Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός είναι σε διαδικασία βελτίωσης»

Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός είναι σε διαδικασία βελτίωσης»

Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων λίγο πριν την αναχώρηση για το Μονακό χαρακτήρισε τους Μονεγάσκους «ιδιαίτερη ομάδα» και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ενίσχυση των ερυθρόλευκων

bartzokas2
Με στόχο να διευρύνει το νικηφόρο σερί του και να παραμείνει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, αναχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού για το Μονακό εκεί όπου αύριο το βράδυ (30/11, 20:00) αντιμετωπίζει την τοπική ομάδα για την 11η αγωνιστική της Euroleague.

«Η Μονακό είναι μια πολύ δυνατή και ιδιαίτερη ομάδα», τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. «Διαθέτει πολύ δυνατή περιφέρεια και είναι πάντα δύσκολο να την αντιμετωπίζεις ειδικά στην έδρα της. Το γήπεδο είναι ιδιαίτερο και μικρό. Εμείς είμαστε σε μια διαδικασία βελτίωσης. Πιστεύω πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση και δεν μένει παρά να το αποδείξουμε στο παρκέ».

Ερωτηθείς αν το βάρος θα «πέσει» στην άμυνα, απάντησε: «Θεωρώ πως η δουλειά είναι πάντα ίδια. Η περιφέρεια είναι ίδια. Θα πρέπει να αμυνθούμε καλά, θέλουμε καλές συνεργασίες, θα πρέπει να είμαστε πολύ συμπαγής, αλλά θα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Θα πρέπει και να σκοράρουμε γιατί αυτό είναι πάντα απαραίτητο».

Τέλος, για το αν θεωρεί πως ο Φιλίπ Πετρούσεφ θα ήταν απαραίτητος στο συγκεκριμένο, ματς, ο προπονητής του Ολυμπιακού σχολίασε: «Δεν πιστεύω πως ένας παίκτης είναι για ένα παιχνίδι. Αν ήταν έτοιμος φυσικά και θα τον συμπεριλάμβανα στην αποστολή, για αυτό και τον αποκτήσαμε. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο και για να έρθει σε καλή κατάσταση και να καταλάβει πως παίζουμε. Δεν γίνονται όλα αυτά αυτόματα στο μπάσκετ. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο και εκείνος και εμείς. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και με αυτή την κίνηση και με του Ναζ. Σιγά σιγά το ρόστερ θα έχει μεγαλύτερο βάθος και είμαστε πιο προστατευμένοι σε θέματα τραυματισμών».

Από την πλευρά του, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης τόνισε: «Σίγουρα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο έμπειρος γκαρντ. «Η Μονακό έχει πολύ δυνατή περιφέρεια, είναι πολύ καλή στο ένας ένας. Γενικά είναι δυνατή ομάδα, όμως, εμείς θα βασιστούμε στις αρχές του παιχνιδιού μας και στην άμυνά μας, που είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο και μπορεί να περιορίσει τα ατού της».

Και συνέχισε: «Γνωρίζουμε πως θα είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Ξέρουμε πως το ματς θα πάει στις επαφές και στο ένας με έναν. Πιστεύω, όμως, πως μπορούμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, ειδικά μέσα από την άμυνά μας. Στην επίθεση, επίσης, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πάμε σε καλές επιλογές, ώστε να κάνουμε το παιχνίδι που θέλουμε».

Τέλος, αν η παρουσία του Μάικ Τζέιμς τον οποίο θα κληθεί κατά διαστήματα να σταματήσει, αποτελεί εξτρά κίνητρο για εκείνον, είπε: «Σίγουρα είναι ένα έξτρα κίνητρο. Πάντα θέλεις να περιορίσεις και να σταματήσεις τέτοιους παίκτες. Ωστόσο, η δουλεία ακόμη και στην άμυνα είναι ομαδική».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Σούνακ: Ατυχές γεγονός, δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με Βρετανία, θετική η δημοσιότητα για τα Γλυπτά

Μαθητές γυμνασίου στο Ηράκλειο βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι σε τουαλέτα σχολείου


Δείτε βίντεο με σωματοφύλακες ράπερ να χτυπούν άγρια νεαρό που ζήτησε να βγει μαζί του φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης