Ασιατικοί Αγώνες: Ινδή αθλήτρια που κέρδισε χάλκινο μετάλλιο απαντά σε ισχυρισμούς ότι είναι transgender

Ασιατικοί Αγώνες: Ινδή αθλήτρια που κέρδισε χάλκινο μετάλλιο απαντά σε ισχυρισμούς ότι είναι transgender

Μια συμπατριώτισσά της που αγωνιζόταν επίσης στο Έπταθλο Γυναικών δήλωσε ότι έχασε τη θέση της στο βάθρο εξαιτίας μιας διεμφυλικής γυναίκας

agasara
Δεν πρόλαβε να χαρεί τη σημαντική διάκρισή της στους Ασιατικούς Αγώνες μια Ινδή αθλήτρια του επτάθλου, αφού μία από τις αντιπάλους της και συμπατριώτισσά της φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η νίκη της θα έπρεπε να ακυρωθεί, λέγοντας πως είναι transgender.

H 20χρονη Ναντίνι Αγκάσαρα κέρδισε το χάκινο μετάλλιο στην αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιείται στην Κίνα, εχθές Κυριακή, συγκεντρώνοντας 5712 πόντους σε μια δύσκολη αναμέτρηση. Σύμφωνα με την Daily Mail, η 26χρονη Σουάπνα Μπάρμαν, η οποία διαγωνιζόταν επίσης με τα χρώματα της Ινδίας, έχασε τη θέση της στο βάθρο με σκορ 5708 πόντων.



Όπως φαίνεται, η Μπάρμαν δεν δέχτηκε καλά την ήττα της και στράφηκε κατά της νεαρής αθλήτριας με ανάρτησή της στο X, που στη συνέχεια διέγραψε.

Όπως το India Today, η 26χρονη δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στην Αγκάσαρα, αλλά το περιεχόμενο της ανάρτησής της «δείχνει» ξεκάθαρα τη νεαρή αθλήτρια, που η ίδια πιστεύει ότι της έκλεψε το μετάλλιο.

«Έχασα το χάλκινο μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες εξαιτίας μιας transgender γυναίκας. Θέλω πίσω το μετάλλιό μου, αφού είναι ενάντια στις αρχές του αθλητισμού. Βοηθήστε με και στηρίξτε με παρακαλώ» ανέφερε η σχετική ανάρτηση της Μπάρμαν, που συνοδευόταν από το hashtag #protestforfairplay.

Κληθείσα να σχολιάσει την ανάρτηση της συμπατριώτισσάς της, η Αγκάσαρα είπε στο India Today ότι πρόκειται να καταγγείλλει το περιστατικό στην Ινδική Ομοσπονδία Στίβου.

«Ξέρω τι είμαι. Ζητήστε της να παρουσιάσει αποδείξεις. Εγώ μπορώ να δείξω ότι κέρδισα το μετάλλιο για την Ινδία. Το μόνο που θέλω είναι να έχω καλές επιδόσεις για τη χώρα μου. Τώρα κερδίσαμε, οπότε ο κόσμος άρχισε να μιλάει για αυτό. Θα συζητήσω σίγουρα αυτό το ζήτημα με την AFI. Ήθελα να απολαύσω την κατάκτηση του μεταλλίου αλλά πρέπει να γυρίσω γρήγορα στην Ινδία γιατί η μητέρα μου δεν είναι καλά», δήλωσε η νεαρή αθλήτρια.

Τη νίκη της Αγκάσαρα χαιρέτισε με ανάρτησή του στο X o πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, χαρακτηρίζοντας την 20χρονη ως την απόλυτη πρωταθλήτρια που αποτελεί επιτομή του αθλητικού πνεύματος και της αριστείας.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο εφιάλτης που βίωνε η 34χρονη από το Καμερούν στα χέρια του υπαρχιφύλακα - Οι απειλές και η απόπειρα αυτοκτονίας

Άγιος Παντελεήμονας: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 74χρονου

Πειραιάς: Νεκρός ο 35χρονος που εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης