Champions League, Λάτσιο-Μπάγερν 1-0, Παρί -Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0: Μίλησαν... οι έδρες - Δείτε τα γκολ

Champions League, Λάτσιο-Μπάγερν 1-0, Παρί -Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0: Μίλησαν... οι έδρες - Δείτε τα γκολ

Με γκολ του Εμπαπέ (58') και του Μπαρκολά (70') η Παρί πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους 8 - Ο Ιμόμπιλε ο χρυσός σκόρερ (με πέναλτι) της Λάτσιο στο 69' - Αποβλήθηκε ο Ουπαμεκανό - Στις 5 Μαρτίου οι ρεβάνς

champions-league-arthrou
Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στα νοκ άουτ του Champions League είναι γεγονός με την Λάτσιο να βυθίζει σε ακόμη μεγαλύτερη κρίση τη Μπάγερν Μονάχου την οποία νίκησε με 1-0 στο Ολίμπικο.

Δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη για την Παρί με 2-0 κόντρα στην εξαιρετική Σοσιεδάδ η οποία δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και το πλήρωσε.

Λάτσιο-Μπάγερν 1-0

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz54toxgkygx)


Κλείσιμο
«Αν σκεφτούμε πως είναι αδύνατο να τους νικήσουμε, έχουμε ήδη... χάσει», είχε δηλώσει την παραμονή του αγώνα ο τεχνικός της Λάτσιο Μαουρίτσιο Σάρι και είδε τους παίκτες του στο πρώτο ημίχρονο να σκέφτονται όπως ακριβώς φοβόταν.

Στην εκκίνηση του αγώνα η Μπάγερν με το «καλημέρα» έδειξε τις διαθέσεις της έχοντας στο πρώτο δεκάλεπτο δύο σπουδαίες ευκαιρίες (2' Κίμιχ, 7' Κέιν) με τη Λάτσιο να προσπαθεί να βρει αντίδοτο και να τα καταφέρνει από το 20' και μετά, όχι όμως για πολύ...

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κάποια μέτρα στο γήπεδο και είχαν την πρώτη δική τους καλή στιγμή με το εξαιρετικό σουτ του Λουίζ Αλμπέρτο που δεν βρήκε στόχο...

Στο τελευταίο τέταρτο όμως η... γερμανική κατοχή επέστρεψε στο Ολίμπικο με τον Σανέ να σπαταλά στο 32' μια ακόμη καλή στιγμή και τον Μουσιάλα στο 40' να χάνει το άχαστο όταν πιο μπροστά από το ύψος του πέναλτι κατάφερε να στείλει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι με το 0-0 να μένει στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λάτσιο μπήκε με διαφορετική νοοτροπία και έχασε τη δική της μεγάλη ευκαιρία με τον Ίσακσεν στο 48' όταν τον νίκησε στο τετ α τετ ο Νόιερ.

Ο αγώνας είχε πλέον μεγαλύτερη ισορροπία με τους Ιταλούς στο 67' να κερδίζουν πέναλτι και την αποβολή του Ουπαμεκανό. Ο Ιμόμπιλε είδε το σουτ που έκανε να κοντράρει με τη μπάλα να φτάνει στον Ίσακσεν που αστοχησε στο σουτ, αλλά ο Ουπαμεκανό στην προβολή που έκανε τον χτύπησε πολύ άσχημα στο σταθερό του πόδι.

Παρά τις διαμαρτυρίες των Γερμανών το πέναλτι και η αποβολή παρέμειναν με τον Ιμόμπιλε να ευστοχεί για το 1-0 βάζοντας φωτιά στο Ολίμπικο...

Η Μπάγερν παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα απέναντι σε μια ιταλική ομάδα με τη Λάτσιο να κρατά με σχετική άνεση.

Μάλιστα τις μεγάλες φάσεις για ένα δεύτερο γκολ την είχαν οι Λατσιάλι όταν στο 89' ο Φελίπε Άντερσον βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, αλλά καθυστέρησε να πλασάρει και τον έκοψε ο Κιμ και στο 90'+2' όταν ο Πέδρο σούταρε πάνω στον Νόιερ.

Παρι Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz556wo24vz5)

Όταν έγινε η κλήρωση για τη φάση των 16 όλοι στάθηκε στο... άστρο της Παρί που ως δεύτερη κληρώθηκε με την Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Το τελικό 2-0 με το οποίο επικράτησαν οι Γάλλοι στο Παρκ Ντε Πρενς θα κάνει κάποιον που δεν έχει το ματς να σκεφτεί ότι δικαιώθηκαν οι προβλέψεις, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Οι Βάσκοι στάθηκαν αξιοπρεπέστατα στην έδρα της Παρί, ωστόσο η ατομική ποιότητα των παικτών του Ενρίκε τους έδωσε το ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στους 8.

Η Σοσιεδάδ στα πρώτα δευτερόλεπτα απείλησε με τον Αντρέ Σίλβα κι αφού είδε το ξέσπασμα των γηπεδούχων να σταματά στον Ρεμίρο (εντυπωσιακή επέμβαση στο πλασέ του Εμπαπέ) άρχισε να κυκλοφορεί ξανά τη μπάλα και να δείχνει πιο επικίνδυνη.

Η Παρί από την άλλη προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τους χώρους και την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών της, αλλά είδε την τύχη να της χαμογελά στο 45' όταν ο Μερίνο έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz53w4w1303l)


Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, το ματς είχε διαφορετική εικόνα με την Παρί να είναι πολύ πιο πειστική μέσα στο γήπεδο κι αφού σπατάλησε κάποιες ευκαιρίες στο 58' ήρθε το 1-0. Από το κόρνερ ο Μαρκίνιος πήρε την κεφαλιά και (ποιος άλλος;) ο Εμπαπέ με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz549z0icjuh)


Οι Βάσκοι μετά το 1-0 τα έχασαν κι αφού γλίτωσαν το 2-0 στο 64' (σουτ Εμπαπέ με τα ακροδάχτυλα ο Ρεμίρο την έστειλε στο δοκάρι) δεν συνέβη το ίδιο στο 70'. Ο Μπαρκολά άδειασε με τρομερή ντρίμπλα τον Τραορέ, νίκησε τον Ρεμίρο με το πλασέ γράφοντας το 2-0...

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz54pwikgotl)


Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο αναζητώντας το γκολ που θα άλλαζε τις ισορροπίες, αλλά αυτό έδωσε τους χώρους που ήθελε ο Εμπαπέ και οι υπόλοιποι χωρίς όμως να τους εκμεταλλευτούν για ένα τρίτο γκολ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του Champions League έχουν ως εξής:

Λειψία (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-1 (48΄ Μπραχίμ Ντίαζ)


Κοπεγχάγη (Δανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 1-3 (34΄ Μάτσον - 10΄ Ντε Μπρόινε, 45΄+1΄ Μπερνάρντο Σίλβα, 90΄+3΄ Φόντεν)

Λάτσιο (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-0 (69΄πεν. Ιμόμπιλε)

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) 2-0 (58΄ Μπαπέ, 70΄ Μπαρκολά)

Ιντερ (Ιταλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 20/02
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 20/02
Πόρτο (Πορτογαλία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 21/02
Νάπολι (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 21/02
Η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου.


Ειδήσεις σήμερα:

«Είναι δυνατόν να θέλω το κακό του Άδωνι και του Πορτοσάλτε;» είπε ο Βλάχος - Δεν τραγούδησε χθες τον επίμαχο στίχο

Οι διάλογοι του τμηματάρχη που χρηματιζόταν στην Εύβοια: Να το κάνουμε χιλιαρικάκι; - Δεν γίνονται τζάμπα αυτές οι δουλειές


Συννεφιά, τοπικές βροχές και μικρή πτώση θερμοκρασίας μέχρι και το Σάββατο - Πολύ ισχυροί βοριάδες σήμερα στο Αιγαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης