Λόγω του πολέμου στο Ισραήλ, σε Κροατία και Ολλανδία τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πόλο του 2024

Λόγω του πολέμου στο Ισραήλ, σε Κροατία και Ολλανδία τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πόλο του 2024

Η διοργάνωση είχε ανατεθεί στη Νετάνια του Ισραήλ όμως η εμπόλεμη κατάσταση στην περιοχή δεν επέτρεπε στη χώρα να την φιλοξενήσει

HELLAS_POLO
Την ανάθεση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ανδρών στην Κροατία και της αντίστοιχης διοργάνωσης των γυναικών στην Ολλανδία, ανακοίνωσε και επίσημα η European Aquatics. Οπως είχε ήδη γνωστοποιήσει η κροατική ομοσπονδία, η διοργάνωση των ανδρών θα γίνει τις προβλεπόμενες ημερομηνίες, από 4 έως 16 Ιανουαρίου, και θα μοιραστεί σε δύο πόλεις, το Ζάγκρεμπ και το Ντουμπρόβνικ.

Το αντίστοιχο τουρνουά των γυναικών θα φιλοξενηθεί στο Αϊντχόφεν και θα είναι ελαφρά συρρικνωμένο χρονικά, σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, καθώς θα αρχίσει στις 5/1 και θα τελειώσει στις 13/1 (αντί για 3-15/1). Το πώς ακριβώς θα συμπυκνωθεί το πρόγραμμα, θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.



Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης του 2024 είχε ανατεθεί στη Νετάνια, όμως η κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ ανάγκασε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να ακυρώσει τη διοργάνωση και να αναζητήσει πρόθυμους οικοδεσπότες, που θα αναλάμβαναν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες προετοιμασίες. Η διοργάνωση αποτελεί αγώνα πρόκρισης, τόσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (μία ομάδα στους άνδρες και μία στις γυναίκες, εξαιρουμένων αυτών που έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο), όσο και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Φεβρουαρίου στη Ντόχα (τρεις θέσεις για τους άνδρες και άλλες τρεις για τις γυναίκες, επίσης πέραν των ομάδων που έχουν ήδη προκριθεί).

«Ημασταν αναγκασμένοι να αναβάλλουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Νετάνια, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του ισραηλινού λαού. Προς το συμφέρον των αθλητών, είμαι χαρούμενος που μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε δύο σπουδαίους οικοδεσπότες και θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομοσπονδίες της Κροατίας και της Ολλανδίας, που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να διεξαχθούν αυτές οι διοργανώσεις. Δουλεύοντας μαζί, θα οργανώσουμε αυτές τις εκδηλώσεις με τον βέλτιστο τρόπο», δήλωσε ο πρόεδρος της European Aquatics, Αντόνιο Σίλβα.

Από την πλευρά του, ο α΄ αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Γιόσιπ Βάντοβιτς, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, που έσπευσαν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση των δύο διοργανώσεων. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, που βοήθησε να υπάρξουν εγγυημένοι πόροι για δύο εγκαταστάσεις, μόλις ένα χρόνο αφότου η Κροατία διοργάνωσε το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σε άνδρες και γυναίκες, στο Σπλιτ. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την εκτίμησή μου στην ολλανδική ομοσπονδία, που εξασφάλισε την υποστήριξη τοπικών και εθνικών αρχών, προκειμένου να διασφαλίσει τη φιλοξενία της διοργάνωσης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βάντοβιτς.

Ειδήσεις σήμερα:

Black Friday: Ποιες προσφορές αναζητούν οι καταναλωτές - Κερδίζουν «έδαφος» οι online παραγγελίες

Αλκμήνη Ψιλοπούλου: Το Πολυτεχνείο ήταν ένα κύτταρο ελευθερίας όπου λειτούργησε η ενότητα στην πράξη

«Πόρτα» από νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε Κασσελάκη – Κατέθεσαν στεφάνι χωρίς εκείνον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης