«Αγιά Σοφιά»: Με τη «βούλα» του ΣτΕ προχωρά η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ

«Αγιά Σοφιά»: Με τη «βούλα» του ΣτΕ προχωρά η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ

Απέρριψε την αίτηση 56 κατοίκων της περιοχής, που ζητούσαν να «παγώσουν» τα έργα, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει

«Αγιά Σοφιά»: Με τη «βούλα» του ΣτΕ προχωρά η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ
Κανονικά συνεχίζονται τα έργα κατασκευής του γηπέδου και του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού «Αγιά Σοφιά» στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε σήμερα την αίτηση 56 κατοίκων της περιοχής, που ζητούσαν να «παγώσουν» προσωρινά τα έργα, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει.

Οι κάτοικοι ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις αδειοδότησης και δόμησης του έργου. Υποστήριζαν, μεταξύ των άλλων, ότι από την κατασκευή και λειτουργία του γηπέδου κ.λπ. θα επέλθει επιδείνωση του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, λόγω της θυσίας της δασικής βλάστησης (κοπή δένδρων).

Το Ε' Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον Αθανάσιο Ράντο, με την υπ' αριθμ 347/2017 απόφαση αναστολής του απέρριψε, ως αβάσιμους, όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι ο ισχύων χωροταξικός σχεδιασμός προβλέπει την ανακατασκευή του γηπέδου και επομένως είναι υποχρεωτική. Εξάλλου, στην ίδια θέση υπήρξε και λειτουργούσε από πολλών ετών το γήπεδο της ΑΕΚ, που αποτελεί τοπόσημο της περιοχής και στοιχείο της μητροπολιτικής αθλητικής υποδομής της Αθήνας.

Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την άμεση εκτέλεση των προσβαλλόμενων πράξεων ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά τα υπάρχοντα δέντρα στο υπό κατασκευή τμήμα.
Κλείσιμο

Τελικά, το ΣτΕ απέρριψε στο σύνολό της την αίτηση αναστολής, και σημειώνει ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες ως προς το αν θα γίνει δεκτή η κυρία προσφυγή-αίτηση ακύρωσης που έχει κατατεθεί από τα ίδια πρόσωπα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης