Η Ελλάδα στον τελικό με την Ισπανία

Η Ελλάδα στον τελικό με την Ισπανία

Την Κυριακή το βράδυ το μεγάλο ματς - Με επική εμφάνιση  και 10 παίκτες για όλο το δεύτερο ημίχρονο και την παράταση  του ημιτελικού οι νεαροί διεθνείς πέταξαν έξω και την Αγγλία

Αυξήθηκαν τα κρούσματα γρίπης
Η Ελλάδα στον τελικό με την Ισπανία
«Ελλάς  ολέ, ολέ… δε σταματώ να τραγουδώ ποτέ…». Με ψυχή , καρδιά,  δύναμη, και αποφασιστικότητα  τα Ελληνόπουλα της Εθνικής Νέων  πήραν περήφανη νίκη κόντρα στους Άγγλους και πέρασαν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος  Under 19- κάτω των 19 ετών για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Πρόκειται για ένα θρίαμβο των ελληνικών χρωμάτων που στο ξεκίνημα της διοργάνωσης έχασαν από την Ισπανία και χρειάστηκε στο τρίτο παιχνίδι στη φάση των Ομίλων να νικήσουν με 3-2 την μέχρι τότε πρωτοπόρο Πορτογαλία την οποία απέκλεισαν από τη συνέχεια.

Το τεράστια ψυχικά αποθέματα  των παιδιών του ομοσπονδιακού προπονητή  Κώστα Τσάνα  κυριάρχησαν των εγγλέζικων λιονταριών.

Κλείσιμο
Η αποβολή του Καπίνο (44’)  οδήγησε σε πέναλτι το οποίο όμως απέκρουσε   στο 45+3' ο Διούδης που μπήκε κρύος, αλλά παρ' όλα αυτά έκοψε  τα πόδια των αντιπάλων.

Οι Άγγλοι προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα  από νωρίς,  χωρίς να τα καταφέρουν αφού οι  Έλληνες δεν άργησαν να το  ισορροπήσουν   και να πάρουν την κατοχή της μπάλας έχοντας  καλή κυκλοφορία. Απόρροια αυτής της  κυριαρχίας ήταν το γκολ του  Μπουγαΐδη ο οποίος έπιασε κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των Άγγλων μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σταφυλίδη.



Το «μυαλό» της ομάδας στο α΄ ημίχρονο ήταν ο Παναγιώτης Μπάλλας από τα πόδια του οποίου περνούσε  όλο το παιχνίδι .  Η  Γαλανόλευκη  πρόσεχε και την άμυνά της  και έβγαινε στην αντεπίθεση με τους  ταχύτατους Λυκογιάννη και Γιαννιώτα.

Όμως στο τέλος του α’ 45λέπτου  ο Μπεραΐνο έφυγε στην πλάτη της ελληνικής ομάδας, ο Καπίνο  έπεσε σωστά  στα πόδια του, απομάκρυνε την μπάλα, όμως ο διαιτητής είδε πέναλτι ενώ απέβαλλε τον διεθνή τερματοφύλακα.

Ο νεοεισερχόμενος Διούδης, «ψώνισε» τον Χαλ και με μια ωραία επέμβαση κράτησε το 1-0 παρά το γεγονός πως στάθηκε «κρύος» απέναντί του.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου η εθνική δέχτηκε ισχυρή πίεση από τους Άγγλους και ισοφαρίστηκε νωρίς με γκολ του Αφόμπε (56') μετά από σέντρα του Χολ ο οποίος έκανε σέντρα στην πλάτη του  Κουρμπέλη .

Οι Άγγλοι έχασαν πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να έχουν πάρει την νίκη-πρόκριση, όμως όσο αυτό δεν γινόταν ανέβαζε την ψυχολογία των παικτών του Τσάνα που πίστεψαν στην ανατροπή.

Στην παράταση ο ρυθμός έπεσε και οι Άγγλοι προτίμησαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους  περιμένοντας να τους βγει η φάση για το γκολ.. .Η ελληνική ομάδα με δέκα παίκτες συνέχισε να παλεύει και να κυνηγάει τη νίκη. Δεν αρκέστηκε  σε ηττοπαθή αντιμετώπιση του αγώνα με σκοπό να το πάει στα πέναλτι.  και δικαιώθηκε. Ο Λυκογιάννης εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών, πλάσαρε με υποδειγματική λόμπα  την μπάλα πάνω από τον Τζόνστον και χάρισε την πρόκριση στην Ελλάδα.

Νύχτα μαγική για το ελληνικό ποδόσφαιρο  μέχρι την επομένη, της προσεχής Κυριακής, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός.

Στο μεταξύ στις δηλώσεις τους μερικοί από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της επικής πορείας της Εθνικής Νέων έδειξαν πόσο πίστεψαν στην πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά, ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης δήλωσε: «Ευχαριστώ το Θεό που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Αυτό το ματς ήταν η υπέρβαση του τουρνουά. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ένιωθα την καρδιά των συμπαικτών μου να χτυπά μέσα μου. Γι΄ αυτό νικήσαμε, γιατί όλοι νιώθαμε και θέλαμε το ίδιο. Γιατί είμαστε ενωμένοι σαν οικογένεια».

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί παίξαμε με παίκτη λιγότερο για 75 ολόκληρα λεπτά. Όμως, πιστεύαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε και δεν φοβηθήκαμε. Σήμερα δώσαμε την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο. Είμαι πανευτυχής που σκόραρα και καταφέραμε να πάμε στον τελικό».

Και ο τερματοφύλακας που έκοψε τα φτερά των Άγγλων με την απόκρουση του πέναλτι, ο Σωκράτης Διούδης: «Αισθάνομαι τεράστια χαρά και περηφάνια. Στη φάση του πέναλτι, απλώς προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και να κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα μου. Στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα. Δεν σταματήσαμε να κυνηγάμε τη νίκη ούτε για ένα λεπτό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και σε όλα τα μέλη της αποστολής, γιατί είμαστε όλοι ενωμένοι σαν γροθιά».

Πανευτυχής για την πρόκριση της Εθνικής στον τελικό του Euro U-19, δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τσάνας: «Ήταν μια πανάξια πρόκριση γιατί παίξαμε με δέκα παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Υπήρχε θέληση, πάθος, ψυχή και οι παίκτες έβαλαν την ομάδα πάνω και από τον εαυτό τους και έδωσαν ό,τι είχαν. Νιώθω καταπληκτικά. Ήταν μια νίκη που την ήθελα και την πίστευα. Τώρα, θα φροντίσουμε να ξεκουραστούμε και να ανασυγκροτηθούμε για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στον τελικό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης