Premier League: Απαντήσεις από Πογκμπά και βλέψεις τίτλου για Τότεναμ

Premier League: Απαντήσεις από Πογκμπά και βλέψεις τίτλου για Τότεναμ

Ο Μουρίνιο έφυγε και ο Πογκμπά έχει κέφια... - Ο Γάλλος πέτυχε δυο γκολ και η Γιουνάιτεντ επικράτησε 3-1 της Χάντερσφιλντ - Πεντάρα η Τότεναμ και το βλέμμα στην... κούπα!

P
Οταν ο Πογκμπά έχει κέφια η Γιουνάιτεντ δε χάνει. Ο Μουρίνιο έφυγε, ο Γάλλος επέστρεψε στην ενδεκάδα και με τον Σόλσκιερ στον πάγκο έχει δυο γκολ και δυο ασίστ! Η Μάντσεστερ επικράτησε 3-1 της Χάντερσφιλντ και βρέθηκε στο -5 από την τετράδα.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να μπει δυνατά, ωστόσο η Χάντερσφιλντ ήταν σωστά οργανωμένη και είχε κλείσει τους χώρους. Ωστόσο, στο 28ο λεπτό ήρθε το γκολ για τους Κόκκινους. Από στημένη φάση, ο Λίντελοφ πήρε την κεφαλιά, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν και ο Μάτιτς απο κοντά άνοιξε το σκορ. Γιανγκ και Ερέρα πήραν θέση στο βασικό σχήμα στην επανάληψη, η Μάντσεστερ έγινε φουλ επιθετική και καθάρισε εύκολα.

Στο 64' οι γηπεδούχοι συνδυάστηκαν υπέροχα, ο Ερέρα μοίρασε στον Πογκμπά, ο οποίος με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 2-0. Στο Ο Γάλλος χαφ είχε κέφια και στο 78' με δυνατό σουτ πέτυχε το 3-0. Δυο γκολ ισάριθμες ασίστ σε δυο ματς, όταν στα τελευταία δώδεκα με τον Μουρίνιο είχε ένα γκολ και τρις ασίστ. Ο Γιόργκενσεν στο 88' μείωσε στο τελικό 3-1.

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Λίντελοφ, Σο, Ντάλοτ (53' Γιανγκ), Μάτα (81' Γκόμες), Μάτιτς, Πογκμπά, Φρεντ (53' Ερέρα), Λίνγκαρντ, Ράσφορντ


Και στο βάθος... τίτλος
Εξάρα στην Εβερτον, πεντάρα στη Μπόρνμουθ (5-0) και η Τότεναμ στη 2η θέση και στο -6 από την κορυφή της Premier League. Οι Σπερς είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το έδειξαν με το... καλημέρα της αναμέτρησης.

Στο 16ο λεπτό ο Ερικσεν άνοιξε το σκορ και μέχρι το 35ο λεπτό όλα είχαν τελειώσει. Στο 23' ο Σον πέτυχε το 2-0 και ο Μόουρα το 3-0.

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τον Χάρι Κέιν να πετυχαίνει το 4-0 στο 61ο λεπτό. Στο 70΄ ο Σον διαμόρφωσε το 5-0 και οι Λονδρέζοι κάνουν όνειρα τίτλου!
Κλείσιμο


Ξέσπασε με πεντάρα εκτός η Εβερτον
Πέρασαν πέντε αγωνιστικές χωρίς τρίποντο, με τον εντός διασυρμό από την Τότεναμ να της χαλάει τις γιορτές. Ωστόσο, η Boxing Day ήταν παραπάνω από τέλεια για την Εβερτον, καθώς πέρασε με το εκπληκτικό 1-5 από την Μπέρνλι.

Η κεφαλιά του Μίνα (2'), η φαουλάρα του Ντιν (13') και το πέναλτι του Σίγκουρντσον (22') κατέστησαν... άχαστο το απόγευμα για τα Ζαχαρωτά. Ο Γκίμπσον μείωσε (37'), αλλά το χαμηλό μακρινό του Ντιν (71') και το τσιμπηματάκι του Ριτσάρλισον (93'), ο οποίος έφτασε τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα, ολοκλήρωσαν την πεντάρα για τους φιλοξενούμενους.


Στο μηδέν η Πάλας
Στο «Selhurst Park», η Κρίσταλ Πάλας έμεινε στο 0-0 απέναντι στην Κάρντιφ, με την τύχη να της γυρίζει την πλάτη. Η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον έκανε αρκετές ευκαιρίες, πίεσε ασφυκτικά την αντίπαλό της, είχε δοκάρι στα τελευταία λεπτά με τον Μιλιβόγεβιτς αλλά το τρίποντο δεν ήρθε ποτέ για τους Λονδρέζους!



Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης