Χιμένεθ: «Παίξαμε έξυπνα κόντρα σε αυτήν την αμυντική διάταξη»

Χιμένεθ: «Παίξαμε έξυπνα κόντρα σε αυτήν την αμυντική διάταξη»

Στη διαφορά της απόδοσης της ΑΕΚ στα δύο ημίχρονα και στην αμυντική διάταξη της Λαμίας στάθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τη νίκη της «Ένωσης» με 2-0 επί των Φθιωτών στο πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου

eask
Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως είχαν υπομονή για να φτάσουν στα δυο γκολ και εκμεταλλεύτηκαν την υπεραριθμία τους στα δύο άκρα της επίθεσης. Θεωρεί πως δεν δέχτηκαν φάσεις από τον αντίπαλο και αμύνθηκαν σωστά, στάθηκε στην επέμβαση του Μπάρκα στην τελευταία φάση και αναφέρθηκε στους σέντερ μπακ και στους χαφ του ρόστερ.

Αναλυτικά:

Για το τι άλλαξε και είδαμε μια πολύ καλύτερη εικόνα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο: «Η διαφορά βρίσκεται στην ένταση του αντιπάλου. Στο πρώτο ημίχρονο, η Λαμία αμύνθηκε πάρα πολύ καλά, πήγαιναν καλά σε όλες τις μπάλες. Νομίζω ότι φερθήκαμε αρκετά έξυπνα, προσπαθήσαμε να μη δεχτούμε γκολ, είχαμε την υπομονή να κουράσουμε τον αντίπαλο και στο δεύτερο ημίχρονο μας δόθηκαν περισσότεροι χώροι. Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με την τακτική και τη στρατηγική».

Για την αλλαγή συστήματος στο δεύτερο ημίχρονο και για την ένταση των παικτών ως το τέλος: «Θα μπορούσε να είναι μια ανάγνωση αυτό. Προφανώς, έχοντας δύο παίκτες στα άκρα, προσπαθείς να επιτεθείς από εκεί και να δημιουργήσεις υπεραριθμία. Και όταν παίζουμε με τρεις πίσω, μου αρέσει να έχω wingers στα άκρα. Εγώ έχω τις δικές μου ιδέες, αλλά προσαρμόζομαι στους παίκτες μου.

Προφανώς, απέναντι σε έναν αντίπαλο που γνωρίζαμε ότι ουσιαστικά θα είχε μια άμυνα έξι παικτών, είναι ξεκάθαρο ότι, όσο περισσότερο ανοίγαμε το γήπεδο, τόσο το καλύτερο. Κυκλοφορήσαμε παντού την μπάλα, η Λαμία έκανε καλή άμυνα, το θέμα ήταν να έχουμε υπομονή και να μη δεχτούμε γκολ.

Από εκεί και πέρα, η ένταση είναι πάρα πολύ σημαντική στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι πολύ δύσκολο να παίξεις με ένταση και να διατηρήσεις τη συγκέντρωσή σου, παίζοντας με ένταση κόντρα σε έναν αντίπαλο που είναι συνεχώς στην άμυνα».

Για το γεγονός ότι η Λαμία έκανε μόλις δύο τελικές προσπάθειες, ως συνέχεια των... μηδέν του Παναιτωλικού πριν λίγες μέρες: «Είναι σημαντικό. γιατί μια μεγάλη ομάδα πρέπει να κάνει τη διαφορά νικώντας. Όλες οι μεγάλες ομάδες σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα δέχονται λίγα γκολ. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε σε αυτόν τον τομέα, είμαστε στον σωστό δρόμο, αλλά δεν είχαμε μια κανονικότητα στη διάρκεια όλης της σεζόν. Όταν προσπαθείς, μπορείς να τα καταφέρεις. Και η ομάδα το προσπαθεί».

Για το αν η απόκρουση του Μπάρκα στο τέλος είναι η φάση του αγώνα: «Το είπα και στα αποδυτήρια. Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν μεγάλους τερματοφύλακες. Και είναι αυτοί που σταματάνε ό,τι σουτ δεχτούν. Το να χάσεις 4-0 και ο τερματοφύλακας να είναι ο καλύτερος παίκτης, σημαίνει ότι είσαι μικρή ομάδα. Ο Μπάρκας έκανε αυτό που κάνει ο τερματοφύλακας της μεγάλης ομάδας. Μία φάση και αποκρούει».

Για τους Οικονόμου-Τσόσιτς με δεδομένο το πρόβλημα του Τσιγκρίνσκι: «Αυτούς έχουμε αυτήν τη στιγμή και προσπαθούμε για την καλύτερη απόδοσή τους. Θα ήθελα να υπολογίζω και στον Τσιγκρίνσκι, αλλά επειδή δεν μπορώ αυτήν τη στιγμή ο Σβάρνας έκανε πολύ καλό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και σήμερα ήταν πολύ σοβαροί οι Οικονόμου-Τσόσιτς. Κανείς δεν υποφέρει περισσότερο από μένα για να μπορέσω να συνθέσω μια άμυνα σε κάθε παιχνίδι».

Κλείσιμο
Για το γκολ του Κρίστιτσιτς και αν ζητάει από τους χαφ να πατάνε περιοχή για να σκοράρουν: «Είναι κάτι που το δουλεύουμε. Θα πρέπει να έχουμε την ικανότητα να είμαστε box-to-box. Με τον Γαλανόπουλο πρέπει να το δουλέψουμε αυτό και μας έλειπε πάρα πολύ να έχουμε αυτά τα ανεβάσματα από τη δεύτερη γραμμή, όπως έκανε για παράδειγμα ο Γιόχανσον».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης