Στεφανίδη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Θα μπορούσα να κάνω την έκπληξη

Στεφανίδη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Θα μπορούσα να κάνω την έκπληξη

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα συμμετάσχει για 3η φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου

stefanidi_1
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Γλασκόβη στο διάστημα 1-3 Μαρτίου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη μπορεί να μην μετέχει στη διοργάνωση ως το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο η εμπειρία της και η ικανότητα της να διαχειρίζεται κάθε κατάσταση την καθιστούν πάντα υποψήφια για μια θέση ψηλά στην τελική κατάταξη.

«Η προετοιμασία μου έχει πάει πολύ καλά. Θα έλεγα πως έχω κάνει μία από τις καλύτερες προετοιμασίες τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, σίγουρα των τελευταίων τριών, τεσσάρων ετών.

Αν με ρώταγαν πριν ένα μήνα ποιος ήταν ο στόχος μου, θα έδινα διαφορετική απάντηση σχετικά με τη διοργάνωση της Γλασκόβης. Ωστόσο μια λοίμωξη που με κράτησε για 10 ημέρες εκτός προπονήσεων μου άλλαξε τα σχέδια. Παρόλα αυτά είμαι χαρούμενη που επανήλθα από τη λοίμωξη και θα είμαι στη Γλασκόβη. Είμαι χαρούμενη που κατάφερα να προκριθώ, γιατί ο τραυματισμός στη Βουδαπέστη θα μπορούσε να με αφήσει εκτός διοργάνωσης», είπε αρχικά η αθλήτρια που θα πάρει μέρος για τρίτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού έχει προηγηθεί η τρίτη θέση στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και η τρίτη στη διοργάνωση του Μπέρμιγχαμ το 2018.

«Ο στόχος μου είναι να κάνω την καλύτερη φετινή επίδοση, έστω κι αν μετά την αρρώστια έμεινα λίγο πίσω. Είμαι σε καλή κατάσταση, θα μπορούσα να κάνω την έκπληξη, ωστόσο ο τρόπος που προσεγγίζουμε αυτή τη διοργάνωση είναι απλά ένα βήμα πηγαίνοντας προς το Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς. Ένα φετινό ρεκόρ θα ήταν σημαντικό και θα μου ανέβαζε την ψυχολογία», είπε η αθλήτρια και συμπλήρωσε:

«Πάντα ο στόχος είναι ο ανοιχτός, πόσο μάλλον σε μια ολυμπιακή χρονιά. Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τη φετινή χρονιά είναι όπως έγινε και το 2016, όλα βήμα βήμα. Γι΄ αυτό και δε θα πάω στη Γλασκόβη με στόχο να κάνω 15-20 πόντους ρεκόρ, αλλά έναν πόντο ρεκόρ, ώστε να φαίνεται πως υπάρχει βελτίωση. Παρόλα αυτά βλέπουμε στην προπόνηση στοιχεία που βλέπαμε όταν πήδαγα 4,80 μ. και 4,85 μέτρα. Δε μου έχει βγει ακόμη, ωστόσο είμαστε μόλις στον Φεβρουάριο και έχω αρκετή υπομονή. Από τη στιγμή που είμαι υγιής θα βγει. Αν δεν είναι η Γλασκόβη δεν πειράζει. Θέλω να κάνω πολλούς αγώνες για τον ανοιχτό. Αν με ρωτούσες τέτοια εποχή το 2016 ποιος είναι ο στόχος σου θα έλεγα να μπω στον τελικό των Ολυμπιακών. Και για το 2024 λοιπόν αυτός είναι ο στόχος. Για να μιλάμε για μετάλλια πρέπει πρώτα να είσαι σε κατάσταση να μπεις στον τελικό. Αυτό κάνουμε και φέτος. Πηγαίνουμε βήμα, βήμα να φτάσουμε τον Αύγουστο να μιλάμε για μετάλλια, αφού πρώτα ξέρουμε πως υπάρχει μια σιγουριά στα 4,60 μ. με 4,70 μ. ώστε να μπορώ να μπω στον τελικό».


Ειδήσεις σήμερα:

«Αυτό που έβγαλε δεν ήταν κούκλα» - Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας καθαρισμού περιγράφει πώς εντοπίστηκε το νεκρό έμβρυο στη Σόλωνος

Η διαδρομή του ρωσικού πετρελαίου: Από το Νοβοροσίσκ στις ΗΠΑ μέσω Λακωνικού κόλπου και Ινδίας


Κατασχέθηκαν 72 πυροβόλα όπλα και πάνω από 3.000 φυσίγγια από σπίτι του Αλέν Ντελόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης