ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος παρουσίασε την αυτοβιογραφία του

ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος παρουσίασε την αυτοβιογραφία του

Παρουσία πλήθος κόσμου κι ανάμεσα τους μεγάλες δόξες της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο παλαίμαχος άσος παρουσίασε το βιβλίο της ζωής του

ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος παρουσίασε την αυτοβιογραφία του
Η σημερινή εκδήλωση στην αίθουσα VIP του ΟΑΚΑ είχε ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα. Μια γλυκιά νοσταλγία που γινόταν ακόμη μεγαλύτερη αντικρίζοντας τόσες πολλές τεράστιες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου μαζεμένες στον ίδιο χώρο.

Πως θα μπορούσαν όμως να λείψουν από τη βραδιά που οι παλαιότεροι θυμήθηκαν και οι νεότεροι έμαθαν για το περίφημο σύνθημα «Ποιος, ποιος, ποιός, ο Μαύρος ο Θεός» που δονούσε τη Νέα Φιλαδέλφεια και όλα τα γήπεδα της Ελλάδας.

«Για κάθε πράγμα έρχεται η ώρα του. Ο βασικός γνώμονας που έγραψα αυτό το βιβλίο, ήταν η εικόνα που μου ήρθε στο μυαλό, όταν ο πατέρας μου με πήγαινε στο γήπεδο και μου έβαζε στη ψυχή μου, την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Η συμβουλή που μπορώ να δώσω στους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ, είναι να μην τους κλέψει τίποτε άλλο την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Αν κάτι άλλο μπει στη μέση, δεν θα κάνουν τίποτα και δεν θα έχουν συνέχεια», είπε στην ομιλία του ο Θωμάς Μαύρος και συμπλήρωσε: 


Κλείσιμο

«Να αγαπάνε αυτό που κάνουν και να προσπαθούν συνέχεια να βελτιώνονται. Το ταλέντο χωρίς προσπάθεια, χωρίς αυτοκριτική και κόπο για να διορθωθεί κάθε ελάττωμα, για να παρουσιαστείς καλύτερος, είναι σαν λουλούδι σε γλάστρα, που δεν το ποτίζεις. Και αυτό που χρειάζεται σ’ αυτή την εποχή, είναι ταπεινότητα. Να είσαι ο πιο ταπεινός άνθρωπος και να προσφέρεις στην ομάδα. Αυτή είναι η συμβουλή μου».



Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Κώστας Νεστορίδης, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Αλέξης Αλεξίου, Βαγγέλης Ασλάνιδης, Λάκης Νικολάου, Στέλιος Σεραφείδης, Νίκος Πανταζής, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Αντώνης Αντωνιάδης, Μίμης Δομάζος, Γιώργος Λιάνης, Γιώργος Καραφέσκος, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Δέδες, Ατματσίδης, Zήκος, Καραγκιοζόπουλος, Μιχαηλίδης, Στυλιανόπουλος, Βασιλοπουλος, Λέτας, Λ.Γεωργιάδης, Καϊμακάμης, Πανταζής.



«Είμαι τυχερός που τον είδα να παίζει, τυχερός που έπαιζε στην ομάδα που αγαπώ, τυχερός που τον έχω φίλο», ήταν το σχόλιο του Δημήτρη Μελισσανίδη Μελισσανίδη, ενώ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σημείωσε: 
«Με τον Θωμά βρισκόμασταν με κλειστά μάτια στο γήπεδο, υπήρξαμε ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο»,



Τέλος ο Λάκης Νικολάου πρόσθεσε ότι «στο βιβλίο ο Θωμάς έχει γράψει μόνο αλήθειες, καμία υπερβολή. Με τον Θωμά στο γήπεδο, ούτε εγώ ως τελευταίος παίκτης δεν είχα πρόβλημα που να στείλω την μπάλα. Ηξερα ότι έπρεπε να την στείλω προς τον Θωμά».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης