Λανς Άρμστρονγκ: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ όλων των εποχών

Λανς Άρμστρονγκ: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ όλων των εποχών

Περισσότερες από 1000 σελίδες, για τον παγκοσμίου φήμης ποδηλάτη, Λανς Άρμστρονγκ ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα η αμερικανική επιτροπή για το ντόπινγκ.

H ανακαίνιση της Τζένιφερ Άνιστον
Λανς Άρμστρονγκ: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ όλων των εποχών
Η "Us Postal", η ομάδα του Αμερικανού ποδηλάτη Λανς Άρμστρονγκ, είχε δημιουργήσει «το πιο "σοφιστικέ", επαγγελματικό και επιτυχημένο πρόγραμμα ντόπινγκ στην ιστορία του αθλητισμού».

Αυτή είναι η βαρύτατη κατηγορία του USADA, του αμερικανικού οργανισμού καταπολέμησης του ντόπινγκ, που σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του είναι «συντριπτικά και υποστηρίζονται από περισσότερες των 1.000 σελίδων, με ένορκες καταθέσεις τουλάχιστον 26 ατόμων, εκ των οποίων οι 15 είναι ποδηλάτες με επίγνωση των δραστηριοτήτων του ντόπινγκ στην ομάδα».

Όπως φαίνεται, η υπόθεση παίρνει άσχημη τροπή για τον Λανς Άρμστρονγκ, έστω και αν ο δικηγόρος του, από το Όστιν του Τέξας όπου ζει ο πρώην πρωταθλητής, συνεχίζει να διακηρύσσει την αθωότητα του πελάτη του, ο οποίος αρνείται διαρκώς ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Όμως, μετά το ανελέητο "σφυροκόπημα" του περασμένου καλοκαιριού από τον USADA, που πρότεινε την αφαίρεση των επτά μεταλλίων τα οποία είχε κατακτήσει ο αθλητής στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, ο Άρμστρονγκ αρνήθηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Τώρα, υπό το πρίσμα μιας "βροχής" από μαρτυρίες και αποδείξεις, φαίνεται αντικειμενικά δύσκολο να διατηρηθεί η υπερασπιστική γραμμή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης