Euroleague, Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 65-53: Back to back ήττα για τους Πειραιώτες

Euroleague, Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 65-53: Back to back ήττα για τους Πειραιώτες

Όπως και με τη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ «κλάταρε» πάλι στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός - Την Πέμπτη με Παρτίζαν στον Πειραιά

milano_olym
Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά στο σκορ στην τελευταία περίοδο (44-45, 33'), αλλά δεν άντεξε και η Αρμάνι επικράτησε με 65-53. Καμία εκ των δύο ομάδων δεν έπαιξε καλό μπάσκετ, αλλά σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι» προβλημάτισαν με την επιθετική τους λειτουργία. Έτσι κι αλλιώς δεν σκοράρει αρκετά ο Ολυμπιακός φέτος, αλλά έπαιξε σημαντικό ρόλο και η αδικαιολόγητη αποβολή του Αϊζάια Κάνααν με δύο τεχνικές ποινές στο πρώτο ημίχρονο (αφού έλειπε και ο Γουίλιαμς Γκος).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο (12-11). Η Αρμάνι βρήκε πόντους σε αυτό το διάστημα από τα χέρια των Μίροτιτς και Σιλντς ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δικαιώθηκαν ακουμπώντας τη μπάλα στον Μιλουτίνοφ κοντά στο καλάθι. Αφού πέρασαν λίγα λεπτά ακόμη με τον Μίροτιτς να συνεχίζει να ταλαιπωρεί την άμυνα του Ολυμπιακού, η κατάσταση βελτιώθηκε αρκετά και με τον Μπαρτζώκα να έχει δώσει μέγεθος στην 5άδα του (Μπραζντέικις, Παπανικολάου στην περιφέρεια) το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 19-17.
Κλείσιμο

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη συγκέντρωση στη δεύτερη περίοδο, η επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» δεν ήταν αυτή που έπρεπε κάτι το οποίο αποτυπώθηκε στο σκορ (26-19, 14'). Η επιστροφή των Γουόκαπ και Κάνααν στο παρκέ και η πιεστική άμυνα του Λαρεντζάκη άλλαξαν γρήγορα τα δεδομένα, όχι μόνο για τα εύστοχα σουτ που πρόσφεραν οι δύο Αμερικανοί από τα 6.75, αλλά γιατί βελτίωσαν την εικόνα όλης της ομάδας και στις δύο πλευρές (26-25, 16'). Η αποβολή του Κάνααν με δεύτερη τεχνική ποινή αφαίρεσε μία πηγή σκορ από μακρινή απόσταση, οπότε η μπάλα ακούμπησε στο low post με υπομονή και οι Μιλουτίνοφ, Πίτερς έδωσαν προβάδισμα στον Ολυμπιακός με 29-30 (19').



Το καλάθι του Μιλουτίνοφ έκανε το 31-34, αλλά ακολούθησε ένα σερί 7-0 της Αρμάνι το οποίο υποχρέωσε τον Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ (38-34, 24'). Ο Μεσίνα είχε δώσει εντολή να «σημαδέψουν» την αδυναμία του Μπραζντέικις να παίξει άμυνα (44-39, 27') ενώ ο Ολυμπιακός έψαχνε έναν δεύτερο παίκτη πέραν του Μιλουτίνοφ να μπει στην εξίσωση του σκορ. Μάταια, όμως η άμυνα ήταν αυτή που διατήρησε τους Πειραιώτες στη διεκδίκηση της νίκης (44-41, 30').




Ο Φαλ με ένα κάρφωμα στο πρόσωπο του Φόιγκτμαν έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 44-45 (33') ωστόσο δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια και έτσι η Αρμάνι αντέδρασε κυρίως χάρη στην ποιότητα του Σιλντς παίρνοντας «αέρα» 8 πόντων (53-45, 35'). Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν, είχαν ξεμείνει από λύσεις, οι αποστάσεις τους ήταν κακές και το μόνο που τους κρατούσε ήταν η άμυνα. Δεν ήταν φυσικά αρκετή και έτσι η κόρνα της λήξης βρήκε την Αρμάνι να πανηγυρίζει έχοντας επικρατήσει 65-53.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 44-45, η Αρμάνι έτρεξε σερί 9-0 και ξέφυγε στο σκορ. Επίσης για περίπου ένα αγωνιστικό τρίλεπτο, οι Πειραιώτες έμειναν χωρίς πόντο αφού οι περισσότερες αποφάσεις τους ήταν κακές.

Ένα εύστοχο τρίποντο του «Παπ» που θα μπορούσε να δώσει μία ανάσα, δε μέτρησε οριακά ως εκπρόθεσμο.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Νίκολα Μίροτιτς σε 29' έδωσε 20 πόντους (5/9διπ., 3/7τριπ., 1/2βολ.), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο και 2 λάθη.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Με εξαίρεση τον Μιλουτίνοφ και τον Γουόκαπ κανείς άλλος παίκτης του Ολυμπιακού δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ματς.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΉ ΤΟΥ: Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού τελείωσε με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 λάθη.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Κέβιν Πάνγκος «ξύπνησε» και βοήθησε την ομάδα του με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα λάθος. Ο Σαβόν Σίλντς πρόσφερε 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός σούταρε 14/34 δίποντα, 5/19 τρίποντα κι είχε περισσότερα λάθη (15) από ασίστ (12).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Αρμάνι Μιλάνο ταξιδεύει στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου. Ο Ολυμπιακός επίσης στις 19 Οκτωβρίου θα υποδεχτεί στο ΣΕΦ την Παρτιζάν.


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 31-32, 44-41, 65-53


Η κατάταξη της EuroLeague
Ρεάλ 3-0
Μπαρτσελόνα 3-0
Βαλένθια 2-0
Μπάγερν 2-1
Φενέρμπαχτσε 2-1
Ζάλγκιρις 2-1
Μακάμπι 1-0
Βίρτους Μπολόνια 1-1
Ερυθρός Αστέρας 1-1
Αρμάνι 1-1
Παρτίζαν 1-2
Μπασκόνια 1-2
Παναθηναϊκός 1-2
Ολυμπιακός 1-2
Εφές 1-2
Άλμπα 0-2
Μονακό 0-2
Βιλερμπάν 0-3

Πηγή:www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοψία στον χώρο του αιματοβαμμένου φεστιβάλ στο Ισραήλ: «Παντού γύρω μας μυρωδιά θανάτου»

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προειδοποιούν το Ισραήλ: Θα σας σβήσουμε από τον χάρτη


Πώς έγινε το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε μπαρ του Βόλου - Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Λιαδέλης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης