Κληρονομιά Τράγκα: Δικαίωση για τον γιο του Γιάννη - Απαγορεύεται στον Ελβετό συνεκτελεστή της διαθήκης οποιαδήποτε πληρωμή

Κληρονομιά Τράγκα: Δικαίωση για τον γιο του Γιάννη - Απαγορεύεται στον Ελβετό συνεκτελεστή της διαθήκης οποιαδήποτε πληρωμή

Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τον Φεβρουάριο ο Ιβό Οττάβιο Φρανσεσκόν απαγορεύεται με βάση προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου να προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή

trag_arthrou
Την πρώτη μεγάλη νίκη στη μάχη διεκδίκησης της κληρονομιάς που άφησε ο πατέρας του πέτυχε ο Γιάννης Τράγκας, αφού το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου με απόφαση που εξέδωσε, υποχρεώνει τον Ελβετό συνεκτελεστή της διαθήκης Ιβό Οττάβιο Φρανσεσκόν να μην προβεί σε καμία πληρωμή μέχρι την εκδίκαση της αίτησης παύσης που έχει κατατεθεί από τον γιο του εκλιπόντος, τον επόμενο Φεβρουάριο.

Είναι μια πρώτη δικαίωση για τον μεγάλο γιο του εκδότη, ο οποίος επέμενε τους τελευταίους μήνες ότι ο Ελβετός δικηγόρος πλήρωσε περί τα 400.000 ευρώ από λεφτά της περιουσίας χωρίς να ενημερώσει τον Έλληνα συμβολαιογράφο συνεκτελεστή της διαθήκης.

Δείτε την πρσωρινή διαταγή:

APOFASI


Κλείσιμο
Ο Γιάννης Τράγκας υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι τα λεφτά αυτά που αφορούσαν υποχρεώσεις της Μαρίας Καρρά, προέρχονται από την κληρονομιά που άφησε ο πατέρας του. Μαζί με την αίτηση παύσης κατά του Φρανσεσκόν ο δικηγόρος του Νίκος Αγαπηνός κατέθεσε και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που θα υποχρέωνε τον Ελβετό να παύσει οποιαδήποτε περαιτέρω πληρωμή.

Το αίτημα εκδικάστηκε και σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδίκη που εκδόθηκε χθες «υποχρεώνει μέχρι τη συζήτηση της αίτησης και υπό τον όρο συζήτησής της κατά την ορισθείσα δικάσιμο, τον Ιβό Οττάβιο Φρανσεσκόν, συνεκτελεστή διαθήκης του αποβιώσαντος πατρός του αιτούντος, Γεωργίου Τράγκα του Ιωάννη, όπως παύσει οποιαδήποτε πληρωμή και γενικότερα οποιαδήποτε ενέργεια σχετιζόμενη με την διαχείριση της κληρονομιαίας περιουσίας του προλεχθέντος αποβιώσαντος...».

Το δικόγραφο επισημαίνει ότι ο Φρανσεσκόν δεν μπορεί ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και με εξουσιοδότηση σε τρίτα πρόσωπα «και δη στο συμβολαιογράφο Ζερόμ Νταρλιγκί» να προβεί σε πληρωμές και ενέργειες που αφορούν την κληρονομιά.

Ο Ελβετός δικηγόρος Ιβό Οττάβιο Φρανσεσκόν έχει ήδη μηνυθεί από τον Γιάννη Τράγκα για απιστία κατ’ εξακολούθηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και γι’ αυτό τον λόγο αιτήθηκε να παυθεί μέσω της δικαστικής οδού από συνεκτελεστής της διαθήκης. Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου θα κοινοποιηθεί εντός της ημέρας στους Φρανσεσκόν και Νταρλιγκί, στην Μαρία Καρρά και την δικηγόρο της Γεωργία Κούβελα.

Ενημερώθηκε ήδη το Ελληνικό Δημόσιο και οι Ελεγκτικές Αρχές για την τελευταία εξέλιξη, προκειμένου να προστατευτούν τα συμφέροντα του Δημοσίου. Σύμφωνα μάλιστα με όσα διαρρέουν τόσο η ΑΑΔΕ όσο και το Υπουργείο Οικονομικών θα παρέμβουν στη δίκη του Φεβρουάριου, ζητώντας να παυθούν Φρανσεσκόν και Νταρλιγκί από τα καθήκοντα τους σε ότι αφορά την κληρονομιά Τράγκα.

Η τελευταία εξέλιξη δείχνει την ολομέτωπη σύγκρουση ανάμεσα στον Γιάννη Τράγκα και την Μαρία Καρρά που μαίνεται τους τελευταίους μήνες με εκατέρωθεν μηνύσεις και αγωγές. Ειδικά όμως σε ότι αφορά την πολυσχιδή δράση του Ελβετού δικηγόρου Ιβό Οττάβιο Φρανσεσκόν στο θέμα της κληρονομιάς που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας, μάλλον ταιριάζει πολύ το ρητό «πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη».

Η επιμονή του Ελβετού με την ιδιότητα ενός εκ των δύο εκτελεστών της διαθήκης να πληρώνει ποσά που προσεγγίζουν πλέον τις 400.000 ευρώ χωρίς να ενημερώνει τον Έλληνα συμβολαιογράφο συνεκτελεστή προκάλεσε την ολική ρήξη με τον Γιάννη Τράγκα που κατάφερε να τον σταματήσει μέσω της δικαστικής οδού με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου.

«Οι παραπάνω πληρωμές είχαν εγκριθεί μόνο από τον ένα εκ των δύο συνεκτελεστών-ήτοι μόνο από τον Ιβό Οττάβιο Φρανσεσκόν και όχι από τον συνεκτελεστή της διαθήκης (σ.σ πρόκειται για τον έλληνα συμβολαιογράφο), αλλά ούτε καν από τους συγκληρονόμους. Ακόμα χειρότερα όμως, ένα μεγάλο μέρος από αυτές τις πληρωμές δεν αφορούσαν καν υποχρεώσεις της κληρονομιάς κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Αστικού Κώδικα αλλά και κάθε κανόνα επιμελούς διαχείρισης...» αναφέρεται σε δικόγραφο της πολύκροτης υπόθεσης.

Φρανσεσκόν πίνει, Φρανσεσκόν κερνάει

Όπως προκύπτει από την ανταλλαγή αλληλογραφίας μεταξύ των συνεκτελεστών της διαθήκης «στις 12 Μαΐου 2023 ο Έλληνας συμβολαιογράφος έστειλε mail στον κύριο Φρανσεσκόν με κοινοποίηση στους δικηγόρους των συγκληρονόμων, στο οποίο του ζητούσε πλήρη αναφορά των ενεργειών του, μέχρι εκείνου του σημείου και του υπενθύμισε ότι όλες οι ενέργειες των εκτελεστών, συμπεριλαμβανομένων τυχών πληρωμών σχετικά με την κληρονομιά, πρέπει να γίνονται από κοινού, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία».

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Φρανσεσκόν απάντησε στον Έλληνα συμβολαιογράφο «ότι δήθεν ζήτησε την έγκρισή του αλλά δεν έλαβε απάντηση, ισχυρισμό που ο δεύτερος απορρίπτει μετ’ επιτάσεως». Σύμφωνα με τον Γιάννη Τράγκα υπάρχει και μεταφρασμένη επιστολή απάντηση του εν Ελλάδι συνεκτελεστή, γι΄ αυτό και τον προτείνει ως μάρτυρα κατηγορίας, στην πραγματικότητα ως μάρτυρα καθήκοντος αλήθειας.

«Μάλιστα, ο κύριος Φρανσεσκόν ομολογεί ότι σε κάθε περίπτωση παρείχε μόνος την εξουσιοδότηση προς τον κύριο Ζερόμ Νταρλιγκί (είναι ο συμβολαιογράφος στο γραφείο του οποίου οποίο κατατέθηκε η ιδιόχειρη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα) προκειμένου ο τελευταίος να δώσει έγκριση υπό μορφή εντολής στην EFG Bank να πραγματοποιήσει πληρωμές προς διάφορους δικαιούχους, ενέργεια που είναι από μόνη της παράνομη και καθίσταται και ποινικώς επιλήψιμη από την στιγμή που οι πληρωμές δεν αφορούν καν την κληρονομιά» επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τον Γιάννη Τράγκα σε δικαστικό έγγραφο.

«Τέλος υπήρχαν πληρωμές τιμολογίων για νομικές υπηρεσίες της δικηγορικής εταιρίας «Schmidt & Associes» όπου ο ανωτέρω συνεκτελεστής εργάζεται ως εξωτερικός σύμβουλος, επομένως προκύπτει ότι ο κύριος Φρανσεσκόν ανέθεσε νομικές υπηρεσίες ως συνεκτελεστής χωρίς τη σύμπραξη του Έλληνα συνεκτελεστή στο γραφείο του και πληρώνει τον εαυτό του από χρήματα της κληρονομιάς για υπηρεσίες που είναι σαφές ότι δεν αφορούν την κληρονομιά αλλά την κυρία Καρρά».

Παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας συμβολαιογράφος απαγόρευσε ρητά στο Φρανσεσκόν να ενεργήσει μόνος περαιτέρω πληρωμές από τραπεζικούς λογαριασμούς ο τελευταίος συνέχισε να τον αγνοεί. «Μάλιστα τον ενημέρωσε στις 5 Αυγούστου 2023 ότι “πρέπει να διακόψει κάθε επαφή μαζί του για τις τρέχουσες πληρωμές αιτιολογώντας την απόφασή του αυτή και ουσιαστικά κατηγορώντας τον Έλληνα συμβολαιογράφο τελείως αβάσιμα για διαρροή των πληροφοριών, που κατά τον κύριο Φρανσεσκόν είναι απόρρητες στον Ελληνικό Τύπο».

Η απόφαση για την προσωρινή διαταγή αναμένεται να εκδοθεί αύριο, ενώ η δίκη έχει προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Με ενοχλεί η τεκνοθεσία, όχι η συμβίωση

Ασπασία Ταλιέντε: Η Ελληνοϊταλίδα σχεδιάστρια αναλαμβάνει το κτήμα Πικάσο στους Πεταλιούς

Έριξε και ο αδερφός του 18χρονου φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη – Πυρίτιδα στα χέρια του μάνατζερ τράπερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης