Πόλο: Μειώνονται σε 14 οι ομάδες της Α1 ανδρών, στο Βόλο το final-4 του κυπέλλου σε άνδρες και γυναίκες
Αναδιάρθρωση από τη σεζόν 2026-27, αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ
Την αναδιάρθωση του πρωταθλήματος της Α1 πόλο ανδρών από την αγωνιστική περίοδο 2026-27, αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η μείωση των ομάδων που συμμετέχουν στη μεγάλη κατηγορία από 16 σε 14, κάτι που προφανώς θα οδηγήσει και σε διαφοροποίηση του συστήματος διεξαγωγής, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα επιτευχθεί η μείωση των ομάδων (δηλαδή πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη μεγάλη κατηγορία την περίοδο 2025-26 και πόσες θα ανέβουν από την Α2).
Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τη σεζόν 2019-20, το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών διεξαγόταν με δώδεκα ομάδες. Κατά τη διετία της πανδημίας, με τις μακροχρόνιες διακοπές των διοργανώσεων, η τότε διοίκηση της ΚΟΕ αποφάσισε σε δύο σερί περιόδους (2019-20 και 2020-21) να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα και να ανέβουν κανονικά οι δύο πρώτοι της Α2, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στον σημερινό αριθμό των 16 ομάδων.
Παράλληλα, το Δ.Σ. της ομοσπονδίας καθόρισε τον Βόλο ως τόπο διεξαγωγής του final-4 του κυπέλλου ανδρών, αλλά και της αντίστοχης διοργάνωσης των γυναικών. Τα δύο τελικά τουρνουά θα γίνουν παράλληλα, το διήμερο 21-22 Φεβρουαρίου.
Για 40 ημέρες, τα γραφεία της Kaizen Gaming μπήκαν σε ρυθμό FIFA World Cup 2026™. Τύμπανα και ποδοσφαιρικά anthems στην Αθήνα, watch parties από τη Λισαβόνα μέχρι το Μπουένος Άιρες, PS5 tournaments, sticker challenges, δώρα, συναυλίες και μια ξεχωριστή εμπειρία ποδοσφαιρικής προσβασιμότητας συνέθεσαν μια μεγάλη γιορτή που ταξίδεψε σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.