Μεγάλη Βρετανία-Ελλάδα 84-88: Μαθαίνει να ζει χωρίς τον Γιάννη

Μεγάλη Βρετανία-Ελλάδα 84-88: Μαθαίνει να ζει χωρίς τον Γιάννη

Λίγο πριν το τζάμπολ ο Κώστας Μίσσας και οι παίκτες του ενημερώθηκαν για την απώλεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο ωστόσο παρά τα αρκετά σκαμπανεσβάσματα στην απόδοση τους επικράτησαν στο φιλικό που διεξήχθη στο Λονδίνο

Μεγάλη Βρετανία-Ελλάδα 84-88: Μαθαίνει να ζει χωρίς τον Γιάννη
Τα γεγονότα που συνέβησαν νωρίτερα στην ημέρα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την απόφασή του να μην ενισχύσει την Εθνική στο Eurobosket, δεν άφησε ανεπηρέαστους και τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας.

Απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία τα βρήκε και πάλι σκούρα ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει στο τέλος με 88-84 και να ολοκληρώνει την παρουσία της στο Λονδίνο με το 2/2 απέναντι στους γηπεδούχους.

Βέβαια η τελική πρόβα εν όψει της τελικής φάσης θα γίνει στο τουρνουά «Ακρόπολις» όπου θα διαμορφωθεί και η τελική 12άδα που ταξιδέψει σε Ελσίνκι και Κωνσταντινούπολη.

Κλείσιμο
Το σίγουρο είναι ότι η απουσία του σταρ των Μιλγουόκι Μπακς ήταν ευδιάκριτη και μάλιστα με το παραπάνω, ειδικά στην άμυνα. Οι Βρετανοί έστησαν το δικό τους πάρτι στο ελληνικό καλάθι, με τους διεθνείς να να μην μπορούν να αναχαιτίσουν τα plays των γηπεδούχων. Σίγουρα υπήρχε και «παγωμάρα» για τα όσα προηγήθηκαν ωστόσο από εδώ και στο εξής η Εθνική πρέπει να μάθει να παίζει χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Στην επίθεση μπόρεσε να καλύψει το «κενό» με τον Νίκο Παππά να παίρνει με κάθε... επισημότητα τον ρόλο του ηγέτη και τις περισσότερες επιθέσεις της ελληνικής ομάδας. Γι' άλλο ένα ματς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 22 πόντους, έχοντας 5/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 6/7 βολές και τέσσερις ασίστ.

Η έκπληξη της Εθνικής άκουγε στο όνομα Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος στα 11:35 που χρησιμοποιήθηκε έπαιζε σαν να αποτελούσε... χρόνια μέλος της ομάδας. Σωστές τοποθετήσεις, αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, ενώ δεν δίστασε να πάρει και προσπάθειες στην επίθεση έχοντας 10 πόντους με 2/3 σουτ και 6/7 βολές.

Επίσης ο Νικ Καλάθης έκανε τα... πάντα με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και ισάριθμες τελικές πάσες. Παρόλα αυτά η κακή άμυνα επισκίασε το καλό επιθετικό πρόσωπο, με τους Ατσάρα και Ολασένι να κάνουν ό,τι θέλουν την ελληνική άμυνα.

Ουσιαστικά το σκορ ήταν κλειστό και μόνο δύο φορές η Εθνική μπόρεσε να προηγηθεί με επτά πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μεγάλη Βρετανία με ισάριθμα σερί 8-0 και 9-0 κατάφερε να επιστρέψει και να προηγηθεί και με 65-59! Σε αυτό το σημείο η ελληνική ομάδα έβγαλε χαρακτήρα και με ένα 11-0 επέστρεψε στο ματς, πήρε το προβάδισμα και έκτοτε δεν το έχασε ποτέ.

Τα προβλήματα στην άμυνα υπήρχαν από το πρώτο ημίχρονο, αφού η Εθνική δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει ούτε τα pick n roll των Βρετανών, ενώ δεν δούλεψαν καθόλου και οι περιστροφές με αποτέλεσμα να δεχθεί πολλά καλάθια από ελεύθερα σουτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε πέντε τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο (5/11), έβρισκαν με άνεση το εύκολο σουτ και αν ήταν πιο εύστοχοι ο παίκτες του Τζο Προύντι ίσως να είχαν ξεπεράσει και τους 50 πόντους.

Στην επίθεση τα πράγματα ήταν καλύτερα για την ομάδα του Κώστα Μίσσα, με τον Νίκο Παππά να αποτελεί την σίγουρη λύση για την Εθνική, έχοντας πετύχει 13 πόντους στο πρώτο μισό του αγώνα. Συνεργασίες υπήρχαν, διάθεση του ίδιο ωστόσο η κακή άμυνα ήταν εκείνη που δεν άφηνε την ελληνική ομάδα να ανοίξει την διαφορά στο σκορ. 

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 44-46, 65-59, 84-88
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης