ΑΕΚ-Προμηθέας 75-76: Είχε το μυαλό της στο φάιναλ-φορ κι οι Πατρινοί έκαναν τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους!

ΑΕΚ-Προμηθέας 75-76: Είχε το μυαλό της στο φάιναλ-φορ κι οι Πατρινοί έκαναν τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους!

Το μυαλό στο Final 4 είχε η ΑΕΚ! Οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν από τον Προμηθέα με 76-75 στο ΟΑΚΑ και οι Πατρινοί «έκλεισαν» θέση στην 4άδα, χάρη στο τρίποντο του Νίκου Γκίκα στο τέλος!

mani_xaris
Κακή ήταν η πρόβα για την ΑΕΚ, εν όψει Final 4!

Οι «κιτρινόμαυροι» ζορίστηκαν πολύ κόντρα στον Προμηθέα και τελικώς ηττήθηκαν με 76-75, για την 24η αγωνιστική της Basket League.

Ο Νίκος Γκίκας έβαλε μεγάλο τρίποντο λίγο πριν το φινάλε του αγώνα κι έστειλε την ομάδα του οριστικά στην 4άδα!

Μοιραίος ο Χάρις, που, παρά την καλή κατάσταση που έδειξε ότι είναι (19π., 7ρ.) μετά τον τραυματισμό του, έκανε λάθος στην πάσα που ήθελε να δώσει στον Τζέιμς, ο Χολ έκλεψε την μπάλα και οι Πατρινοί ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Στο πρώτο μέρος του αγώνα, ο Προμηθέας δημιούργησε πρόβλημα κάτω από την ρακέτα στην ΑΕΚ, με τον Έλις να μοιάζει... ασταμάτητος (6-11, 4'), αλλά οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση (20-20, 10'). Τα ριμπάουντ ήταν ένας τομεάς στον οποίοι οι «κιτρινόμαυροι» υστερούσαν (20-29), κυρίως στα επιθετικά (5-14). Οι Πατρινοί συνέχιζαν να πιέζουν, έφτασαν και στο +8 (25-33, 15'), με τους παίκτες του Σάκοτα να μειώνουν στο ημίχρονο (35-37, 20').

Τα δύο σερί τρίποντα των Λαρεντζάκη-Γκριν στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου έδωσαν στην ΑΕΚ για πρώτη φορά το προβάδισμα (43-41, 22'), ενώ λίγο αργότερα έφτασε και στο +6 (53-47, 26'). Τα ριμπάουντ συνέχιζαν να... χάνονται, οι παίκτες του Γιατρά βρήκαν ρυθμό και προηγήθηκαν ξανά στο 30' (56-60). Στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο +6 (56-62, 31'), αλλά οι Βασιλόπουλος και Χάρις κράτησαν την ΑΕΚ στο παιχνίδι (72-71, 36'). Ο Γκίκας έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 74-76 και υπέγραψε ακόμα μια νίκη της ομάδας του!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Προμηθέας έδειξε ότι ήρθε στο ΟΑΚΑ για να πάρει τη νίκη, ήταν σοβαρός και κυριάρχησε σε ριμπάουντ (47) και ρακέτα (36π.).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Σαλούστρος έκανε double double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από 14 πόντους είχαν Φαγιέ και Χολ.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Γκίκας μπορεί να είχε μόλις 3 πόντους στο ματς, αλλά ήταν αρκετοί αφού έβαλε το νικητήριο τρίποντο για την ομάδα του, κάνοντας ακριβώς ότι και στο ματς του α' γύρου.

Κλείσιμο
Ο Μιλόσεβιτς, που βραβεύτηκε από την ΑΕΚ, είχε 11 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ο Έλις δημιούργησε πρόβλημα στην ρακέτα των γηπεδούχων και μέτρησε 12 πόντους.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Οι ψηλοί της ΑΕΚ δεν βοήθησαν την ομάδα τους πολύ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίποντο του Γκίκα πριν το φινάλε του αγώνα και το λάθος του Χάρις, για να πάρει τη νίκη ο Προμηθέας.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ την ήττα και το ότι δεν κατάφερε να κλείσει από τώρα θέση στην 4άδα, ειδικά κι ενόψει Final 4, για να πάρει ψυχολογία. Ο Προμηθέας τίποτα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η alley oop συνεργασία των Λίποβι-Έλις για το 6-11 και η τάπα του Καββαδά στον Σαλούστρο, στο 31-33.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 35-37, 56-60, 75-76.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης