Champions League: Σπουδαία «μάχη» με άρωμα... Μαραντόνα στη Νάπολη

Champions League: Σπουδαία «μάχη» με άρωμα... Μαραντόνα στη Νάπολη

Η φάση των «16» του Champions League συνεχίζεται με δύο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της Τετάρτης (21/02), με τη Νάπολι να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και την Πόρτο στο «Ντραγκάο» την Άρσεναλ

champions_league_210224
Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «16» του Champions League ολοκληρώνεται σήμερα (21/2) το βράδυ, με τους ποδοσφαιρόφιλους να περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τις δύο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στο σημερινό (20/2) πρόγραμμα.

Η Νάπολι θα υποδεχτεί στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» την Μπαρτσελόνα σε μια άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, δύο ομάδες που συνδέονται με τον Θεό της μπάλας, Μαραντόνα, καθώς αγωνίστηκε με τις φανέλες και των δύο. Την ίδια ώρα, η Πόρτο θα φιλοξενεί στο «Ντραγκάο» την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα.

Οι Παρτενοπέι βρέθηκαν στον 3ο όμιλο του Champions League και προκρίθηκαν τερματίζοντας στη 2η θέση με 10 βαθμούς και οκτώ πόντος μακριά από την κορυφή και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Φραντσέσκο Καλτσόνα, θα επιδιώξει να περάσει το «εμπόδιο» της Μπαρτσελόνα, ώστε να επαναφέρει και πάλι τα χαμόγελα στις τάξεις των οπαδών της Νάπολι μετά και την κάκιστη πορεία της στο πρωτάθλημα Ιταλίας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cxmpkr91ne55)

Αξίζει να σημειωθεί πως η Νάπολι δεν έχει επικρατήσει ποτέ της Μπαρτσελόνα σε αγώνα διασυλλογικής διοργάνωσης, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες ο απολογισμός των πρωταθλητών Ιταλίας.

Από την άλλη πλευρά, οι Μπλαουγκράνα τερμάτισαν στην πρώτη θέση του 8ου ομίλου της διοργάνωσης με 12 βάθμους, όσους και η 2η Πόρτο. Η ομάδα του Τσάβι αν και έχει μείνει οκτώ βαθμούς μακριά από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την κορυφή της La Liga, θα επιδιώξει να προκριθεί στις δύο «μάχες» κόντρα στη Νάπολι και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για την προημιτελική φάση του θεσμού.

Η Μπαρτσελόνα έχει νικήσει μόλις ένα από τα τελευταία 10 εκτός έδρας παιχνίδια της στα νοκ άουτ του Champions League, με απολογισμό τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Τελευταία συνάντησή της στους «16» του Champions League με τη Νάπολι τη σεζόν 2019-20, με τους Καταλανούς να προκρίνονται με συνολικό σκορ 4-2.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cxasp9xv05bt)
Κλείσιμο

Στο άλλο ζευγάρι της ημέρας, η φιλόδοξη όπως πάντα Πόρτο θα φιλοξενήσει στην Πορτογαλία την Άρσεναλ που έχει βάλει στόχο να φτάσει «ψηλά» στο φετινό Champions League. Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, τερμάτισε στη 2η θέση του 8ου ομίλου με 12 βαθμούς και έχασε την ισοβαθμία από την Μπαρτσελόνα, η οποία τερμάτισε στην 1η θέση του γκρουπ.

Η Πόρτο έχει αποκλειστεί στις επτά από τις οκτώ νοκ άουτ αγώνες της στο Champions League απέναντι σε αγγλικές ομάδες και θέλει να σπάσει την... κατάρα εναντίον των Άγγλων.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cxnk86j0fw0x)

Από την άλλη πλευρά η Άρσεναλ, προκρίθηκε στη φάση των «16» ως πρωτοπόρος από το 2ο γκρουπ του Champions League, με 13 βαθμούς, τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Οι Κανονιέρηδες βρίσκονται σε εξαιρετική, καθώς στην Premier League βρίσκονται στη 2η θέση και μόλις δύο πόντους μακριά από τη Λίβερπουλ και την κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος.

Πλέον, η ομάδα του Αρτέτα έχει στρέψει την προσοχή της στις «μάχες» απέναντι στην Πόρτο με... φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Μπουκαγιό Σάκα έχει συμμετοχή σε επτά γκολ των Gunners στο φετινό Champions League αυτή τη σεζόν έχοντας σκοράρει τρία γκολ, ενώ έχει μοιράσει και τέσσερις ασίστ. Η Άρσεναλ έχει σκοράρει περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο Champions League αυτή τη σεζόν, με 12 από τα 16 γκολ της να σημειώνονται στο πρώτο μέρος.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cwts4w8uphnl)


ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Δεν πρόκειται να δώσω δείγμα DNA, λέει ο παλαιοχριστιανός πατέρας - Πληροφορίες ότι τα παιδιά βρίσκονται σε μοναστήρι

Η Ρωσία έβαλε στη λίστα των καταζητούμενων την Ουκρανή σταρ των OnlyFans, Λολίτα Μπογκντάνοβα


Μπλόκο των αγροτών στο Σύνταγμα: Καρέ καρέ το συλλαλητήριο μέσα από βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης