Μπελιμπασάκη: Για τους αθλητές είναι δύσκολα τα πράγματα - Οι επιτυχίες έρχονται σιγά σιγά και έπειτα από σκληρή προπόνηση

Μπελιμπασάκη: Για τους αθλητές είναι δύσκολα τα πράγματα - Οι επιτυχίες έρχονται σιγά σιγά και έπειτα από σκληρή προπόνηση

«Η Έλλαδα έχει το καλύτερο κλίμα για προπόνηση. Όσοι αντέχουν οικονομικά πάνε εξωτερικό», ανέφερε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Μαρία Μπελιμπασάκη, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μέτρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου

beli_09
Για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 400 μέτρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, μίλησε στον ΣΚΑΙ η Μαρία Μπελιμπασάκη.

Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα της εκπληκτικής της κούρασας, είπε «ο στοχος μου ήταν το χρυσό μετάλλιο, η πτώση μου, ο λάθος βηματισμός μου κόστισαν, αλλά, τελικά, για μενα είναι σαν να έχω πάρει το χρυσό».

Η ασημένια αθλήτρια ανέφερε, επίσης, πως ήταν η πρώτη χρονιά που επιχείρησε κούρσα 400 μέτρων και πως το άθηλημά της ήταν τα 200μέτρα. Η επιλογή της να αγωνιστεί ήρθε έπειτα από συμφωνία με τον προπονητή της και τελικά ήταν μία «επιλογή που μας δικαίωσε».

«Για τους αθλητές είναι δύσκολα τα πράγματα», είπε αναφερόμενη στην καθημερινότητά τους και στην στήριξη από το κράτος. «Η πολιτεία προσπαθεί αλλα δεν μπορεί να κάνει πολλα. Ευχαριστούμε την ομοσπονδία αλλά θα θέλαμε καλύτερες εγκαταστάσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε τις προπονήσεις μας καλύτερα και να έρχονται και περισσότερα παιδιά. Η κατάσταση στο κέντρο του Άγιου Κοσμά είναι συντηρητική, οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν αλλά θέλουμε κάτι καλύτερο επειδή σύντομα θα κλείσει», σημείωσε.

Η ασημένια Μαρία ανέφερε, επίσης ότι νιώθει συγκινημένη και υπερήφανη από αυτή της την νίκη, ενώ τόνισε και την ψυχική ανάταση που εισέπραξε από τον κόσμο.

Στέλνοντας ένα μήνυμα, σε όλους τους νέους ανθρώπου που κάνουν πρωταθλητισμό, ή θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό, τόνισε ότι «δεν πρέπει να τα παρατάτε, οι επιτυχίες έρχονται σιγά σιγά και έπειτα από σκληρή προπόνηση, δεν πας κατευθείαν στον τελικό ή δεν παίρνεις κατευθείαν ένα μετάλλιο, αφήστε την τηλεόραση και τα κινητά και ξεκινήστε την σκληρή δουλειά».

Κλείσιμο
Όσο αφορά τους αθλητές που φεύγουν στο εξωτερικό για να προπονηθούν, η ίδια δήλωσε:

«Η Έλλαδα έχει το καλύτερο κλίμα για προπονηση. Όσοι αντέχουν οικονομικά πάνε εξωτερικό».

Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς της και τους συμπατριώτες της στη Σητεία για την στήριξη τους και ανέφερε ότι «το κινητό μου έχει μπλοκάρει από τα μηνύματα στα social media», ενώ όσο αφορά τα μελλοντικά της σχέδια, η ίδια ανέφερε ότι στοχεύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, καθώς, πιστεύει ότι έπειτα από δύο χρόνια προπόνησης και αγώνων «θα χτυπήσουμε κάτι καλό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης