Πανιώνιος-Ολυμπιακός: Γιατί «δυστρόπησε ο ίππος» στη Νέα Σμύρνη;

Πανιώνιος-Ολυμπιακός: Γιατί «δυστρόπησε ο ίππος» στη Νέα Σμύρνη;

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει ένα ακόμα παιχνίδι στα τελευταία λεπτά - Ο Γιώργος Χελάκης απαντά αν είναι πρόβλημα ή θετικό γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι επιμένουν μέχρι το τέλος

olympiakos_panionios


Στην ιππασία λέμε συχνά ότι ο ίππος δυστρόπησε όταν αυτός αρνείται να υπερπηδήσει ένα εμπόδιο. Στο ποδόσφαιρο ο όρος είναι αδόκιμος. Ωστόσο μιλώντας για το παιχνίδι και την εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στον Πανιώνιο, ο όρος ίσως και να στέκει.

Μια επιβαρυμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια ομάδα μπήκε με φούρια στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης αλλά μόλις πέρασε το πρώτο εικοσάλεπτο φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις. Αρχισε να παραχωρεί μέτρα στον Πανιώνιο και να εμφανίζεται δύσθυμη στην ολοκλήρωση των επιθετικών ενεργειών της και με αργές επιστροφές από την επίθεση στην άμυνα. Κάπως έτσι ο Πανιώνιος έβγαλε γρήγορα τις αντεπιθέσεις του και μάλιστα με παίκτη παραπάνω.

Σε μια από αυτές πέτυχε τον αντικειμενικό σκοπό του αλλά ο βοηθός διαιτητή έκανε λανθασμένα υπόδειξη για οφσάιντ. Είχε θέμα με την φρεσκάδα του ο Ολυμπιακός. Ορισμένοι παίκτες του είχαν βαριά πόδια και είτε δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους είτε αδυνατούσαν να επιστρέψουν γρήγορα στην άμυνα. Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί παρά με αξιοποίηση του συνόλου του ρόστερ που διαθέτουν οι ερυθρόλευκοι.

Εύκολο είναι να το λέει κανείς αυτό αλλά είναι δύσκολο να γίνεται χωρίς το ρίσκο να χρησιμοποιηθούν παίκτες που δεν είναι ακόμα στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας και φυσικής κατάστασης. Ο Πέδρο Μαρτίνς απέσυρε από το γήπεδο τον Κώστα Φορτούνη για να βάλει τον Νάτχο.

Κλείσιμο
Ο Ισραηλινός ήθελε να βοηθήσει αλλά είναι φανερό ότι η αναμφισβήτητη ποιότητά του θα πρέπει να συνοδεύεται από αντίστοιχες φυσικές δυνάμεις. Στην φάση του ακυρωθέντος γκολ του Πανιωνίου κάνει το λάθος και χάνει την μπάλα κάτω από την μεσαία γραμμή αλλά δεν έχει τις δυνάμεις να ακολουθήσει τους παίκτες του Πανιωνίου και να το διορθώσει. Κατά συνέπεια είναι εύκολο να κάνεις κριτική στον προπονητή διότι επιμένει στον Μπουχαλάκη αλλά όταν διαπιστώνεις πως αυτός που μπαίνει δεν μπορεί να ανταποκριθεί ανασταλτικά θα πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Εχει ιδέες ακόμα κι όταν πιέζει ο χρόνος

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει ένα ακόμα παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Αν θέλεις το βλέπεις μόνο ως πρόβλημα.

Μπορείς όμως να διαπιστώσεις ότι είναι μια ομάδα που επιμένει μέχρι το τέλος και μάλιστα το κάνει με σχέδιο χωρίς να τρομοκρατείται και να επιδίδεται σε τυφλές σέντρες από μακριά.

Οι παίκτες του Μαρτίνς παίζουν πάντα με σχέδιο και πολλές πάσες για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Στην φάση του γκολ ο Φετφατζίδης περιμένει να ανέβει από δεξιά ο Ομάρ. Αυτός παρά το ότι το έχει κάνει πάμπολλες φορές έχει τις δυνάμεις να το επαναλάβει ακόμα μία. Δέχεται την μπάλα , διανύει μέτρα με αυτή στα πόδια του και την κατάλληλη στιγμή κάνει την σέντρα σημαδεύοντας το κεφάλι του Χασάν. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα δουλεμένη ακόμα και στις λεπτομέρειες από τον προπονητή της. Οτι είχε πρόβλημα με την φρεσκάδα της ήταν φανερό. Πρόβλημα με το πλάνο και τις ιδέες της δεν έχει. Σε μια ομάδα που τώρα δημιουργείται, αυτό είναι το σημαντικότερο. Το ίδιο θα ίσχυε αν ο Πανιώνιος άνοιγε το σκορ με τον Μασούρα, το ίδιο αν ο διαιτητής έδινε το πέναλτι που έγινε νωρίτερα πάνω στον Μπουχαλάκη...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης