Premier League: Με σπασμένα τα φρένα η Σίτι, χάλια πάλι η Γιουνάιτεντ

Premier League: Με σπασμένα τα φρένα η Σίτι, χάλια πάλι η Γιουνάιτεντ

H Mάντσεστερ Σίτι δυσκολεύθηκε κόντρα στη Μπόρνμουθ, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιό, επικράτησε 3-1 και συνεχίζει ακάθεκτη για τον τίτλο - Ισόπαλη η Γιουνάιτεντ στην Σαουθάμπτον - Μεγάλο διπλό η Γουέστ Χαμ, νίκη για Λέστερ - Δείτε όλα τα γκολ

city_neaaa
Πρόκριση στους «16» του Champions League, αήττητη στην Premier League και η Σίτι συνεχίζει με σπασμένα φρένα... Αν και δυσκολεύθηκε κόντρα στη Μπόρνμουθ, κατάφερε να επικρατήσει 3-1 και να βρεθεί στο +5 από τη Λίβερπουλ (με ματς περισσότερο).

Oι «Πολίτες» μπήκαν δυνατά στο ματς, πίεσαν και μόλις στο 15ο λεπτό ο Μπερνάρντο Σίλβα με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπέγκοβιτς και άνοιξε το σκορ. Η Σίτι κατέβασε ταχύτητα, η Μπόρνμουθ εκμεταλλεύθηκε τη χαλαρότητά της έγινε απειλητική και στο 43ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσα με ωραία κεφαλιά του Γουίλσον από σέντρα του Φράνσις. Οι «Πολίτες» μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν το ματς, ο Στέρλινγκ ήταν πιο κινητικός, έστειλε... απειλητικό μήνυμα με δοκάρι και στο 56' πέτυχε το 2-1. Η Μπόρνμουθ δεν το παράτησε, ήταν ανταγωνιστική και στο 75' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γουίλσον. Οι γηπεδούχοι είχαν την ουσία και στο 80' ο Γκουντογκάν διαμόρφωσε το 3-1.


Νέα «Χ»άλια η Γιουνάιτεντ
Πόσο πιο άσχημα να παίξει; Απέναντι σε ποιον αντίπαλο θα έχει την αγωνιστική υπεροχή; Η Σαουθάμπτον που έχει μόλις τέσσερις νίκες στα τελευταία 40 παιχνίδια πρωταθλήματος και που στο «Σεντ Μέρις» μετράει 11 αγώνες χωρίς τρίποντο (8 ήττες), λίγο ήθελε να τη νικήσει. Οι Αγιοι προηγήθηκαν 2-0 στο 20λεπτο και πάλι καλά που η Γιουνάιτεντ μπόρεσε να ισοφαρίσει και να πάρει τον βαθμό (2-2), παίζοντας μάλιστα άμυνα στο φινάλε.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο που είχε ξεμείνει από αμυντικούς, κατέβασε τριάδα στα μετόπισθεν. Μόνο που αυτή απαρτιζόταν από τους Τζόουνς, Μάτιτς, ΜακΤόμινεϊ και δεν μπορούσε να είναι με τίποτα λειτουργική. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν Ρέντμοντ και Ομπαφέμι που χόρεψαν τους αντίπαλούς τους, με τον Αρμστρονγκ (13') να το τελειώνει χαμηλά με διαγώνια βολίδα. Και στο 20' ήρθε και το δεύτερο με φοβερή εκτέλεση φάουλ του Σεντρίκ Σοάρες στο παράθυρο.

Ωστόσο, ο Ράσφορντ το πήρε πάνω του και έσπρωξε τους φιλοξενούμενους στο να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Με δύο δικές του ασίστ η ομάδα του ισοφάρισε. Ο Λουκάκου πλάσαρε (33') σωστά, τερματίζοντας την αστοχία του στα 981 λεπτά (σ.σ.: από 17 Σεπτεμβρίου), ενώ ο Ερέρα (39') έγραψε το 2-2 με υπέροχο τακουνάκι στην κίνηση. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Γιουνάιτεντ έμεινε χωρίς τρίποντο για τρίτη σερί αγωνιστική.

Αυτό την κράτησε στο -6 από τον ρεαλιστικό στόχο της τετράδας και με τις Τσέλσι, Τότεναμ, Αρσεναλ να έχουν παιχνίδι λιγότερο. Για τον τίτλο, στο ντροπιαστικό -16, ούτε λόγος φυσικά. Την ίδια στιγμή τα αρνητικά ρεκόρ τρέχουν. Αρνητικό συντελεστή γκολ στην 14η αγωνιστική δεν είχε ποτέ ξανά από τη σεζόν 1977-'78.
Κλείσιμο


Πρώτη νίκη ύστερα από 9 ματς η Πάλας
Σημαντική νίκη που τη βγάζει από τη ζώνη του υποβιβασμού πέτυχε η Κρίσταλ Πάλας, η οποία μετά το 0-0 με την Γιουνάιτεντ στο Old Trafford, επιβλήθηκε 2-0 της Μπέρνλι εντός έδρας. Η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον πέτυχε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τον ΜακΑρθουρ να ανοίγει το σκορ στο 16' μετά την προσπάθεια του Τάουνσεντ, ο οποίος στο 77' έγινε από δημιουργός, σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.


Με ανατροπή η Μπράιτον
Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη που την φέρνει κοντά στη μέση της βαθμολογίας πέτυχε η Μπράιτον με 1-2 σε βάρος της Χάντερσφιλντ των δέκα παικτών. Ο Ματίας Γιόργκενσεν άνοιξε το σκορ στα 58 δευτερόλεπτα με κεφαλιά με το πιο γρήγορο φετινό γκολ στην Premier League, όμως οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα στο 32' μετά το μαρκάρισμα του Μουνιέ στον Μπισουμά. Η Μπράιτον εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα με τον Μαρτς να δίνει δύο ασίστ και τους Ντάφι (45+4') και Αντόνε (69') να σκοράρουν για το τελικό 1-2.


Μεγάλο διπλό η Γουέστ Χαμ!
Η Γουέστ Χαμ επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, καθώς επικράτησε 3-0 στο Σεντ Τζέιμς Παρκ της Νιουκάστλ. Οι Λονδρέζοι ήταν ουσιαστικοί και με το τρίποντο βρέθηκαν στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Τσιτσαρίτο από ασίστ του Σνόντγκρας άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά Ροντόν και Πέρεθ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν την επιθετική αδυναμία της αντιπάλου και στο 63' πέτυχαν το 2-0 πάλι με τον Τσιτσαρίτο. Στις καθυστερήσεις ο Φελίπε Αντερσον διαμόρφωσε το 3-0.


Επιστροφή στις νίκες για τη Λέστερ
Επειτα από δυο διαδοχικές ισοπαλίες, η Λέστερ επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε 2-0 της Γουότφορντ. Οι Αλεπούδες βρέθηκαν στην 7η θέση, ενώ οι Χόρνετς έμειναν τέταρτο σερί παιχνίδι χωρίς τρίποντο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και στο 12ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι, με τον Φόστερ να ανατρέπει τον Βάρντι. Ο ηγέτης της Λέστερ δεν αστόχησε και πέτυχε το 1-0. Στο 23ο λεπτό οι «Αλεπούδες» σφράγισαν τη νίκη, αφού από τη σέντρα του Ολμπράιτον ο Μάντισον διαμόρφωσε το 2-0. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν οι Χόρνετς, μιας και ο Καπού αποβλήθηκε στο 90'.


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης