Ρεάλ Μαδρίτης: Η “αρμάδα” του Πάμπλο δεν πιάνεται ούτε με… Λάσο! (πίνακες)

Ρεάλ Μαδρίτης: Η “αρμάδα” του Πάμπλο δεν πιάνεται ούτε με… Λάσο! (πίνακες)

Εκπληκτικά έχει ξεκινήσει την φετινή Ευρωλίγκα η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης. που όπως φαίνεται – με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο – τόσο στον βαθμολογικό πίνακα, όσο και σε αυτούς της στατιστικής έπειτα από έξι αγωνιστικές, όχι μόνο δεν έχει επηρεαστεί από την φυγή του Λούκα Ντόντσιτς, αλλά προκαλεί… δέος στους αντιπάλους!

real_eurohoops
Πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου κάποιοι (και ίσως δικαιολογημένα) προέβλεπαν την “βασίλισσα” λιγότερο δυνατή σε σχέση με πέρυσι, καθώς αποχώρησε από τις τάξεις της ο Σλοβένος MVP κανονικής περιόδου και Final Four με προορισμό το NBA και τους Ντάλας Μάβερικς.

Άλλωστε δεν είναι μικρό πράγμα να καταστρώνεις τα πλάνα σου ενόψει της νέας σεζόν χωρίς το σημαντικότερο γρανάζι της περυσινής πορείας μέχρι την κορυφή της Ευρώπης. Και αυτό γιατί μαζί με τον Ντόντσιτς, η Ρεάλ “έχασε” 16 πόντους, 4,3 ασίστ, 4,8 ριμπάουντ και 1,1 κλεψίματα μέσο όρο ανά αγώνα, όση ήταν η συνεισφορά του 19χρονου γκαρντ στον δρόμο για την κατάκτηση της 10ης Ευρωλίγκας στην ιστορία των Μαδριλένων. Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και το ταλέντο του να παίρνει τις σωστές αποφάσεις στα κρίσιμα σημεία ενός ματς, τότε καταλαβαίνει κανείς πως το κενό που άφησε είναι τεράστιο.

Το ασυνήθιστα εντυπωσιακό ξεκίνημα της “καλοκουρδισμένης” μηχανής του Πάμπλο Λάσο

Παρόλα αυτά, με το πέρας έξι αγωνιστικών, η “αρμάδα” του Πάμπλο Λάσο δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα όντας η απόλυτη πρωταγωνίστρια της διοργάνωσης. Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα στην σεζόν της οποίας έχουμε διανύσει μόλις το 1/5, όμως τα εξαγόμενα είναι εντυπωσιακά και ίσως πρωτοφανή για το κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης.

Κλείσιμο
Η Ρεάλ Μαδρίτης μετρά έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (Μπασκόνια, Νταρουσάφακα και Μπουντούτσνοστ εντός, Ζαλγκίρις Κάουνας, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αρμάνι εκτός) με μέσο όρο επικράτησης τους 17,7 πόντους. Ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως έχει το πλεονέκτημα λόγω του υψηλότερου συντελεστή επίθεσης/άμυνας (106 έναντι 51 των Ρώσων).

Διαβάστε περισσότερα: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης