Λαύριο – ΠΑΟΚ 63-73: Όλο και καλύτερος ο Δικέφαλος

Λαύριο – ΠΑΟΚ 63-73: Όλο και καλύτερος ο Δικέφαλος

Μια σημαντική νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ στην έδρα του Λαυρίου, επικρατώντας 73-63 για την 5η αγωνιστική της Basket league και πανηγυρίζοντας την 4η συνεχόμενη νίκη του

Λαύριο – ΠΑΟΚ 63-73: Όλο και καλύτερος ο Δικέφαλος
Πήρε φόρα και δεν σταματάει ο ΠΑΟΚ που πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη, αυτή τη φορά επι του Λαυρίου και έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις. Η υπεροπλία του δικεφάλου του Βορρά στα ριμπάουντ και η αστοχία του Λαυρίου από τη περιφέρεια, τα σημεία που έκριναν το παιχνίδι. 

Με το καλημέρα στην αναμέτρηση το Λαύριο έδειξε τις προθέσεις του απέναντι στον ΠΑΟΚ και είχε ελαφρύ προβάδισμα στο σκορ. Οι Πούντερ και Τζόνσον ήταν αυτοί που οδηγούσαν στο σκορ την ομάδα του Σερέλη, τη στιγμή που ο Κλάντον ήταν ο κύριος εκφραστής του δικεφάλου του Βορρά στο σκοράρισμα. Μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου το Λαύριο είχε το προβάδισμα με σκορ 19-16. 

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου το ματς συνέχιστηκε με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ, αλλά ο ΠΑΟΚ έσφιξε την άμυνα του και έκανε το πρώτο προσπέρασμα με τον Χρυσικόπουλο στο 25-23. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου προηγήθηκε ακόμη και με έξι πόντους, αλλά ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων έφερε το 38-37 στο ημίχρονο υπέρ του Λαυρίου. 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να μπει στη θέση του οδηγού και με ένα επιμέρους 10-3 στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου διαμόρφωσε το υπέρ του 41-47. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 46-49. 
Στη τέταρτη και τελευταία περίοδο συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό με το Λαύριο να πιέζει και να μειώνει στο σκορ, αλλά τον ΠΑΟΚ να απαντάει με μικρά σερί και να διατηρεί έστω και μικρό προβάδισμα. 

Κλείσιμο
Το τελευταίο διάστημα του αγώνα κύλησε σε αυτό το μοτίβο, με τον ΠΑΟΚ να ανοίγει τη διαφορά, το Λαύριο να μην δίνει απαντήσεις και την ομάδα του Σούλη Μαρκόπυολο να παίρνει ένα σπουδαίο διπλό, έχοντας ως μεγάλο ηγέτη τον Λινο Χρυσικόπουλο και άξιο συνοδοιπόρο τον Κλάντον, ο οποίος πέρα από τους 17 πόντους μάζεψε και 15 ριμπάουντ! Από τους ηττημένους διακρίθηκαν οι Χάμιλτον και Γιανγκ. 

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 19-21(ημίχρονο 38-37), 8-12, 17-24 (τελικό σκορ 63-73) 
Λαύριο (Σερελής): Τζόνσον 5, Χάμιλτον 14, Γιανγκ 14, Πούντερ 9, Κακλαμανάκης 4, Κοκ 9, Αθανασούλας 5, Μπολντς 3. 
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 19, Σιπερντ 8, Τσόχλας 2, Μιλένοβιτς 7, Μπράιαντ 12, Κλαντον 17, Πέϊνερς 8,
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης