Έχει βρει τη… συνταγή με τους «κανονιέρηδες»

Έχει βρει τη… συνταγή με τους «κανονιέρηδες»

Ουσιαστικός στο δεύτερο ημίχρονο ο πρωταθλητής Ελλάδας πέτυχε τους στόχους του: Τρίτη νίκη σε τρία σερί ευρωπαϊκά εντός έδρας ματς με τους Άγγλους και εξασφάλιση μιας θέσης στο γκρουπ των ισχυρών του Europa League – Μανιάτης και Μήτρογλου τα γκολ του Θρύλου

Έχει βρει τη… συνταγή με τους «κανονιέρηδες»
Δύο στόχους είχε ο Ολυμπιακός και τους πέτυχε και τους δύο.

Για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια νίκησε την Άρσεναλ στο «Καραϊσκάκη» στην αυλαία των ομίλων του Champions League κι επιπλέον εξασφάλισε μια θέση στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση του Europa League.

Κλείσιμο
Ο Ροζίτσκι ήταν αυτός που στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 38’ έβαλε μπροστά στο σκορ τους «κανονιέρηδες», όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα παράτησαν και με σκόρερ τους Μανιάτη (64’) και Μήτρογλου (73’) έκαναν την ανατροπή κι επικράτησαν με σκορ 2-1.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έφτασε τους 9 βαθμούς στην 3η θέση του 2ου ομίλου, ενώ στην κλήρωση για το Europa League θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

Ο Ολυμπιακός άρχισε το παιχνίδι καλά και ανέβασε την απόδοσή του μετά από το 20ο λεπτό. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η… Άρσεναλ. Οι παίκτες της αγγλικής ομάδας στην αρχή πίεζαν με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να αντιμετωπίζουν δυσκολίες για να κυκλοφορήσουν την μπάλα.

Ευθύνη του Φέισα σε αυτό, ο οποίο θα μπορούσε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες στον οργανωτικό τομέα και να βοηθήσει να βγει σωστά ο Ολυμπιακός στην επίθεση.

Ακόμη κι έτσι όμως οι ερυθρόλευκοι έβρισκαν τους τρόπους να φτάσουν στην αντίπαλη εστία, βασιζόμενοι κυρίως σε ό,τι έκαναν οι παίκτες του από τα άκρα. Ο Ντιακιτέ και ο Μασάντο λειτούργησαν σωστά κάποιες στιγμές και έβγαλαν τον Ολυμπιακό στην επίθεση. Αντίστοιχα και οι Τοροσίδης και Αμπντούν από την άλλη πλευρά, βοηθούμενοι σε ορισμένες περιπτώσεις και από τον Γκρέγκο.

Ο Ολυμπιακός έφτανε στην εστία του Σέζνι, χωρίς όμως να μπορέσουν οι Τζεμπούρ, Τοροσίδης, Αμπντούν και Μασάντο –σε αντίστοιχες ευκαιρίες- να σκοράρουν.

Στο διάστημα αυτό η Άρσεναλ ήταν επικίνδυνη… Μετά το 20ο λεπτό οπισθοχώρησε για να δώσει χώρο στον Ολυμπιακο. Προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τις αντεπιθέσεις και δημιούργησε δύσκολες στιγμές για τον Κάρολ. Στην καλύτερη φάση για την Άρσεναλ ο Ράμσεϊ από καλή θέση έπιασε αέρα.

Η φάση του γκολ ήρθε στο 38ο λεπτό… Ο Ροζίτσκι βρέθηκε σε καλή θέση στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και εύκολα νίκησε τον Κάρολ κάνοντας το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε καλά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έδειχναν να θέλουν το γκολ αλλά άφηναν πολλά κενά στην άμυνά τους. Η αγωνιστική πτώση του Ολυμπιακού συνέχισε μέχρι την πρώτη αλλαγή του Ζαρντίμ, που έβγαλε τον Φέισα και στη θέση του πέρασε τον Φουστέρ. Σταδιακά οι ερυθρόλευκοι έγιναν περισσότερο επιθετικοί, πίεσαν την Άρσεναλ και τελικά ήρθαν και τα γκολ.

Στο 64ο λεπτό ο Αμπντούν έκανε ένα γέμισμα. Ο Κοντρέρας έπιασε την κεφαλιά. Η μπάλα στρώθηκε στον Μανιάτη ο οποίος από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.  Στο 73ο λεπτό, ο Μήτρογλου έδειξε πως ξέρει να βάζει γκολ. Ελευθερώθηκε, έκανε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Μέχρι το τέλος η Άρσεναλ δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά και ο Ολυμπιακός έκλεισε επιτυχημένα τη φετινή του πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, ανανεώνοντας το ευρωπαϊκό του ραντεβού στο Γιουρόπα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης