Τεόντοσιτς: “Μετά τον Πέτροβιτς, δεν υπήρξε ταλέντο όπως του Ντόντσιτς”

Τεόντοσιτς: “Μετά τον Πέτροβιτς, δεν υπήρξε ταλέντο όπως του Ντόντσιτς”

Ο Μίλος Τεόντοσιτς μίλησε για την απόφασή του να μείνει στους Κλίπερς, την Εθνική ομάδα που θέλει να ενισχύσει, ενώ αποκάλυψε τον ΝΒΑέρ που τον εξέπληξε περισσότερο! Αποκορύφωμα, τα λόγια του για τον Λούκα Ντόντσιτς!

kj375
Ο Σέρβος αστέρας μίλησε στο ”basketballsphere.com” για όλα. Για την απόφασή του να συνεχίσει στο ΝΒΑ και τους Κλίπερς, μέχρι την Εθνική Σερβίας και τα ”παράθυρα” της FIBA.

Την παράσταση ”έκλεψε” το σχόλιό του για τον Λούκα Ντόντσιτς, ένα ταλέντο που το ευρωπαϊκό μπάσκετ είχε να δει από τα χρόνια του αείμνηστου Ντράζεν Πέτροβιτς!

Αρχικά, τόνισε πως δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη, που θα μπορούσαν να τον καλύψουν οικονομικά, αν εκείνος επέλεγε να επιστρέψει. Η παραμονή του στο Λος Άντζελες ήταν η σωστή απόφαση και ελπίζει πως φέτος δεν θα έχει τραυματισμούς.

”Μέχρι τις 24 Ιουλίου, είχα την επιλογή αν θα μείνω ή όχι. Δεν υπήρχαν πολλές ομάδες στην Ευρώπη που θα μπορούσαν να καλύψουν το συμβόλαιό μου. Πιστεύω πως η απόφαση να μείνω ήταν σωστή.

Το μόνο που φοβάμαι είναι οι τραυματισμοί. Την πρώτη χρονιά ταλαιπωρήθηκα. Ελπίζω να παίξω τουλάχιστον 70 ματς. Η Δύση είναι πολύ δυνατή και τα playoffs δύσκολα. Ελπίζω να είμαστε εκεί, έχουμε την ομάδα για να παλέψουμε”.

Όταν μιλάμε για τον Μίλος Τεόντοσιτς, πάντα το μυαλό μας πηγαίνει στην συνεχή του παρουσία στην Εθνική Σερβίας. Έτσι και τώρα, ο πρώην γκαρντ της ΤΣΣΚΑ και του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει τα ”παράθυρα”, αλλά και για το αν θα αγωνιστεί τον Σεπτέμβριο.

”Δεν εξαρτάται από εμένα. Θα γυρίσω στην Αμερική στις 19/8. Νομίζω πως οι Κλίπερς είναι έτοιμοι να με αφήσουν να αγωνιστώ, δεν έχω παίξει εδώ και αρκετό καιρό.

Είμαι ενάντια των παραθύρων, δεν νομίζω πως αυτή είναι η πραγματική εικόνα των Εθνικών. Δεν βγάζει νόημα να παίζεις στα προκριματικά χωρίς τους καλύτερους παίκτες σου. Ελπίζω να βρεθεί η κατάλληλη λύση”.

Επιπλέον, αποκάλυψε πως η ήττα στο ΝΒΑ είναι αποδεκτή, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ευρώπη: ”Και οι δύο περιπτώσεις έχουν πλεονεκτήματα. Στην Ευρώπη, υπάρχει περισσότερη πίεση, στην Αμερική είναι διαφορετικά. Η ήττα είναι πιο… καλοδεχούμενη . Το συνηθίζω πλέον. Ήταν περίεργο στην αρχή όταν χάναμε και απάντες το αποδέχονταν φυσιολογικά.

Κλείσιμο
Στο ΝΒΑ, όταν πας στην Ανατολή, παίζεις αρκετά ματς εκεί πριν γυρίσεις. Είναι πιο εύκολο από το να πας για παράδειγμα από την Μόσχα στην Βαρκελώνη, να γυρίσεις και αμέσως να πας στο Κράσνονταρ”.

Όσο για την οργανωτική διαφορά ανάμεσα σε Αμερική και Ευρώπη, σχολίασε: ”Η ΤΣΣΚΑ έχει τρομερές υποδομές και έχει απίστευτη οργάνωση, όμως δεν συγκρίνεται με τίποτα με αυτές των ομάδων του ΝΒΑ”.

Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει το ”φαινόμενο” Λούκα Ντόντσιτς, ενώ αποκάλυψε τον παίκτη που τον έκανε να εκπλαγεί μέσα στο γήπεδο.

”Μετά τον Ντράζεν Πέτροβιτς, δεν υπήρξε τέτοιο ταλέντο, ακόμα και σε αυτή τη νεαρή ηλικία. Ο Λούκα έφερε τον τίτλο της Ευρωλίγκας στην Ρεάλ, στήριξε την ομάδα καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Παίζει γρήγορο μπάσκετ, μπάσκετ στο τρανζίσιον. Θα χρειαστεί προσαρμογή, όμως τον βοηθάει το γεγονός πως θα παίξει σε μία ομάδα με ευρωπαϊκό στυλ. Είμαι σίγουρος ότι τον περιμένει μία λαμπρή καριέρα στο ΝΒΑ. Πήγε στην σωστή ηλικία, θα μπορέσει να δουλέψει το σώμα του.

Αυτός που με εξέπληξε περισσότερο είναι ο Κάιρι Ίρβινγκ. Κάθε κίνησή του είναι να την βλέπεις και απλά να χαζεύεις, είναι σαν να χορεύει στο γήπεδο”

Πηγή: www.eurohoops.net



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης