Έιντριαν Πέιν: H μικρή Λέισι, o θάνατος της μητέρας του και το… μπάσκετ!

Έιντριαν Πέιν: H μικρή Λέισι, o θάνατος της μητέρας του και το… μπάσκετ!

Ένας πρώην NBAer, ο θάνατος της μητέρας, ένα μικρό κορίτσι, η ασθένεια του καρκίνου και ένα άδικο φινάλε συνθέτουν την συγκλονιστική ιστορία γύρω από τον Έιντιαν Πέιν, που θα φορέσει και πάλι την φανέλα του Παναθηναϊκού.

adreian-payne-lacey-holsworth-e1517858188303-625x375
Ο Έιντριαν Πέιν επέστρεψε και επίσημα στον Παναθηναϊκό και το Eurohoops σάς θυμίζει την ιστορία, που “σημάδεψε” την ζωή του Αμερικανού, που μόνο ευκολίες δεν είχε.

Όποια κι αν είναι η καριέρα και η απόδοση στο παρκέ, υπάρχουν γεγονότα που στιγματίζουν τους ανθρώπους και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους. Ο Αμερικανός των “πρασίνων” γνωρίζει από αυτά…

Η Λέισι Χόλσγουορθ ή αλλιώς “Princess Lacey”

Η συγκεκριμένη ιστορία, παρά το γεγονός πως έχει για κεντρικό της πρόσωπο ένα 8χρονο κορίτσι, δυστυχώς δεν έχει happy ending.

Για την ακρίβεια, οι γονείς της μικρής Λέισι Χόλσγουορθ επέλεξαν να την αποχαιρετήσουν με ένα μήνυμα που ξεκινούσε ως εξής: “Η πριγκίπισσα Λέισι κατάφερε να κερδίσει την μεγαλύτερη μάχη. Πλέον χορεύει ανάμεσα στους αγγέλους”. Επομένως, καταλαβαίνετε πως τα πράγματα δεν κύλησαν καθόλου καλά.

Η μικρή Λέισι είχε κληθεί να δώσει από πολύ νωρίς την πιο δύσκολη μάχη της ζωής της απέναντι στο νευροβλάστωμα, έναν από τους πλέον επιθετικούς καρκίνους της παιδικής ηλικίας. Ένας από τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλάι της ήταν ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού, Άντριαν Πέιν.



H γνωριμία του Έιντριαν Πέιν με την μικρή Λέισι

Η γνωριμία των δύο έγινε στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όταν ο Πέιν και οι τότε του συμπαίκτες του στο “Michigan State” είχαν επισκεφτεί την κλινική που φιλοξενούσε αρκετά παιδιά.

Επί της ουσίας, ήταν μία από τις πολλές επισκέψεις που πραγματοποιούν κατά καιρούς οι ομάδες με την ελπίδα να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους μικρούς μαχητές. Μόνο που η συγκεκριμένη επίσκεψη δεν ήταν σαν τις άλλες.

Κλείσιμο
Όταν οι αθλητές του κολεγίου αποχώρησαν, η Λέισι ζήτησε από τον Πέιν να παραμείνει στο δωμάτιο αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε της άρεσε το χαμόγελο του. Η στιγμή όμως ήταν ιδιαίτερη και για τον Αμερικάνο σέντερ, ο οποίος παραδέχθηκε πως στο πρόσωπο της, έβλεπε μία μικρή μαχήτρια που του θύμιζε τις δυσκολίες που πέρασε ο ίδιος όταν έχασε τη μητέρα του στα 13 του χρόνια.

Το ιδιαίτερο “δέσιμο” των δύο

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν τηλέφωνα και μεταξύ τους ξεκίνησε μία συνεχής επικοινωνία η οποία συνεχίστηκε ακόμα και όταν η Λέισι βγήκε από το νοσοκομείο ούσα πλέον υγιής.

Ο Πέιν φρόντιζε πάντα ώστε η μικρή του φίλη να βρίσκεται όσο πιο συχνά γίνεται στις εξέδρες και δεν ήταν λίγες οι φορές που την έπαιρνε μαζί του στο παρκέ και τα αποδυτήρια.

Η Λέισι έζησε από κοντά όλες τις επιτυχίες του “Michigan State” και είχε μερίδιο στις καλές εμφανίσεις του Πέιν. Φορούσε πάντα τη φανέλα με το Νο.5, φρόντιζε να κάνει δώρα στο είδωλο της και είχε στο δωμάτιο της έναν τοίχο γεμάτο με αφίσες, φωτογραφίες και άρθρα για τον Πέιν. Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά…

Adreian Payne Journey Feature


Το ταξίδι στην Ντίσνεϊλαντ και η δεύτερη ατυχία

Η Λέισι είχε επιστρέψει μόλις από την Ντίσνεϊλαντ, ένα ταξίδι που έκανε μαζί με τους γονείς της για να γιορτάσουν οικογενειακώς την επικράτηση της απέναντι στον καρκίνο.

Λίγες ημέρες μετά ωστόσο, η Λέισι ένιωσε και πάλι τον ίδιο πόνο που είχε νιώσει πριν δύο χρόνια. Οι εξετάσεις στο νοσοκομείο επιβεβαίωσαν το χειρότερο δυνατό σενάριο και αυτή τη φορά οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος της. Η μικρή πέρασε άμεσα την πόρτα του χειρουργείου, με τον Πέιν να μαθαίνει τα νέα και να ζητάει από τους φίλους του στα social media να προσευχηθούν για την αγαπημένη του φίλη.

Όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο, η Λέισι είχε κάνει σαφές πως δεν θα πλησιάσει κανείς το δωμάτιο της. Για ένα μικρό παιδί που είχε μόλις εγχειριστεί και είχε υποβληθεί σε σειρά από χημειοθεραπείες, η κατάσταση ήταν πιο δύσκολη από ποτέ. Στο νοσοκομείο πράγματι δεν βρέθηκε κανείς. Κανείς εκτός από τον Πέιν.
Η τελευταία επίσκεψη του Έιντριαν στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bleacher Report, όταν ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού έφτασε στο νοσοκομείο δεν μπορούσε να αναγνωρίσει τη Λέισι. Η αρρώστια είχε αφήσει ήδη τα σημάδια της, με τους γονείς της να παραδέχονται πως δεν την είχαν δει να χαμογελάει για πολλές μέρες.

“Λέισι”, της ψιθύρισε η μητέρα της: “Ο Άντριαν έχει έρθει για να σε δει”. Όπως περιγράφουν οι γονείς της, η κόρη τους άνοιξε τα μάτια της και τα πρώτα λόγια που είπε ήταν τα εξής: “Σούπερμαν, είσαι εδώ!”. Ο Πέιν κρατούσε στα χέρια του ένα μικρό αρκουδάκι το οποίο έδωσε στην Λέισι αγκαλιάζοντας την.

Δυστυχώς, η ιστορία δεν έχει χαρούμενο τέλος. Η Λέισι πάλεψε αλλά τελικά ηττήθηκε, αφήνοντας τον Αμερικάνο σέντερ με μερικές μοναδικές αναμνήσεις και ένα μάθημα ζωής, το οποίο τον βοήθησε να πορευθεί στην συνέχεια της ζωής και της μπασκετικής του καριέρας…

The Journey: Big Ten Basketball 2014 - Adreian and Lacey


Ο θάνατος της μητέρας του στα 13 του χρόνια

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο Πέιν έβλεπε στα μάτια της Λέισι τα δύσκολα παιδικά του χρόνια.

Στα 13 του χρόνια έχασε τη μητέρα του και ο τρόπος που έγινε αυτό ήταν κάτι παραπάνω από σκληρός. Το Bleacher Report περιγράφει το γεγονός ως εξής:

“Ο Έιντριαν Πέιν ήταν μόλις 13 ετών το βράδυ που η μητέρα του έτρεξε έξω από την κουζίνα, προσπαθώντας να αναπνεύσει. Η Γκλόρια μαγείρευε το αγαπημένο φαγητό του γιου της – τηγανιτό κοτόπουλο – όταν ένιωσε να πνίγεται από τους καπνούς.

Ούσα ασθενής με άσθμα, έτρεξε στο δωμάτιο της και άνοιξε το παράθυρο προσπαθώντας να πάρει λίγο επιπλέον οξυγόνο. Παρακαλούσε τον γιο της να βρει το φάρμακο για το άσθμα κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ.

“Δεν μπορώ να το βρω! Δεν το βρίσκω”, άρχισε να φωνάζει ο 13χρονος τότε Πέιν λίγο πριν η μητέρα του καταρρεύσει στο κρεβάτι. Ο Άντριαν έβλεπε τη μητέρα του να “φεύγει” μπροστά στα μάτια του με τον ίδιο να δηλώνει λίγο μετά πως “Πέθανε στα χέρια μου…”.

Η γιαγιά τον “έσωσε” από τα χειρότερα

Πόσο εύκολο είναι για ένα παιδί που έχει χάσει τη μητέρα του με αυτό τον τρόπο να ορθοποδήσει; Σίγουρα πολύ δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς πως ο πατέρας του Πέιν είχε μπλέξει με τα ναρκωτικά και όταν βγήκε από τη φυλακή ο μικρός δεν ήταν πλέον τόσο μικρός.

“Είχαν καταπληκτική σχέση”, δηλώνει ο πατέρας: “Τον βοήθησα και εγώ. Ήμασταν κοντά και ακόμα είμαστε αλλά η μητέρα του έκανε τα πάντα”.

Μετά τον θάνατο Τόμας Πέιν δέθηκε περισσότερο με τον γιο του και τον έπεισε να έρθει κοντά στην εκκλησία. Οι συγκεκριμένες ώρες ήταν οι μοναδικές κατά τις οποίες ο Άντριαν έβρισκε λίγη ησυχία.

Αν γλίτωσε από τα ναρκωτικά, τη βία και όλους τους κινδύνους που κρύβει μία γειτονιά όμως, το οφείλει στην γιαγιά του. “Θα μπορούσα να είχα κυλίσει. Ήταν το πιο εύκολο. Αλλά η γιαγιά μου έκανε τα πάντα για να μην συμβεί. Με βοήθησε να διαχωρίσω το σωστό και το λάθος”, αναφέρει ο ίδιος.

Το μπάσκετ έδωσε την οριστική λύση!

Τα χρόνια είχαν περάσει όταν ο 14χρονος Πέιν μαζί με τους συμμαθητές του δέχθηκε την εξής ερώτηση από την δασκάλα τους: “Ποιο είναι το αρχικό πλάνο στη ζωή σας; Ποιο είναι το εναλλακτικό πλάνο;”.

O Έιντριαν δεν είχε απάντηση. Την απάντηση έδωσε τελικά το ίδιο το μπάσκετ αφού ένα καλοκαίρι μετά ένας φίλος του τον έπεισε να δοκιμαστεί στο μπασκετικό πρόγραμμα του “All-Ohio Red” στο Κολόμπους.

Ήταν η αρχή για ένα ταξίδι που λίγα χρόνια μετά θα τον έφερνε στο “Michigan State” και από εκεί στην Ατλάντα ως το 15ο πικ του ντραφτ (2014). Ακολούθησε η Μινεσότα, το Ορλάντο και πλέον η Αθήνα. H εξέλιξη μπορεί να μην ήταν ανάλογη των προσδοκιών αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για τον Παναθηναϊκό.

Στα 26 του χρόνια ο Έιντριαν Πέιν ήρθε στην Ελλάδα για να φορέσει τα “πράσινα” , το καλοκαίρι έφυγε, όμως η μοίρα τον έφερε πάλι στα μέρη μας.

Adreian Payne Timberwolves 2015 Season Highlights



Πηγή: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης