Το προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

Το προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

Δείτε ένα σύντομο προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων στα playoffs του Europa League

Το προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός 

Μια από τις Αστάνα, Οσμανλίσπορ, Αρούκα, Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και Τρέντσιν θα συναντήσει στα playoffs του Europa League ο Ολυμπιακός. Δείτε ένα σύντομο προφίλ των ομάδων αυτών: 

Αστάνα: Η πρωταθλήτρια του Καζακστάν. Συμμετέχει για τέταρτη χρονιά στην Ευρώπη, με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν που έφτασε στους ομίλους. Φέτος απέκλεισε στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League τη Ζαλγκίρις (2-1, 0-0) και αποκλείστηκε στον τρίτο από τη Σέλτικ με πέναλτι στις καθυστερήσεις (1-1, 1-2). 
Κλείσιμο

Οσμανλίσπορ: Η ομάδα έκπληξη της Τουρκίας, τερμάτισε πέρσι πέμπτη και παίζει για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Απέκλεισε τη Ζίμπρου (5-0, 2-2) και τη Νόμε Κάλιου με δύο νίκες (1-0, 2-0). Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Αφρικανοί επιθετικοί Πιέρ Γουεμπό και Τσεΐχ Ντιαμπατέ. 

Αρούκα: Πέμπτη την περασμένη περίοδο στην Πορτογαλία, συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη. Απέκλεισε τη Χέρακλες Αλμέλο με δύο ισοπαλίες (0-0, 1-1). Στο ρόστερ της ανήκουν ο άλλοτε αμυντικός του Παναθηναϊκού Σέμα Βελάσκες, αλλά και οι Νούνο Κοέλιο και Ζεκίνια που επίσης πέρασαν από την Ελλάδα. 

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ: Τερμάτισε τέταρτη στην Κροατία και πήρε το εισιτήριο για την τρίτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή. Απέκλεισε με δύο νίκες τη Σάντα Κολόμα (4-1, 3-1) και εν συνεχεία τη Ροβανιέμι (3-0, 1-1) και τη Βόρσκλα Πολτάβα (0-0, 3-2). Στο ρόστερ της έχει μόνο Κροάτες, με εξαίρεση τρεις Αλβανούς κι έναν Βόσνιο. 

Τρέντσιν: Στέφθηκε πρωταθλήτρια Σλοβακίας για δεύτερη στη σειρά (και στην ιστορία της) χρονιά κάνοντας μάλιστα το νταμπλ. Στα προκριματικά του Champions League απέκλεισε την Ολίμπια χάνοντας εντός και νικώντας εκτός έδρας (2-3, 4-3), αλλά αποκλείστηκε στο νήμα από τη Λέγκια Βαρσοβίας χάνοντας στη Σλοβακία (0-1, 0-0). 

Παναθηναϊκός 

Μια από τις Γκαμπάλα, Μπρόντμπι, Γκρασχόπερ, Άστρα Γκιούργκιου και Παρτιζάνι θα συναντήσει στα playoffs του Europa League ο ΠΑΟΚ. Δείτε ένα σύντομο προφίλ των ομάδων αυτών: 

Γκαμπάλα: Η ομάδα που απέκλεισε πέρσι τον Παναθηναϊκό (και αντιμετώπισε στους ομίλους τον ΠΑΟΚ παίρνοντας δύο ισοπαλίες 0-0) τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα Αζερμπαϊτζάν, αλλά φέτος συνέχισε τα θαύματα. Στον γ’ προκριματικό πέταξε έξω τη Λιλ (1-0, 1-1), ενώ είχαν προηγηθεί οι προκρίσεις επί της Σαμτρέντια (5-1, 1-2) και επί της ΜΤΚ Βουδαπέστης με δύο νίκες (2-0, 2-1). Σε σχέση με το περσινό ρόστερ δεν υπάρχει πλέον ο Ντοντό. 

Μπρόντμπι: Τέταρτη ομάδα την περασμένη σεζόν στη Δανία, αλλά με πλούσια ιστορία. Άρχισε από τον πρώτο προκριματικό αποκλείοντας με δύο νίκες τη Βάλουρ (1-4, 0-6), τη Χιμπέρνιαν στα πέναλτι (1-0, 1-0, 5-3), ενώ χθες έκανε τη μεγάλη έκπληξη απέναντι στη Χέρτα νικώντας με 3-1 και ανατρέποντας το 1-0 του Βερολίνου. Ο πολύπειρος διεθνής μέσος Τόμας Κάλενεμπεγκ και ο Φινλανδός φορ Τέμου Πούκι ξεχωρίζουν στο ρόστερ. 

Γκρασχόπερ: Τερμάτισε τέταρτη στο τελευταίο ελβετικό πρωτάθλημα. Απέκλεισε την KR στον δεύτερο γύρο (2-1, 3-3) και στον τρίτο γύρο στην παράταση τον Απόλλωνα Λεμεσού (2-1, 2-1, 3-3). Ο 34χρονος πλέον Σουηδός μέσος Κιμ Κάλστρομ είναι το μεγάλο όνομα της ομάδας. 

Άστρα Γκιούργκιου: Κατέκτησε φέτος το πρώτο της πρωτάθλημα στη Ρουμανία. Στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League έμεινε εκτός από την Κοπεγχάγη με 1-1 εντός και 4-1 εκτός έδρας. Στο ρόστερ της υπάρχει ο άλλοτε μπακ του Άρη Κρίστι Βανγκέλι, ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ Ζεράλδο Άλβες, αλλά και ο πρώην διεθνής στόπερ Κρίστιαν Σαπουνάρου. 

Παρτιζάνι: Ήταν δευτεραθλήτρια Αλβανίας, αλλά μετά την τιμωρία της πρωταθλήτριας Σκεντερμπρέου από την UEFA πήρε τη θέση της στα προκριματικά του Champions League. Εκεί δεν κατάφερε κάτι, καθώς απέκλεισε μεν τη Φερεντσβάρος στα πέναλτι στον δεύτερο προκριματικό 1-1, 1-1, 3-1), αλλά αποκλείστηκε στον επόμενο γύρο με δύο ήττες από τη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ (0-1, 0-2).

ΠΑΟΚ 

Μια από τις ΑΕΚ Λάρνακας, Ρόζενμποργκ, Ντιναμό Τιφλίδας, Βοϊβοντίνα και Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ θα συναντήσει στα playoffs του Europa League ο ΠΑΟΚ. Δείτε ένα σύντομο προφίλ των ομάδων αυτών: 

ΑΕΚ Λάρνακας: Η δευτεραθλήτρια Κύπρου έκανε τη μεγάλη έκπληξη των προκριματικών του Europa League αποκλείοντας με νίκη 1-0 στη Μόσχα τη Σπαρτάκ (1-1 το πρώτο ματς στη Μεγαλόνησο). Νωρίτερα είχε βγάλει από τη μέση με δύο νίκες τις Φολγκόρε (3-0, 3-1) και Κλίφτονβιλ (2-0, 3-2). Στο ρόστερ της υπάρχουν πολλοί γνώριμοι παίκτες, όπως οι Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης και Ηλίας Χαραλάμπους. 

Ρόζενμποργκ: Νταμπλούχος Νορβηγίας, με μακρά παρουσία στο Champions League αλλά απουσία από την ευρωπαϊκή ελίτ. Αποκλείστηκε στον γ’ προκριματικό του Champions League από τον ΑΠΟΕΛ, αφού παρότι νίκησε 2-1 στο Τρόντχαϊμ έχασε με 3-0, με τρία γκολ στις καθυστερήσεις, στην Κύπρο. Νωρίτερα είχε αποκλείσει τη Νόρκεπινγκ δύσκολα (3-1 εντός, 2-3 εκτός). 

Ντιναμό Τιφλίδας: Έκανε το νταμπλ στη Γεωργία, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να μπει στους ομίλους. Απέκλεισε την Άλασκερτ (2-0, 1-1), όμως δεν τα κατάφερε απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ γνωρίζοντας δύο ήττες (0-1, 0-2). 

Βοϊβοντίνα: Τερμάτισε τέταρτη στη Σερβία, όπου αγνοεί το πρωτάθλημα από το 1989. Άρχισε την ευρωπαϊκή της πορεία από τον πρώτο προκριματικό αποκλείοντας εύκολα αρχικά την Μποκέλι (1-1, 5-0) και την Κόνα Κουέι Νόμαντς (1-0, 2-1), ενώ έφτασε στα play offs βγάζοντας από τη μέση τη Ντιναμό Μινσκ (1-1, 2-0). 

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ: Η εξάκις πρωταθλήτρια Ισραήλ κατέλαβε την τρίτη θέση την τελευταία σεζόν. Άρχισε από τον πρώτο προκριματικό αποκλείοντας τις Σλόμποντα Τούζλα (0-0, 0-1), Ομόνοια (1-0, 2-3) και Γελγκάβα (1-1, 0-3). Στο ρόστερ της υπάρχει ο άλλοτε επιθετικός της Λάρισας, Σιμόν Αμπουχατζίρα. 

Πηγή: www.sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης