Γιαννακόπουλος: "Αν δεν υπάρχει εμπάθεια, θα βρεθεί λύση με την Ευρωλίγκα"

4436405

O ισχυρός άνδρας του μπασκετικού Παναθηναϊκού μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη για τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την κόντρα με την Ευρωλίγκα και την ανάληψη του τμήματος βόλεϊ ανδρών

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του συνέντευξης αναφέρθηκε στις εξελίξεις που υπάρχουν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το ενδιαφέρον του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ τονίζοντας ότι θα αγκαλιάσει την προσπάθεια του εφόσον είναι για το καλό της ομάδας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κόντρα του με τον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά και στις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με το "Athens Alive".

Η συζήτηση πήγε όπως ήταν φυσιολογικό και στη διαμάχη του με την Ευρωλίγκα και τον Μπερτομέου. Για μία ακόμα φορά ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε να "σταματήσει η ασέβεια προς την οικογένειά" του, αλλά επεσήμανε ότι είναι δυνατό να βρεθεί λύση.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πρόθεσή του να αναλάβει το τμήμα βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκό, αλλά και να εκπονήσει ένα πλάνο για τη σωτηρία του Ερασιτέχνη.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα των δηλώσεων του:

Για την πρόθεση του να αναλάβει το βόλεϊ ανδρών και το πλάνο του για τον Ερασιτέχνη: "Όπως έχω πει εδώ και μεγάλο διάστημα το ιδανικό θα ήταν να μπορούσε να υπάρχει ένας ενιαίος Παναθηναϊκός κάτω από μία διοίκηση. Αυτό λόγω των τελευταίων εξελίξεων και της απόφασης του κ. Αλαφούζου να προτιμήσει να δώσει την ομάδα στον κ. Πιεμπονγκσάντ, δεν φέρνει κάποια άλλη λύση από το να προχωρήσουμε το μπάσκετ, το βόλεϊ και μάλλον τον Ερασιτέχνη μαζί ώστε να μπορέσει να υπάρχει μία κοινή στέγη. Τώρα εάν αυτή θα είναι η Λεωφόρος ή το ΟΑΚΑ θα το δούμε".

Για την περσινή του κίνηση του για τον Ερασιτέχνη και εάν ξεκινά από το βόλεϊ για να αναλάβει όλο τον Ερασιτέχνη: "Αυτή είναι η πρόθεση. Πέρσι δεν είχε τελεσφορήσει γιατί υπήρχαν κάποια πρόσωπα εντός του Ερασιτέχνη που δεν έχαιραν της εμπιστοσύνης μου. Θεωρώ ότι έβαζαν και κάποιες τρικλοποδιές. Πλέον, ξέρω ότι υπάρχουν εκεί άνθρωποι που ήταν χρόνια δίπλα στο σύλλογο. Είναι ο κύριος Πλυτάς, είναι ο κ. Μαλακατές. Είναι και κάποια άλλα πρόσωπα τα οποία αποδεδειγμένα έχουν δείξει ότι αγαπάνε τον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι θα μπορέσει να γίνει μία ωραία διοίκηση για να μπορέσουμε να τον βγάλουμε από το τέλμα που έχει εισέλθει τα τελευταία χρόνια"

Για τα χρέη που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό Α.Ο.: "Τα χρέη θα τα δουν οι λογιστές. Εγώ αυτό για το οποίο μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι άκρως ανταγωνιστικός στο βόλεϊ την επόμενη χρονιά. Δεν ξέρω αν θα κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, δεν θέλω να βάλω τον πήχη ψηλά, αλλά ξεκινώντας από το βόλεϊ ανδρών θα πρέπει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι η καρδιά όλου του συλλόγου, να μπορέσει σιγά σιγά να ορθοποδήσει".

Για το βόλεϊ γυναικών: "Όλα τα τμήματα θα πρέπει να πάρουν μία σειρά. Δεν γίνεται από εκεί που είναι στην Α2 ή που σωθήκανε την τελευταία στιγμή. Θα πρέπει να μπει μία προτεραιότητα. Θεωρώ ότι στο βόλεϊ ανδρών θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μία προσπάθεια και από εκεί και πέρα σιγά σιγά να δούμε και όλα τα υπόλοιπα τμήματα"

Για το αν έχει σχέση η ενασχόληση με τον Βοτανικό: "Σας το είπα από την πρώτη μου τοποθέτηση. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει μια κοινή στέγη. Οι συζητήσεις με την κυβέρνηση πάνε καλά. Το Athens Alive προχωράει ώστε να υπάρχει ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο στην Αθήνα. Υπάρχει και Plan B με τη Λεωφόρο, ώστε να στεγαστούν όλα τα τμήματα".

Για το Athens Alive: "Έχουν γίνει διάφορες ομάδες εργασίες. Είμαστε σε ένα τελικό στάδιο, περιμένουμε να υπογραφεί ένα MoU, ώστε να προχωρήσει το θέμα και να γίνει η επένδυση από τους ξένους επενδυτές που είναι μαζί μας. Περιμένουμε το «ok» από τον πρωθυπουργό για να προχωρήσουμε".

Για τον Γιάννη Αλαφούζο: "Δεν θέλω να μιλήσω για τον κύριο Αλαφούζο, γιατί ως προς εμένα έχει φανεί παντελώς αναξιόπιστος. Του είπα ότι αν προχωρήσουμε το Athens Alive, θα αναλαμβάναμε και τα χρέη. Του είπα να αναλάβω το μάνατζμεντ και αν πήγαινε το πρότζεκτ καλά, θα παίρναμε τα χρέη. Αν δεν προχωρούσε, θα του επέστρεφα το μάνατζμεντ. Ο ίδιος θα ήταν κερδισμένος και στα δυο ενδεχόμενα. Προτίμησε την περίπτωση του Ταϊλανδού. Σέβομαι την απόφασή του".

Για την στάση της κυβέρνησης στο θέμα της ΠΑΕ: "Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει πράξει σωστά κοιτώντας κάθε λύση. Καλά έκανε και εξέτασε κάθε λύση. Θα ήταν άδικο να έχουμε παράπονο. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν ο Γιώργος Τσίπρας προχωράει το θέμα με τον Ταϊλανδό. Για μένα ο Βοτανικός δεν έχει όλο το σύλλογο μέσα, καθώς λείπει το μπάσκετ. Για μένα το Athens Alive μπορεί να στεγάσει όλο τον Παναθηναϊκό".

Για την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου: "Μόνο ο χρόνος θα δείξει για την απόφαση του κυρίου Αλαφούζου. Κάναμε μια πρόταση πριν από τα Χριστούγεννα και τα χρέη ανέβαιναν κατά 5 εκατομμύρια κάθε μέρα. Ελπίζω η απόφασή του να είναι για το καλό του Παναθηναϊκού".

Για το αν είχε επικοινωνία με την πλευρά του Πιεγκομποσάντ: "Καμία κουβέντα δεν έχει γίνει με την πλευρά του Ταϊλανδού. Χαρά μας θα ήταν να μπορούσε να γίνει κάτι. Εμείς θέλουμε τον Παναθηναϊκό αυτόφωτο. Πρέπει να υπάρχουν σχήματα, ώστε ένας σύλλογος να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να μην στηρίζεται σε έναν επενδυτή τρελό που βάζει τα λεφτά του. Στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΠΑΕ θεωρώ ότι απ” όπου και αν προέρχονται τα χρήματα είναι ευπρόσδεκτα. Όλα θα αγκαλιάσουμε την προσπάθεια από τη στιγμή που είναι για το καλό της ομάδας".

Για το συναίσθημα που βγάζει για την ομάδα: "Όταν έχω μεγαλώσει σε ένα σπίτι με τον Παύλο τον Γιαννακόπουλο και τον Θανάση τον Γιαννακόπουλο δεν θα μπορούσα να μην είμαι συναισθηματικός".

Για την Ευρωλίγκα και το αν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί λύση: "Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι με την Ευρωλίγκα. Δεν μας αντιμετωπίζει με σεβασμό τόσο αγωνιστικά όσο και πειθαρχικά. Ελπίζω να βρεθεί λύση και να διορθώσει την κατάσταση ο κ. Μπερτομέου. Απαραίτητη δεν είναι η παραίτηση, αλλά η αλλαγή στάσης στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή προσώπων, αλλά η αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης. Να διορθωθούν οι ασέβειες που έχουν γίνει προς την οικογένειά μας. Το γεγονός ότι προσπαθώ να υποστηρίξω τα μέλη της οικογένειάς μου είναι ύψιστης σημασίας. Αν το έκανα σωστά ή άλλο είναι άλλο θέμα. Η διάθεση υπάρχει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να λύσουμε τα προβλήματα. Θα πρέπει να τραβηχτούν πίσω όλες οι ποινές και εγώ τότε θα ρίξω πολύ νερό στο κρασί μου".

Για το αν θεωρεί ότι έχει κάνει λάθη: "Δουλεύω 18 ώρες το 24ωρο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν λάθη. Θέλω να πιστεύω ότι όταν κοιτάξω πίσω το πρόσημο θα είναι συν".

Για τις συνέπειες αν φύγει ο Παναθηναϊκός από την Ευρωλίγκα: "Αν φύγουμε σε όλους τους τομείς θα υπάρχουν επακόλουθα. Μεγάλο το κόστος οικονομικά αν φύγουμε από την Ευρωλίγκα, αλλά και γενικά. Θέλω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Ευρωλίγκα θα καταλάβουν ότι έχουν κάνει λάθη. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να φύγουμε".

Για το αν φάιναλ φορ του 2019 της Ευρωλίγκα γίνει στην Αθήνα: "Υπάρχει διάθεση για Final-4 στην Αθήνα το 2019. Είναι βέβαια μια ακριβή διοργάνωση βέβαια. Υπάρχει θέληση από εμάς να λυθεί το θέμα με την Ευρωλίγκα".

Για το φάιναλ φορ του Basketball Champions League: "Οι ομάδες έχουν χαμηλότερο προϋπολογισμό σε σχέση με την Ευρωλίγκα. Πανηγύρισα την κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ λες και το πήρε ο Παναθηναϊκός. Μας έκανε υπερήφανους η ΑΕΚ".

Για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος: "Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. 25 χρόνια παίρνουμε έναν τίτλο κάθε χρόνο. Έχουμε την καλύτερη ομάδα, δεν ανησυχώ για το πρωτάθλημα. Είμαι πεπεισμένος".

Για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας: "Η Ζαλγκίρις έχει κάνει μια καλή προσπάθεια. Τέτοιες προσπάθειες φτάνουν μέχρι το τέλος συνήθως. Η Φενέρ έχει τον καλύτερο προπονητή της διοργάνωσης. Και ο Ιτούδης είναι εξαιρετικός προπονητής. Η Ρεάλ είναι πολυνίκης. Ελπίζω να νικήσει ο καλύτερος".

Για τη σειρά με τη Ρεάλ: "Έπρεπε να πάρουμε τα δυο ματς στο ΟΑΚΑ με τη Ρέαλ. Δεν τα καταφέραμε. Είδαμε τι έγινε και στη Μαδρίτη. Δεν θέλω να επεκταθώ. Έπρεπε να ήμασταν στο Final-4 και πιστεύω ότι θα το παίρναμε".

Για το ποια ομάδα υποστηρίζει στο εξωτερικό: "Είμαι φανατικός Γιουβέντους".

Για το αν θα κρατήσει τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος επίσης υποστηρίζει την Γιουβέντους: "Η μοναδική περίπτωση που έκανα παρέμβαση για παίκτη, ήταν ο Καπόνο. Έκανα λάθος και από τότε δεν έκανα ποτέ παρέμβαση στο έργο του προπονητή. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Πασκουάλ και πιστεύω ότι μαζί θα χτίσουμε τον Παναθηναϊκό του μέλλοντος. Για τους παίκτες, ρωτήστε τον προπονητή τι θα γίνει".

ΣΧΟΛΙΑ (3)

λεω τωρα

Ο ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΤΩΡΑ...ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ...ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΑΝΟΦΑΓΟΙ.......Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ....ΚΟΤΑ ΛΥΡΑΤΗ.....

Typical Loser! Good for Nothing

Τυπικός νεοέλληνας. Χυδαίος, νταής , που δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι έχασε. Του φταίνε οι διαιτητές, ο Μπερτομέου, ο Σόιμπλε, οι ξένοι...

Noname

Ε ρε κωλοτουμπες .... Για το μπασκετ λεω!! Τι εγινε το γυρναει? Αφου δεν περασε ο τσαμπουκαςτον εγραψαν οι ομαδες απειλησε οτι θα φυγει το ειπε στον "μπαμπα" ελεγε οτι το champions leauge στο μπασκετ θα γινοταν καλυτερο κ τωρα απλα να δειχνουμε σεβασμο στην ομαδα. Οπως κ στην Ελλαδα το θελει!! Χα χα χα !!! Αντ περε την ομαδα κ φυγε . ολο τσαμπουκα κ τιποτα αλλο.. Αερας...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

paoreal0

Στο τρίτο  ματς των play offs της Euroleague ο Παναθηναϊκός έκανε μια μεγάλη ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο (από 26-34, προηγήθηκε με 41-36), ωστόσο η Ρεάλ με υπομονή και ευστοχώντας σε ορισμένα μεγάλα σουτ κατάφερε να γυρίσει το ματς και με 3-0 νίκες να προκριθεί στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης

4
4782710

Στις ΗΠΑ ασχολούνται όλο και περισσότερο με τα σενάρια γύρω από το μέλλον του Ρικ Πιτίνο, με Αμερικανό δημοσιογράφο να υποστηρίζει κατηγορηματικά πως ο Hall of Famer προπονητής του Παναθηναϊκού την επόμενη σεζόν θα κοουτσάρει ξανά στο NCAA.

Mirtsea1

Ο πολύπειρος Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρας του προπονητή του ΠΑΟΚ Ραζβάν, μίλησε για το πως θα γίνει πιο ανταγωνιστικός στο Champions League, αλλά και τα γεγονότα που σημάδεψαν το περσινό πρωτάθλημα

1
4752966

Την απόφαση να απαλλάξει τον Ρικ Πιτίνο και να επιβάλει πρόστιμο στον Κιθ Λάνγκφορντ, πήρε η Euroleague, με αφορμή τις δηλώσεις τους για τη διαιτησία στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ