Παναθηναϊκός: Γιατί προχώρησε στην επιλογή του Φατίχ Τερίμ

Παναθηναϊκός: Γιατί προχώρησε στην επιλογή του Φατίχ Τερίμ

Οι «πράσινοι» επικαλούνται, μεταξύ άλλων, και τον κίνδυνο εσωστρέφειας μετά τα αρνητικά σερί αποτελέσματα

terim-pao
Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και όπως ήταν λογικό προκάλεσε πολύ μεγάλες απορίες τόσο για το timing όσο και για την ουσία της απόφασης, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αποτελεί παρελθόν μετά από 2,5 απόλυτα επιτυχημένα χρόνια και τον Φατίχ Τερίμ να αναλαμβάνει από σήμερα τα ηνία του Τριφυλλιού με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με αφορμή αυτή την κίνηση, στο «πράσινο στρατόπεδο» εξηγούσαν την απόφαση ως εξής:

- Καταρχήν στην διοίκηση του Παναθηναϊκού αναγνωρίζουν στον απόλυτο βαθμό την συμβολή του Γιοβάνοβιτς στην επιστροφή του συλλόγου στην κανονικότητα και του πιστώνουν τα όσα κατάφερε η ομάδα με εκείνον στην άκρη του πάγκου. Παράλληλα έχουν να μιλήσουν μόνο με τα καλύτερα για τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και το ήθος του.

- Από την άλλη, όμως, του χρεώνουν τον αποκλεισμό της ομάδας από την συνέχεια του Conference League αλλά και την σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη, που έφεραν τους «πράσινους» στη δεύτερη θέση.

- Κρίνοντας, λοιπόν, πως η ομάδα κινδύνευε να μπει σε μία περίοδο εσωστρέφειας με κίνδυνο την απώλεια του πρωταθλήματος, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού αποφάσισαν να ενισχύσουν τον σύλλογο με έναν ισχυρό ηγέτη, ο οποίος σύμφωνα με εκείνους θα μπορεί, θα είναι σε θέση να ανεβάσει την ομάδα σε ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

- Όσον αφορά το timing, στον Παναθηναϊκό λένε ότι έκριναν πως ήταν η μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσει ο νέος προπονητής την ομάδα πριν τις κρίσιμες και δύσκολες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ιανουαρίου.

- Παράλληλα, εξηγούσαν την απόφαση για πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ, υπενθυμίζοντας πως είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές του σύγχρονου ποδοσφαίρου, παγκοσμίου φήμης και πολυνίκης.

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Νέα Σμύρνη: Ο 18χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του μετά από καβγά για ρούχα

Live το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - Έδινε επί χρόνια μάχη με τον καρκίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης