Μυθικός Λεμπρόν: Έπαιξε 48 λεπτά και έστειλε τους Καβαλίερς στους τελικούς του ΝΒΑ

Μυθικός Λεμπρόν: Έπαιξε 48 λεπτά και έστειλε τους Καβαλίερς στους τελικούς του ΝΒΑ

Δεν ξεκουράστηκε ούτε δευτερόλεπτο - Με 35 πόντους οδήγησε τους Καβς στη νίκη με 87-79 μέσα στη Βοστώνη - Για όγδοη φορά στους τελικούς ο «βασιλιάς»

lebron-cavs-fina
Ο Λεμπρόν Τζέιμς μεγάλωσε κι άλλο τον μύθο του. Με μια ακόμη ολοκληρωτική εμφάνιση ο «βασιλιάς» πήρε από το χέρι τους Καβαλίερς και τους οδήγησε σε θρίαμβο με 87-79 μέσα στη Βοστώνη και με 4-3 στους τελικούς του ΝΒΑ. Εκεί όπου βρίσκεται ανελλιπώς ο ίδιος από το 2011 και θα αντιμετωπίσει (με μειονέκτημα έδρας) το νικητή του Ρόκετς-Γουόριορς σε μια σειρά που θα αρχίσει τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο 33χρονος σταρ έπαιξε σε ΟΛΟ το ματς (!) έχοντας 35 πόντους με 8/11 βολές, 9/16 δίποντα και 3/8 τρίποντα, καθώς επίσης 15 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 2 τάπες, με μοναδικό ψεγάδι τα 8 του λάθη. Ο Τζεφ Γκριν με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο το κενό του Κέβιν Λοβ, που μετά την ελαφρά διάσειση που είχε υποστεί στο προηγούμενο ματς δεν αγωνίστηκε.

Οι Σέλτικς προηγήθηκαν νωρίς με +12, αλλά… έχασαν το μυαλό τους, αναλώθηκαν σε προσωπικές προσπάθειες και τα… έσπασαν στα σουτ με 7/39 τρίποντα. Ο Τζέισον Τέιτουμ με 24 και ο Αλ Χόρφορντ με 17 πόντους ξεχώρισαν, αλλά υστέρησαν πολύ ο Τέρι Ροζίερ με 4 πόντους και 2/14 σουτ και ο Τζέιλεν Μπράουν με 13 πόντους και 5/18.

Δωδεκάλεπτα: 26-18, 43-39, 56-59, 79-87.


Κλείσιμο
Cleveland Cavaliers vs Boston Celtics - Full Game Highlights | Game 7 | May 27, 2018 | NBA Playoffs

Με την όγδοη παρουσία του σε τελικό ΝΒΑ ο Λεμπρό πλησιάζει τους κορυφαίους της σχετικής λίστας. Πρώτος με δώδεκα τελικούς είναι ο Μπιλ Ράσελ, ακολουθεί με έντεκα ο Σαμ Τζόουνς και με εννιά ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Παράλληλα, ο «βασιλιάς» έχει κερδίσει έξι σερί Game 7 στα playoffs ανεβάζοντας το ρεκόρ του σε 6-2. Επίσης είναι μόλις ο έκτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με οκτώ σερί παρουσίες σε τελικούς, μαζί με πέντε μέλη των Σέλτικς που κυριάρχησαν στη δεκαετία 1950-1960.

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης