Μουρίνιο: Αποκάλυψε τους παίκτες που του άρεσε περισσότερο να προπονεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του

Μουρίνιο: Αποκάλυψε τους παίκτες που του άρεσε περισσότερο να προπονεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε για τους παίκτες που του άρεσε περισσότερο να προπονεί κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας προπονητικής καριέρας σε ομάδες όπως Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης

mourinio_ar
Ο 61χρονος Ζοσέ Μουρίνιο ο οποίος αυτή τη στιγμή αναζητά τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας αφότου απολύθηκε από τη Ρόμα, έχει διευθύνει μερικούς από τους πιο διακεκριμένους παίκτες του ποδοσφαίρου τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ποδοσφαιριστές όπως ο Τζον Τέρι, ο Φρανκ Λάμπαρντ και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά κατά την πρώτη του θητεία ως προπονητής της Τσέλσι, μέχρι Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Σέρχιο Ράμος στη θητεία του στη Ρεάλ.

Ο «The Special One» έχει δουλέψει δίπλα σε δεκάδες ταλαντούχους παίκτες σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα 24 ετών.

Ποιον όμως του άρεσε περισσότερο να προπονεί;

Μιλώντας στον πρώην αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ, ο Μουρίνιο έδωσε μια συναρπαστική εικόνα πίσω από τις επιλογές του. Αφού ο Φέρντιναντ ζήτησε από τον καλεσμένο του να διαλέξει τους παίκτες που του άρεσε περισσότερο να προπονεί, ο Μουρίνιο απάντησε: «Οι παίκτες που απόλαυσα περισσότερο είναι οι παίκτες που μου έδωσαν τα πάντα. Υπάρχουν δεκάδες και δεκάδες και δεκάδες. Και ίσως δεν είναι οι πιο ταλαντούχοι, αλλά έδωσαν τα πάντα... αυτοί που ένιωσα ότι δεν μπορούσαν να δώσουν τίποτα περισσότερο από αυτό που ήδη έδωσαν. Αυτοί είναι οι παίκτες μου.

Δεν θέλω να είμαι άδικος με τους ανθρώπους, αλλά, όταν βάζεις ένα παιδί, το παιδί γίνεται το παιδί σου για μια ζωή. Αυτό είναι πάντα το συναίσθημά μου. Κοιτάζω τον Ραφαέλ Βαράν, τώρα, στο τέλος της καριέρας του. Είναι δικό μου παιδί. Όταν κοιτάζω τον Σκοτ Μακτόμινεϊ... Ο Πογκμπά ήταν στον πάγκο και τον εβάλα να παίξει στη Σεβίλλη. Είναι το αγόρι μου. Όταν πηγαίνω από κλαμπ σε κλαμπ, βρίσκω τα αγόρια μου. Και θα είναι πάντα τα αγόρια μου».

Και πρόσθεσε: «Έπειτα, υπάρχουν τα μεγάλα αστέρια. Οι αρχηγοί μου. [Τζον] Τέρι, [Χαβιέρ] Ζανέτι και Χόρχε Κόστα. Αυτοί είναι οι τύποι που παίζουν με οτιδήποτε. Είναι εκπληκτικοί. Έπειτα, υπάρχουν τα αστέρια που κάνουν τη διαφορά, ακόμα και όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι εσύ είσαι η ιδιοφυΐα. Δεν είσαι η ιδιοφυΐα. Αυτοί είναι. Κερδίζουν αγώνες για σένα. Κριστιάνο [Ρονάλντο], [Καρίμ] Μπενζεμά, [Ζλάταν] Ιμπραΐμοβιτς και Ντιντιέ [Ντρογκμπά] Σε κάνουν να νιώθεις ιδιοφυΐα».

«Ο Κριστιάνο έπαιξε ως επιθετικός στη Ρεάλ κι έγινε ο σκόρερ που ήταν για το υπόλοιπο της καριέρας του»

Για το θέμα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Μουρίνιο εξήγησε επίσης πώς μετέτρεψε τον πέντε φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας σε μηχανή... γκολ στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Κίνητρο, δεν χρειάζεται να του δώσεις. Φιλοδοξία, ευθύνη, δεν μπορείς να του δώσεις. Τεχνικά, δεν μπορείς να του δώσεις. Είναι απλώς να του δώσεις κάποιες τακτικές προσαρμογές και να αφήσεις τον τύπο να είναι χαρούμενος».

«Νομίζω ότι δεν κάνεις τον προπονητή. Δεν χρειάζεται να διδάσκω πολλά, είναι να είσαι χαρούμενος, έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος από την τακτική άποψη, από την ιδέα του ποδοσφαίρου όπου ο παίκτης μπορεί να δείξει το καλύτερό του. Νομίζω ότι η Ρεάλ για εκείνον, ήταν λίγο μετάβαση γιατί για σένα ήταν εξτρέμ. Δεξί εξτρέμ, αριστερό εξτρέμ, ντρίμπλα, επιθέσεις. Στη Μαδρίτη, έγινε περισσότερο ο σκόρερ που ήταν για το υπόλοιπο της καριέρας του.

Στην πραγματικότητα, ίσως η πρώτη φορά που έπαιξε ως επιθετικός σε ένα μεγάλο ματς ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Μπαρτσελόνα στον τελικό του κυπέλλου όπου σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ, μια εκπληκτική κεφαλιά στην παράταση. Πιθανώς αυτή να ήταν η αρχή του κόσμου που είχε την αίσθηση ότι το ζώο θα μπορούσε να είναι σκόρερ και όχι απλώς ένας καθαρός εξτρέμ».

Mourinho Exclusive: England Job Offer | Time at Man Utd & Media Betrayal | Managing Cristiano Part 2
Κλείσιμο


ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Με τον Τάιλερ στο γκέι μπαρ Sodade στο Γκάζι ο Κασσελάκης - Τι είπε για την αποχή Πολάκη (βίντεο)

Πελάτισσα σε πλυντήριο αυτοκινήτων πέταξε λεμονάδα σε 18χρονη υπάλληλο και αυτή την «έλουσε» με νερό - Viral το βίντεο

Η μοναδική γυναίκα της ΕΚΑΜ: Εκεί υπηρετούσε ο πατέρας της που έπεσε στο καθήκον το 1997
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης