Ζινεντίν Ζιντάν: «Δεν μπορούσα να αρνηθώ την επιστροφή μου στη Ρεάλ Μαδρίτης»

Ζινεντίν Ζιντάν: «Δεν μπορούσα να αρνηθώ την επιστροφή μου στη Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Ζινεντίν Ζιντάν οκτώ μήνες μετά την αποχώρηση του από την Βασίλισσα, παρουσιάστηκε και επίσημα ως ο νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης - Ύμνοι από τον Φλορεντίνο Πέρεθ για την επιστροφή του Γάλλου ο οποίος δεν έβγαλε μεγάλες ειδήσεις κατά την παρουσίαση του

4z
Ο Ζινεντίν Ζιντάν 284 μέρες μετά την αποχώρηση του από τον πάγκο της Ρεάλ επέστρεψε στους «μερένγκες» με τον ίδιο να δηλώνει ότι αυτή ήταν η μοναδική του επιθυμία, αλλά και να υπεραμύνεται της απόφασης του να αποχωρήση από τον σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι, ενώ ο πρόεδρος της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ έπλεξε το εγκώμιο του (και την αφοσίωση του προς τον σύλλογο) καλωσορίζοντας «τον κορυφαίο προπονητή στον κόσμο» 

Θυμηθείτε την παρουσίαση του Ζινεντίν Ζιντάν

Florentino Pérez and Zinedine Zidane's Real Madrid press conference


Κλείσιμο
Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ ο οποίος αποκάλυψε ότι οι πρώτες επαφές με τον Ζιζού έγινε πριν από πέντε ημέρες με τον Γάλλο να είναι θετικός από την πρώτη στιγμή:
«Ζήσαμε μια περίπλοκη κατάσταση. Αυτοί οι παίκτες έχουν χαρίσει αξέχαστους τίτλους στην Ρεάλ, είναι και είμαστε περήφανοθ και δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μάχες που έδωσαν για να πετύχουν όσα πέτυχαν. Όλοις τους θα έχουν την παντοτινή αναγνώριση από την πλευρά μας».

«Δεν πετύχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θέλω να αναγνωρίσω τη δουλειά του Σολάρι, έως την τελευταία στιγμή έδειξε αφοσίωση στο κλαμπ, αγαπάει την ομάδα και η αφοσίωση του είναι αδιαμφισβήτητη, από την πρώτη στιγμή»

«Δεν φτάσαμε στο επιθυμητό επίπεδο, εκεί που περιμέναμε και θέλουμε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε για μια νέα εποχή με επικεφαλής έναν άνθρωπο-σύμβολο για τον σύλλογο. Κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ, για να καλωσορίσουμε τον Ζινεντίν Ζιντάν. Αναλαμβάνει την ευθύνη σε μια όντως πολύ δύσκολη στιγμη. Κι είναι εδώ γιατί αγαπά αυτή τη φανέλα και το απέδειξε πριν από πέντε ημέρες όταν του ζητήσαμε να επιστρέψει στην ομάδα»

«Ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο επιστρέφει στην Ρέαλ και θέλω να τον ευχαριστήσω για την αφοσίωση του και για το ότι αποτελεί μέρος αυτού του θρυλικού συλλόγου».

Στο αρχικό του σχόλιο ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν έκρυψε τη χαρά του για την επιστροφή του στους «μερένγκες», ωστόσο στις ουκ ολίγες ερωτήσεις που δέχθηκε δεν έβγαλε τη μεγάλη είδηση, αρκούμενος σε ένα γενικό σχόλιο περί αλλαγών, αλλά και της αποκάλυψης ότι ενώ είχε αρκετές προτάσεις για τον ίδιο η προτεραιότητα ήταν πάντα το να επιστρέψει στην Ρεάλ.

«Είναι μια ξεχωριστή ημέρα για όλους. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω σπίτι μου και δεν εχω να πω πολλά πράγματα πέρα απ' αυτό. Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος και αποφασισμένος για να δουλέψω σκληρά από αύριο έτσι ώστε αυτό το κλαμπ να επιστρέψει εκεί που όλοι θέλουμε. Δεν έλειψα για πολύ και τώρα που επέστρεψα αισθάνομαι περίφημα».

Κατόπιν ο Γάλλος δεχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους εκπροσώπους του Τύπου.
«Έφυγα από τον σύλλογο γιατί το είχα ανάγκη εγώ, γιατί η ομάδα είχε ανάγκη από μια αλλαγή έχοντας κερδίσει τα πάντα. Αλλά με κάλεσε ο Φλορεντίνο και από τη στιγμή που αγαπώ τον σύλλογο είμαι εδώ.
Μετά από 8 μήνες μακριά από τις προπονήσεις, ένιωθα την ανάγκη να επιστρέψω και έστω τώρα που είμαστε προς το τέλος της σεζόν πήρα την απόφαση να το κάνω »

«Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να είσαι σ' αυτό το κλαμπ και όλοι οι παίκτες που βρίσκονται εδώ λατρεύουν την Ρεάλ. Είμαι κι εγώ ένας απ' αυτούς που φόρεσαν τη φανέλα της, κατέκτησα τίτλους και είμαι και πάλι εδώ. Αφήνω στην άκρη τις κακές στιγμές, τους χαμένους τίτλους, αλλά κι αυτά που έχουμε κατακτήσει, όμως ξέρω που είμαι και κανείς δεν μπορεί να μου αφαιρέσει τη φιλοδοξία που έχω γι' αυτό το σύλλογο και την επιθυμία μου για να κάνω το καλύτερο δυνατό»

«Θα αλλάξουν πολλά πράγματα τη νέα σεζόν, αλλά το σημαντικό τη δεδομένη στιγμή δεν είναι αυτό. Είμαι εδώ, έχουμε μπροστά μας 11 παιχνίδια για να τελειώσει η σεζόν και θέλουμε να την κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Θεωρώ ότι έφυγα την κατάλληλη στιγμή, οι παίκτες και τα αποδυτήρια το είχαν ανάγκη. Δεν μου άρεσε, αλλά αισθάνθηκα ότι μετά από 2.5 χρόνια όπου είχαμε κατακτήσει τα πάντα έτσι έπρεπε να γίνει.
Κατά τη διάρκεια της σεζόν είχα πολλές προτάσεις από διάφορες ομάδες, αλλά δεν ήθελα να δουλέψω σε κάποια άλλη ομάδα. Ήθελα να είμαι εδώ! Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν με πήρε τηλέφωνο ο Φλορεντίνο ήταν να επιστρέψω και... εδώ είμαι»

«Ξέρω πολύ καλά τι έχει ειπωθεί και τι έχει συζητηθεί... Επί εννιά μήνες δεν έχω δώσει καμία συνέντευξη, αλλά όταν ο πρόεδρος με κάλεσε δεν μπορούσα να πω όχι. Σε κάθε ομάδα μπορεί να συμβεί να έχει μια κακή χρονιά και φέτος συνέβη σε εμάς. Μπορεί να ήμουν εκτός ομάδας, αλλά ένιωθα ότι ήμουν εντός. Φυσικά δεν είμαι χαρούμενος με το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα, αλλά το αφήνουμε πίσω, συγκεντρωνόμαστε στα 11 ματς που έχουμε και στον σχεδιασμό που αφορά τις επόμενες χρονιές»

Ο Ζιντάν ρωτήθηκε για την πιθανή επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Μαδρίτη με τον Γάλλο να τονίζει:
«Δεν είναι αυτό το θέμα. Πρώτα έχουμε αυτά τα παιχνίδια που απομένουν και μετά θα ασχοληθούμε με τη νέα χρονιά. Όλοι ξέρουν τι έχει προσφέρει ο Κριστιάνο εδώ, αποτελεί μέρος της ιστορίας του συλλόγου, ήταν ένας από τους κορυφαίους, αλλά δεν είναι ώρα να μιλήσουμε γι' αυτόν τώρα»

«Το σταφ που θα με πλαισιώσει θα είναι το ίδιο με την πρώτη μου θητεία... Εννιά μήνες στη Μαδρίτη, μακριά από τους πάγκους έχω γεμίσει τις μπαταρίεςμου και είμαι έτοιμος ξανά να βρεθώ στον πάγκο της Ρεάλ».

«Θα πω για μια ακόμη φορά ότι ο πρώτος στόχος είναι να τελειώσουμε θετικά τη φετινή χρονιά και μετά θα δούμε την επόμενη σεζόν. Λυπάμαι που έφυγα, αλλά έτσι έπρεπε να γίνει. Η ομάδα χρειάζονταν μια αλλαγή. Δεν υπάρχει η σκέψη ότι επιστρέφοντας μπορεί να.. λεκιάσω την εικόνα από την πρώτη μου θητεία. Σας το ξαναλέω ακολούθησα την καρδιά μου όταν έφυγα και την ακολούθησα και τώρα που μου ζήτησε ο Φλορεντίνο να επιστρέψω. Δεν ξέρω αν πριν από τέσσερις μήνες εδινα την ίδια απάντηση, αλλά τώρα είχα την επιθυμία να επιστρέψω και θεωρώ ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή»

«Δεν σκέφτομαι ονόματα για μεταγραφές. Το μόνο που σκέφτομαι είναι τα παιχνίδια που μας μένουν μέχρι το τέλος της σεζόν. Έχουμε το χρόνο να μιλήσουμε για αυτά τα θέματα, όταν πρέπει, και με τους ανθρώπους που πρέπει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης