Ιστιοπλοΐα: Πρωταθλήτριες Ευρώπης Μελίνα Παππά-Μαρία Τσαμοπούλου

Ιστιοπλοΐα: Πρωταθλήτριες Ευρώπης Μελίνα Παππά-Μαρία Τσαμοπούλου

Οι δύο αθλήτριες του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς παρά το γεγονός ότι την πρώτη ημέρα των αγώνων είχαν μία ατυχία, στην πρώτη κιόλας ιστιοδρομία και τερμάτισαν στην 42η θέση σε σύνολο 44 σκαφών, δεν απογοητεύτηκαν

KLKIIII
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν η Μελίνα Παππά και η Μαρία Τσαμόπουλου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων U17 στην κατηγορία 420 το οποίο διεξήχθη στην πόλη Σεσίμπρα της Πορτογαλίας από τις 6 έως τις 11 Ιουλίου.

Οι δύο αθλήτριες του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς παρά το γεγονός ότι την πρώτη ημέρα των αγώνων είχαν μία ατυχία, στην πρώτη κιόλας ιστιοδρομία και τερμάτισαν στην 42η θέση σε σύνολο 44 σκαφών, δεν απογοητεύτηκαν.

Την επόμενη κιόλας ημέρα πέρασαν σε αντεπίθεση διαρκείας παίρνοντας γρήγορα το προβάδισμα ανεβαίνοντας από την έκτη στην πρώτη θέση. Προβάδισμα το οποίο κράτησαν έως το τέλος πιστοποιώντας τη συνεχή ανοδική τους πορεία το 2018.

Το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό είναι ένας κρίκος σε μία αλυσίδα επιτυχιών για τις δύο αθλήτριες του ΙΟΠ.

Στις αρχές του 2018 το δίδυμο Παππά-Τσαμοπούλου, πάντα υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους, Ανδρέα Παπαδόπουλου, κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στους διεθνείς αγώνες Eurolymp.

Στην συνέχεια, αν και είναι 16 ετών, κατέκτησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών στο 420, το οποίο διεξήχθη τον περασμένο Απρίλιο στην Πάρο.

Κλείσιμο
Η ρότα των επιτυχιών συνεχίστηκε με το Πρωτάθλημα Ευρώπης στην Πορτογαλία. Όμως έχουν μπροστά τους μία ακόμη πρόκληση. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί στις αρχές του Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Πέρσι είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-17 που διεξήχθη στο Φαληρικό Δέλτα όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-19 στην Ιταλία.

Από την Πορτογαλία η Εθνική Ελλάδος έφερε άλλα δύο μετάλλια. Στους Νέους U17 το πλήρωμα με τον Οδυσσέα Σπανάκη και τον Κωνσταντίνο Μιχαλόπουλο κατέλαβε την τρίτη θέση.

Στην ίδια διοργάνωση στην κατηγορία U19, το δίδυμο Αριάδνη Σπανάκη-Μυρτώ Παπαδοπούλου κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης