Stoiximan Super League 1, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0: Σαρωτική η «Ένωση» στην έδρα της - Δείτε τα γκολ

Stoiximan Super League 1, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0: Σαρωτική η «Ένωση» στην έδρα της - Δείτε τα γκολ

Στο 17' ο Πινέδα και στο 54' ο Ελίασον τα γκολ της ΑΕΚ, που δεν απειλήθηκε καθόλου από τον αντίπαλό της

aedk
Έχοντας το πάνω χέρι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, η σαρωτική ΑΕΚ πήρε μια απολύτως δίκαιη νίκη με 2-0 επί του κάκιστου ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και διατηρήθηκε στους δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή. Οι κιτρινόμαυροι που δεν απειλήθηκαν ούτε στο ελάχιστο από τους ασπρόμαυρους με το «όπλο» των ανακτήσεων βρήκαν και τα δύο τέρματα με Πινέδα στο 17' και Ελίασον στο 54' και πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη στην κατάμεστη OPAP Arena μετρώντας πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwm1fr6yz67t)



Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwm087t5vmn5)
Κλείσιμο

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwlz3igcdfpt)


ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Έτσι ξεκίνησαν
Ένα από τα ερωτηματικά που υπήρχαν ενόψει της ενδεκάδας που θα επέλεγε ο Ματίας Αλμέιδα ήταν η θέση του Πινέδα. Τελικώς ο Μεξικανός διατηρήθηκε στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ με τους Γιόνσον και Σιμάνσκι στον άξονα, τον Ελίασον να επιστρέφει δεξιά και τον Μάνταλο να παίζει πίσω από τον Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης. Στο δεξί άκρο της άμυνας επιλέχθηκε τελικά ο Σιντιμπέ αντί του Ρότα, με τον Μοχαμαντί αριστερά, τους Μουκουντί και Βίντα στο κέντρο της άμυνας και φυσικά τον Στάνκοβιτς στην εστία. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ επέλεξε τον Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Μπάμπα αριστερά, τους Εκόνγκ και Νάσμπεργκ στους στόπερ και τέρμα φυσικά τον Κοτάρσκι. Οι Μεϊτέ και Οζντόεφ ξεκίνησαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Ντεσπότοφ και Α. Ζίβκοβιτς στα δύο άκρα και τον Κωνσταντέλια πίσω από τον Σαμάτα στην κορυφή της επίθεσης.



Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwm0wnmq7qs1)


Η ΑΕΚ κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα με Πινέδα
Το πρώτο μέρος ανήκε όλο στην ΑΕΚ καθώς οι κιτρινόμαυροι ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλους τους τομείς, έβγαιναν επικίνδυνα στην επίθεση και δεν δέχθηκαν ούτε μια απειλή με τον ΠΑΟΚ με συνέπεια να πάνε μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια. Μπορεί στο 12' από την άψογη σέντρα του Ελίασον, η κεφαλιά του Πόνσε να σταμάτησε στο οριζόντιο, ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα η Ένωση πήρε το προβάδισμα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwm14r9mh58h)


Ο Γιόνσον με κεφαλιά μετά το κακό γέμισμα του Κοτάρσκι ανέκτησε την κατοχή, ο Μάνταλος είδε τον Πινέδα που έμπαινε μέσα στην περιοχή, του έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά και ο Μεξικανός με καρφωτή κεφαλιά ψαράκι βρήκε δίχτυα για το 1-0. Οι μονομαχίες διαδέχονταν η μία την άλλη με την Ένωση να κερδίζει πολλές δεύτερες μπάλες και τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να βγάλει τελική στην εστία του Στάνκοβιτς όντας μπλοκαρισμένος επιθετικά από την ανασταλτική λειτουργία της Ένωσης. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να ψάχνει και δεύτερο γκολ και την κεφαλιά του Πόνσε στο 40' να μην βρίσκει στόχο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwlzluuf0bft)



Η ΑΕΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ΠΑΟΚ και «καθάρισε» με Ελίασον
Ο Λουτσέσκου με την έναρξη του δευτέρου μέρους άλλαξε τον Βιεϊρίνια περνώντας τον Σάστρε, με την ΑΕΚ να μπαίνει όπως στο πρώτο μέρος και με αποφασιστικό παιχνίδι να βρίσκει και δεύτερο γκολ στο 54'. Ο Σιμάνσκι ανέκτησε την κατοχή μετά την πάσα του Εκόνγκ τον οποίο πρέσαρε ο Πόνσε, ο Πολωνός έβγαλε την μπαλιά και ο Ελίασον μέσα στην περιοχή με το αριστερό σημάδεψε τη γωνία του Κοτάρσκι για το 2-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwlz6tq9g9nd)


Η ΑΕΚ είχε ξεκάθαρα πλέον το πάνω χέρι, με τον Λουτσέσκου προσπαθώντας να βρει κάτι μεσοεπιθετικά να περνάει τον Τάισον αντί του Ντεσπότοφ και τον Αλμέιδα να φρεσκάρει τον άξονα με Γαλανόπουλο αντί Γιόνσον, βάζοντας και τον Τσούμπερ αντί του Μάνταλου. Μάλιστα ο Ελβετός με το που πέρασε στο ματς στο 65' δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να αδυνατεί να βρει φάσεις για να μπει στο ματς, με τον Λουτσέσκου να αλλάζει τον Σαμάτ με τον Μπράντον Τόμας μπροστά, αλλά και τον Οζντόεφ με τον Σβαμπ στον άξονα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwm1bvjwdivt)


Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ένωση είχε μια καλή στιγμή σε στατική φάση με προσπάθεια του Μουκουντί που δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, με τον Αλμέιδα να δείχνει για άλλη μια φορά το βάθος του πάγκου με Πισάρο, Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ αντί Πόνσε, Σιμάνσκι και Ελίασον, περνώντας στην κορυφή τον Τσούμπερ με τον Πισάρο από πίσω του. Στο 89' ο Ελβετός αν και είχε επιλογές για πάσα προχώρησε και πλάσαρε με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο, με την ΑΕΚ να ψάχνει και τρίτο τέρμα ως το φινάλε, πανηγυρίζοντας στο τελικό σφύριγμα μια μεγάλη νίκη μαζί με τον κόσμο της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο σου του ΠΑΟΚ στο ματς έγινε από τον Σάστρε, που κόντραρε και μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς.

MVP: Ο Σιμάνσκι. Τρομερό ματς στον χώρο της μεσαίας γραμμής και αποκορύφωμα ήταν η κίνησή του στη φάση του δεύτερου γκολ με την ανάκτηση και την ασίστ.

Στο ύψος τους: Πινέδα και Γιόνσον ήταν επίσης πολύ καλοί στη μεσαία γραμμή, με τον Μεξικανό να βρίσκει το πρώτο γκολ, ο Ελίασον είχε πολλά κέφια στην πλευρά του, σκοράροντας και το δεύτερο τέρμα, ενώ ουσιαστικό ματς είχε και ο Μάνταλος που έβγαλε μπαλιά – όνειρο στον Πινέδα στο πρώτο γκολ.


Αδύναμος κρίκος: Όλη η μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ. Κωνσταντέλιας, Ντεσπότοφ, Ζίβκοβιτς, Σαμάτα εξουδετερώθηκαν από την ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κοτάρσκι στο κακό γέμισμα που επιχείρησε με συνέπεια να δώσει το δικαίωμα στον Γιόνσον να ανακτήσει την μπάλα με κεφαλιά, ξεκινώντας τη φάση της επίτευξης του 1-0 της ΑΕΚ, αλλά και ο Εκόνγκ στην πάσα στη φάση του 2-0 της Ένωσης.


Το στραγάλι: Ο Γερμανός ρέφερι Μπριχ είχε μια καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές. Η ΑΕΚ φώναξε πάντως για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Οζντόεφ στον Ελίασον λίγο πριν το 2-0.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ ήταν το αφεντικό του ματς από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Εξουδετέρωσε ολοκληρωτικά τον ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά και με εξαιρετικό ρυθμό τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος πήρε μια καθαρή και δίκαιη νίκη με 2-0, παραμένοντας δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (82' Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (64' Γαλανόπουλος), Πινέδα, Ελίασον (82' Άμραμπατ), Μάνταλος (64' Τσούμπερ), Πόνσε (82' Πισάρο)


ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Εκόνγκ, Νάσμπεργκ (59' Κουλιεράκης), Βιεϊρίνια (46' Σάστρε), Μεϊτέ, Οζντόεφ (75' Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπότοφ (59' Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (75' Μπράντον Τόμας).

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς αποκεφάλισε τη Σάνι Λουκ – «Αυτά τα βάρβαρα σαδιστικά ζώα της έκοψαν το κεφάλι» λέει ο πρόεδρος

Υπουργείο Οικονομικών: Έρχεται «μπόνους» για όσους καταγγέλλουν φοροδιαφυγή από την εφαρμογή «Appodixi»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έχουν κόψει τη Γάζα στα δύο - Περικυκλωμένη από τανκς και μπουλντόζες η πόλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης