Zoτς στο Eurohoops: “Δύσκολο να φανταστώ Ευρωλίγκα χωρίς Παναθηναϊκό και Παναθηναϊκό χωρίς Ευρωλίγκα”

Zoτς στο Eurohoops: “Δύσκολο να φανταστώ Ευρωλίγκα χωρίς Παναθηναϊκό και Παναθηναϊκό χωρίς Ευρωλίγκα”

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για όλους και όλα αποκλειστικά στο Eurohoops! Ο “άρχοντας των δαχτυλιδιών”, με τους 9 τίτλους στο ενεργητικό του, σχολίασε την πορεία της Φενέρμπαχτσε, τους παλιούς του γνώριμους που θα συναντήσει το Final Four, ενώ πήρε θέση και για την κόντρα της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό!

gfg1
Ο κορυφαίος Ευρωπαίος προπονητής ετοιμάζεται για ακόμα ένα Final Four, τέταρτο συνεχόμενο με την Φενέρ με στόχο να προσθέσει στην προσωπική του τροπαιοθήκη το δέκατο κύπελλο της λαμπρής καριέρας του!

Το Eurohoops είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Σέρβο τεχνικό και στο τραπέζι της συζήτησης ”έπεσαν” όλα τα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο το ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό.

Η προσωπική και ομαδική πορεία στην Ευρωλίγκα, οι υπόλοιποι προπονητές του Βελιγραδίου, που έχουν κοινό παρελθόν με τον ”Ζοτς” και φυσικά ο Παναθηναϊκός και το ευρωπαϊκό του μέλλον!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Eurohoops:

-Είσαι ένας ζωντανός θρύλος της του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κυνηγάς το 10ο τρόπαιο της καριέρας σας. Ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές σου στην Ευρωλίγκα.

“Δεν είναι εύκολο. Θυμάμαι το πρώτο με την Παρτίζαν, στην πρώτη μου χρονιά στους πάγκους. Ήταν μία νεανική ομάδα, περίπου 22 χρόνια μέσο όρο. Θυμάμαι φυσικά όλα τα Final Four των ομάδων μου, δεν είναι και τόσο εύκολη η αναπόληση”.

-Πώς καταφέρατε να είστε στη πρώτη θέση του πρωταθλήματος Τουρκίας και να φτάσετε και στο Final Four της Ευρωλίγκας; Ποιο είναι το κλειδί;

“Η εμπειρία! Μάθαμε από πέρυσι, όταν ξεκίνησε αυτή η μορφή της Ευρωλίγκας, που όλοι παίζουν με όλους. Σημαντική στιγμή για εμάς ήταν το καλοκαίρι, όταν καταλάβαμε ότι οι Μπόγκνταν Μπογκνάνοβιτς και Έκπε Ούντο έφυγαν για το ΝΒΑ, ο Πέρο Άντιτς στον Ερυθρό Αστέρα. Φτάσαμε στο τέλος των playoffs στην Ευρωλίγκα και της κανονικής διάρκειας στη Τουρκία και είδαμε ότι και οι πέντε προσθήκες ήταν σωστές.

Θα δούμε τι θα γίνει στις δύο διοργανώσεις και πως θα είμαστε στο τέλος”.

Κλείσιμο
-Πριν έρθεις, η Φενέρμπαχτσε ήταν μία καλή ομάδα. Πλέον, ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης και είναι βασικό φαβορί για τον τίτλο. Τί άλλαξε στη νοοτροπία της ομάδας;

“Πάντα θα ευχαριστώ τον πρόεδρο της ομάδας, που μας έδωσε την ευκαιρία να είμαστε όλοι μαζί. Και που έχουμε το ελεύθερο να δουλεύουμε όπως εμείς νομίζουμε.

Η σκληρή δουλειά είναι ένας από τους λόγους που η Φενέρ χαίρει εκτίμησης. Όχι μόνο στη Τουρκία αλλά και στην Ευρώπη. Από τον πρόεδρο, το διοικητικό συμβούλιο, τους χορηγούς, τους βοηθούς μου και ειδικά τους παίκτες, όλοι δουλεύουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Λόγω αυτής της ομαδικής δουλειάς, η ομάδα έχει τον σεβασμό όλων”.

-Θα αντιμετωπίσεις στον ημιτελικό τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, πρώην παίκτη σας, την ώρα που στον άλλο ημιτελικό θα τεθούν αντιμέτωποι δύο πρώην βοηθοί σας, ο Δημήτρης Ιτούδης και ο Πάμπλο Λάσο. Τί σημαίνει για εσένα;

“Είμαι χαρούμενος που θα είναι στο Final Four. Ξέρω ότι έχουν δουλέψει σκληρά και πόσο αφοσιωμένοι είναι στο μπάσκετ. Ο Δημήτρης ήταν μαζί μου στον Παναθηναϊκό για 13 χρόνια, ο Σάρας ήταν παίκτης μου και ο Πάμπλο ήταν στη Ρεάλ πλάι μου πριν πολλά χρόνια.

Θέλω να τους συγχαρώ και ελπίζω να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί στο Βελιγράδι”.

-Περίμενες πως ο Γιασικεβίτσιους θα γίνει τόσο γρήγορα προπονητής που ανήκει στην ελίτ της Ευρωλίγκας και θα φτάσει τόσο γρήγορα σε Final Four; Περίμενες να γίνει τόσο καλός προπονητής τόσο γρήγορα;

“Για μένα δεν είναι έκπληξη που έχει φτάσει τώρα. Πριν καν ξεκινήσει την προπονητική, είχα πει ότι θα γίνει καλός προπονητής. Όταν ήταν παίκτης μου ακόμα. Όλοι οι μεγάλοι παίκτες έχουν την πιθανότητα να γίνουν γρήγορα πρώτοι προπονητές, παίζει πάντα ρόλο όμως η στιγμή που το αποφασίζουν.

Ο Σάρας καταλαβαίνει όσο λίγοι το μπάσκετ, δουλεύει πολύ σκληρά. Αν δείτε τους παίκτες της Ζαλγκίρις, παίζουν με τον χαρακτήρα του προπονητή τους, ελέγχει τα πάντα. Είμαι χαρούμενος για εκείνον”.

-Αν κερδίσεις φέτος, την Ευρωλίγκα, φτάνεις τα 10 τρόπαια και περνάς την Ρεάλ Μαδρίτης που έχει 9! Είναι επίσης η πρώτη φορά που θα έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις δεύτερο συνεχόμενο τίτλο, όλα αυτά στο Βελιγράδι; Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα;

“Πρώτα από όλα, χαίρομαι που θα είμαι στο Βελιγράδι. Είναι η χώρα μου και λείπω από αυτή 25 χρόνια λόγω της δουλειάς μου. Επομένως, όταν επιστρέφω εκεί είναι κάτι ιδιαίτερο για εμένα, όπως και το Final Four εκεί.

Από εκεί και έπειτα, το μυαλό μου είναι μόνο στο ματς με την Ζαλγκίρις. Πουθενά αλλού. Δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι που θα μου αποσπάσει τη προσοχή. Μόνο πως θα προετοιμαστούμε για τον ημιτελικό”.

Διαβάστε περισσότερα στο : www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης