Χωρίς τελική φάση διεθνούς διοργάνωσης 51 χρόνια μετά!

Χωρίς τελική φάση διεθνούς διοργάνωσης 51 χρόνια μετά!

Μπορεί η δράση για τις Εθνικές ομάδες να είναι εν εξελίξει με τα “παράθυρα” του Σεπτεμβρίου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 στην Κίνα, όμως το 2018 αποτελεί την πρώτη χρονιά χωρίς καμιά τελική φάση διεθνούς διοργάνωσης μπάσκετ (ή Ολυμπιάδα) έπειτα από 51 συνεχόμενα έτη!

hsfj5x375
Για την ακρίβεια από το 1967 μέχρι και το 2017 διεξάγονταν από μια έως και τέσσερις τελικές φάσεις διοργανώσεων της FIBA (μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες) ετησίως, κάτι που ως γνωστόν δεν θα συμβεί φέτος. Ο λόγος είναι η αλλαγές στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάσκετ που εισήγαγε τα προκριματικά σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους κάθε έτους αποφασίζοντας παράλληλα να αφήνει μια χρονιά κάθε τετραετία “ελεύθερη”, όσον αφορά τελικές φάσεις.

Στην ουσία τα τουρνουά Ευρωμπάσκετ, Πανασιατικό και Αφρομπάσκετ θα διεξάγονται κάθε τέσσερα έτη και όχι με περίοδο διετίας, όπως συνέβαινε συστηματικά (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) από το 1967 μέχρι και πέρυσι, ενώ τόσο το Παγκόσμιο όσο και το Παναμερικανικό Κύπελλο θα συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα σε διάφορες χώρες κάθε τέσσερα χρόνια, όπως άλλωστε γίνεται και με την Ολυμπιάδα.

AdTech Ad
Με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται οι υποχρεώσεις των παικτών κατά την διάρκεια μιας σεζόν, όμως αμβλύνει η καλοκαιρινή ξεκούραση τους μια φορά την τετραετία.

Κλείσιμο
Άρα έπειτα από 51 ολόκληρα έτη οι μπασκετόφιλοι δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καμιά από τις αγαπημένες τους διοργανώσεις Εθνικών ομάδων. Παρόλα αυτά η δράση των προκριματικών κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον.


Διαβάστε περισσότερα στο : www.eurohoops.net


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης