλ – Χάντερσφιλντ

Νιούκαστλ – Λίβερπουλ

Λίβερπουλ – Γουλβς

Τα τελευταία ματς της Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα:

Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ

Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης