Εκτός Champions League η Μπαρτσελόνα

Εκτός Champions League η Μπαρτσελόνα

Με δύο γκολ του Γκριεζμάν η Ατλέτικο έστειλε τους Καταλανούς σπίτι τους (2-0) - Πρόκριση και για την Μπάγερν μετά το 2-2 με την Μπενφίκα σε ένα απολαυστικό παιχνίδι - Ρεάλ, Ατλέτικο, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι οι τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια του μεγάλου τελικού

Εκτός Champions League η Μπαρτσελόνα
Σε μια απίστευτη βραδιά η Ατλέτικο Μαδρίτης με περίσσιο πάθος και θάρρος απέκλεισε την αγνώριστη Μπαρτσελόνα που δεν μπόρεσε να βρει χώρους ια να διασπάσει την εκπληκτική άμυνα που είχε στήσει για την ομάδα του ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Τα δύο γκολ του Γκριεζμάν στο 36' και στο 86' ήταν υπεραρκετά για να ξεσηκώσουν το Βιθέντε Καλντερόν, αλλά και ολόκληρη την Μαδρίτη που είδε και τις δύο ομάδες της πόλης να προκρίνονται στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ατλέτικο έδειξε εξ αρχής ότι ήθελε παραπάνω το παιχνίδι και στα πρώτα επτά λεπτά είχε τρεις καλές στιγμές. Αρχικά, στο 2’ ο Γκάμπι δεν κατάφερε με σουτ μέσα από την περιοχή να στείλει τη μπάλα εντός εστίας από πλεονεκτική θέση, ενώ ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε το σουτ του Καράσκο και την κεφαλιά του Γκριεζμάν. 

Η Μπαρτσελόνα ήταν νωχελική, δεν μπορούσε με κανέναν τρόπο να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της Ατλέτικο, οι Μέσι και Νεϊμάρ ήταν άφαντοι, ενώ ο Σουάρες πάλευε μόνος του με τα στόπερ της Ατλέτικο. Η ώρα περνούσε, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανούσιοι και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κτυπήσουν με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Σαούλ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και δεξιά, έβγαλε εκπληκτική σέντρα με το εξωτερικό και ο Γκριεζμάν με πολύ ωραία κεφαλιά, νίκησε τον Τερ Στέγκεν και έβαλε… φωτιά στο «Βιθέντε Καλντερόν». 

Οι γηπεδούχοι ήταν άριστα στημένοι στο γήπεδο και έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι από άποψη τακτικής, ωστόσο δεν έπαιζαν ιδιαίτερα κλειστά αλλά «σφιχτά». Μάλιστα, όποτε έβρισκαν την κόντρα, δημιουργούσαν πονοκεφάλους στην άμυνα της Μπαρτσελόνα. Στο 53’, πάντως, η Ατλέτικο λίγο έλειψε να σκοράρει και δεύτερο τέρμα, ωστόσο η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Σαούλ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και οκτώ λεπτά αργότερα, το πλασέ του Γκριεζμάν μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Τερ Στέγκεν. 

Η Μπαρτσελόνα έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, ο Σουάρες με τον Ινιέστα ήταν οι μόνοι παίκτες που έδειχναν διάθεση και προσπαθούσαν περισσότερο από κάθε συμπαίκτη τους και έπειτα από τη συνεργασία των δύο στο 66’, το σουτ του Ουρουγουανού μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Όμπλακ. Στα τελευταία λεπτά, πάντως, το ματς πήρε φωτιά. Η Ατλέτικο κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ινιέστα μέσα στην περιοχή, που ήταν και αποβολή (ο Ριτσόλι έδωσε κίτρινη), ο Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0 στο 88’. 
Κλείσιμο

Δύο λεπτά μετά, ο Ινιέστα προσπάθησε να σεντράρει, ο Γοδίν έκοψε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο Ριτσόλι υπέδειξε φάουλ αντί για πέναλτι. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Μέσι, που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ και δεν άλλαξε το σκορ με το τελικό 2-0 να δίνει την πρόκριση στην Ατλέτικο. 

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε, 4-4-2): Όμπλακ, Χουανφράν, Γοδίν, Λούκας, Φελίπε Λουίς, Αουγκούστο, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (74’ Τομάς), Γκριεζμάν. 

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε, 4-3-3): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες (64’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς (64’ Αρντά), Νεϊμάρ, Σουάρες, Μέσι. 


«Καθάρισε» η Μπάγερν στη Λισαβόνα, 2-2 με την Μπενφίκα

Η βαυαρική ομάδα έδειξε την ανωτερότητα της απέναντι στην Μπενφίκα στο δεύτερο ματς και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «Αετοί» προηγήθηκαν με τον Χιμένες 1-0 στο 27’ είχαν ευκαιρία στο 30’ για το 2-0, όμως οι απώλειες των Μήτρογλου, Ζόνας και Γκαϊτάν ήταν αδύνατο να καλυφθούν. Οι Βαυαροί με τον Βιδάλ που είχε κρίνει με το δικό του γκολ το ματς στο Μόναχο ισοφάρισε στο 38’ σε 1-1 και ο Μίλερ με κοντινό πλασέ στο 52’ διαμόρφωσε το 1-2. 

Η Μπενφίκα πάλεψε και έφτασε στην ισοφάριση με τον Ταλίσκα στο 75’, σε μία φάση που ο Μαρτίνεθ έχει ανατρέψει τον Χιμένες, ενώ αυτός βρίσκεται σε προφανή ευκαιρία για γκολ, με τον αμυντικό της Μπάγερν να παίρνει απλά κίτρινη. Καλές ευκαιρίες με Ταλίσκα στο 85' και με Γιόβιτς στ 93' έχασαν οι Πορτογάλοι για να πάρουν τουλάχιστον τη νίκη, αλλά καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό τους. Ο Φίλιπ Λαμ έγινε ρέκορντμαν συμμετοχών από τους Γερμανούς ποδοσφαιριστές αφού έφτασε τις 104 στο Champions League, ξεπερνώντας τον Όλιβερ Καν. 

Η Μπάγερν ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Χάβι Μαρτίνεθ να παίζει σαν στόπερ στο πλάι του Κίμιχ και με τον Τόμας Μίλερ στην κορυφή της επίθεσης στο 4-3-3 του Γκουαρντιόλα, ενώ οι γηπεδούχοι άρχισαν με ένα 4-4-1-1 με τον Πίτσι να παίζει λίγο πιο πίσω από τον Χιμένες. 

Οι Γερμανοί σημάδευαν από την εκκίνηση του ματς την αριστερή πτέρυγα της Μπενφίκα, αφού το γερμανικό σχέδιο ήταν να χτυπηθεί ο πιο αδύναμος παίκτης της άμυνας των Πορτογάλων, δηλαδή ο Ελισέου. Οι δύο πρώτες απειλητικές φάσεις ήρθαν πράγματι από σέντρα του Λαμ και πλασέ με μία του Μίλερ στο 19’ και μία από σέντρα του Τιάγκο και κεφαλιά του Βιδάλ στο 22’. 

Όμως στο 27’ ο Ελισέου έδωσε την απάντηση του, αφού μία δική του σέντρα έφερε τον Χιμένες να προλαβαίνει την κακή έξοδο του Νόιερ και ν’ ανοίγει το σκορ με κεφαλιά για το 1-0. Πριν οι Βαυαροί συνέλθουν οι Αετοί άγγιξαν και το 2-0, όταν μετά από σέντρα του Σάλβιο, η μπάλα πέρασε από Τσάμπι Αλόνσο και Κίμιχ, ο Χιμένες κοντρόλαρε αλλά το σουτ που έκανε δεν ήταν δυνατό, για να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Νόιερ. 

Η Μπάγερν ανασυντάχθηκε και μετά την πεντάλεπτη τρικυμία, επιμένοντας στο πλάνο της. Ο Λαμ πήρε την μπάλα σε καλή θέση από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, με τον Έντερσον να διώχνει με το ένα χέρι, αλλά στην ουσία έστρωσε στον Βιδάλ που λίγο έξω από την περιοχή με αριστερό σουτ, έφερε το ματς στα ίσια για το 1-1. Στο 45’ μετά από εξαιρετική μπαλιά του Τσάμπι Αλόνσο, ο Βιδάλ έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα με 2-1 με αριστερό σουτ από πλάγια θέση.

Στην πρώτη στημένη φάση που κέρδισε η Μπάγερν στην επανάληψη κατάφερε να πάρει προβάδισμα και να «κλειδώσει» την πρόκριση. Σε εκτέλεση κόρνερ του Τσάμπι Αλόνσο, ο Μαρτίνεθ πήρε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Μίλερ έγραψε το 1-2. Λίγο αργότερα ο Έντερσον με ωραία έξοδο θα σταματήσει τον Ντάγκλας Κόστα, πριν αυτός κάνει το 1-3. Ο Βραζιλιάνος είχε μια ακόμα καλή στιγμή αφού μετά από ατομική ενέργεια σημάδεψε το δοκάρι. Στο 74’ ήρθε η φάση που έδωσε κάποιο ενδιαφέρον στο ματς, αφού ο Χιμένες μπήκε στην περιοχή σε προφανή θέση για γκολ, ο Μαρτίνεθ τον ανέτρεψε, αλλά είδε κίτρινη από τον Ολλανδό. Το φάουλ εκτέλεσε υπέροχα ο Ταλίσκα που έκανε το 2-2 στο 75ο λεπτό. Ο Μαρτίνεθ στο 84’ γλιτώνει εκ νέου την κόκκινη για μαρκάρισμα στον Ταλίσκα που εκτελεί υπέροχα το φάουλ που κέρδισε και η μπάλα φεύγει δίπλα από το δοκάρι. Η Μπενφίκα το κυνήγησε ως το τέλος, τουλάχιστον για τη νίκη και στο 93’ ο Γιόβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-2. 

Μπενφίκα: Έντερσον, Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Λίντελοφ, Ελισέου (88’ Γιόβιτς), Φέισα, Σάντσες, Σάλβιο (68’ Ταλίσκα), Καρσελά, Πίτσι (58’ Γκέντες), Χιμένες 

Μπάγερν: Νόιερ, Αλκάνταρα, Ριμπερί (92’ Γκέτσε), Χάβι Μαρτίνεθ, Ντάγκλας Κόστα, Λαμ, Αλόνσο (90’ Μπερνάτ), Βιδάλ, Μίλερ (83’ Λεβαντόφσκι), Αλάμπα, Κίμιχ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης