Μπασκόνια Vs Ολυμπιακός, μέρος 37ο: Η “ερυθρόλευκη” υπεροχή και το μυστικό των “διπλών” στην Βιτόρια

Μπασκόνια Vs Ολυμπιακός, μέρος 37ο: Η “ερυθρόλευκη” υπεροχή και το μυστικό των “διπλών” στην Βιτόρια

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Βιτόρια για να αντιμετωπίσει την Μπασκόνια στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φετινής Ευρωλίγκας (17/10 21:45) και το Eurohoops πραγματοποιεί μια μίνι αναδρομή στο ίσως πιο μακροσκελές “rivarly” της Ευρωλίγκας (2000-σήμερα).

SpanoulisVassilis_Baskonia_Olympiacos2
Φαίνεται πως η μοίρα “ερυθρολεύκων” και Βάσκων είναι να αντιπαρατίθενται συνεχώς στα παρκέ της Ευρωλίγκας. Η διαμάχη τους είναι σχεδόν ετήσια, όχι μόνο με το υπάρχον φορμάτ της διοργάνωσης που “όλοι παίζουν με όλους”, αλλά και παλαιότερα. Για του λόγου το αληθές οι δυο τους έχουν “μονομαχήσει” 36 φορές σε διάστημα 18 σεζόν, ήτοι σημαίνει μέσο όρο δυο ματς ανά αγωνιστική περίοδο.

Για τους Πειραιώτες οι αγώνες με αντίπαλο την Μπασκόνια (ή Ταού ή Κάχα Λαμποράλ ή Λαμποράλ Κούτσα) έχουν γλυκόπικρη γεύση. Από τη μια έχουν να θυμηθούν μεγάλες νίκες που τους χάρισαν προκρίσεις ή τους διευκόλυναν στην πορεία τους προς την κορυφή, όμως από την άλλη δεν είναι λίγες οι φορές (αν και λιγότερες) που έφυγαν ηττημένοι από τον αγωνιστικό χώρο.

Συνολική “ερυθρόλευκη” κυριαρχία, προβάδισμα της Μπασκόνια στην έδρας της

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, ο Ολυμπιακός μετρά 21 νίκες και 15 ήττες επί της αποψινής του (17/10) αντιπάλου με την οποία συμπορεύονται στον θεσμό από την αρχή της σύγχρονης εποχής του. Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί σε Κανονική Περίοδο (18 ματς), Top 16 (14 ματς) και Playoffs (4 ματς), ενώ ποτέ δεν έχουν “διασταυρωθεί” σε Final Four. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν θετικό πρόσημο (Ν-Η) στις δυο πρώτες περιπτώσεις, αλλά δεν έχουν επικρατήσει ποτέ σε παιχνίδι προημιτελικών.

Όσον αφορά τις κόντρες επί βασκικού εδάφους φεύγουν νικητές μέχρι στιγμής στο 33,3% των περιπτώσεων, αφού μετρούν 6 επικρατήσεις και 12 ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.eurohoops.net


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης