Super League: Από Σεπτέμβριο και... βλέπουμε η εφαρμογή του Video Assistant Referee

Super League: Από Σεπτέμβριο και... βλέπουμε η εφαρμογή του Video Assistant Referee

Παρουσία του επικεφαλής των υπηρεσιών της IFAB (Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου) Dirk Schlemmer, ολοκληρώθηκε στην ΕΠΟ το 2ο επιμορφωτικό σεμινάριο για το VAR που θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

var_0
Στο περιθώριο του 2ου επιμορφωτικού σεμιναρίου για το Video Assistant Referee έγιναν γνωστές και οι σημαντικές ημερομηνίες για την εφαρμογή του VAR κι όπως όλα δείχνουν αυτό θα συμβεί μετά την έναρξη του νέου πρωταθλήματος...

Για την ακρίβεια αρκετά μετά, καθώς ναι μεν τεχνικά το σύστημα θα είναι έτοιμο, ωστόσο η εκπαίδευση όλων όσων θα εμπλέκονται με την εφαρμογή του θα διαρκέσει αρκετά./

Όσον αφορά το σεμινάριο ο κ. Dirk Schlemmer είναι ειδικός στη συνολική προετοιμασία, υλοποίηση και λειτουργία του συστήματος και διετέλεσε επί σειρά ετών υπεύθυνος του VAR στην Bundesliga.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν ο VAR project manager της ΕΠΟ κ. Αλέξανδρος Χολέβας, o υπεύθυνος της ΚΕΔ για το VAR κ. Μιχάλης Κουκουλάκης, στελέχη της Ε.Π.Ο. και εκπρόσωποι του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας, που έχουν αναλάβει την τεχνολογική υποστήριξη της εφαρμογής.

Κλείσιμο
Στις παρουσιάσεις του κ. Schlemmer αναλύθηκαν θέματα αθλητικών υποδομών, τεχνολογίας, τηλεοπτικής κάλυψης αγώνων, εκπαίδευσης διαιτητών, κανονισμών, προγράμματος υλοποίησης, πολιτικής διαχείρισης κρίσεων και επικοινωνίας.

«Μετά από 2 χρόνια ενδελεχούς έρευνας των αποτελεσμάτων του αποδείχθηκε ότι με τη χρήση του VAR υπάρχει 98,8% ακρίβεια και ορθότητα στις αποφάσεις. Εξασφαλίζεται η σταθερότητα και ισότητα στην κρίση των διαιτητών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Schlemmer.

Από την πλευρά της ΕΠΟ και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων γνωστοποιήθηκαν στην IFAB και τη FIFA τα εξής:

* τον Ιούνιο του 2018 θα ψηφιστεί από τη Ε.Ε. της ΕΠΟ η τροποποίηση των κανονισμών διαιτησίας ενόψει χρήσης VAR.

* τον Σεπτέμβριο του 2018 θα υπογραφεί η σύμβαση συνεργασίας με τον τεχνικό σύμβουλο.

* τον Σεπτέμβριο του 2018 θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο στα γήπεδα της Super League το αποκλειστικό για το VAR δίκτυο fibernet.

Επόμενα βήματα στην προετοιμασία της εφαρμογής VAR είναι το πρόγραμμα εκπαίδευσης των διαιτητών και η συνεργασία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που παράγουν το τηλεοπτικό σήμα των αγώνων της Super League.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης